768MB RAM'li bilgisayar için Linux distro önerisi

Hocam şu an internetim biraz kısıtlı en kısa sürede denemeye çalışacağım. Sonucu bildiririm.

Açıklar mısınız hocam?

Pencere yöneticileri (WM) i3, xmonad vb.
masaüstü yöneticileri (DE) GNOME, KDE, Xfce vb.

Pencere yöneticileri RAM konusunda DE'lere göre daha az kullanım sağlar.

kullanımı (alışması) biraz zordur. tecrübeli kişilere tavsiye edilir.

Pencere yöneticileri (WM) i3, xmonad vb.
masaüstü yöneticileri (de) GNOME, KDE, Xfce vb.

Pencere yöneticileri RAM konusunda De'lere göre daha az kullanım sağlar.

Kullanımı (alışması) biraz zordur. Tecrübeli kişilere tavsiye edilir.

Kullanabilirim galiba. Şu an içinde Alpine OS var. Sadece komut satırı arayüzüne sahip. Ben bu pencere yöneticilerinden birini şu anda kurulu olan Alpine OS üzerine kurabilir miyim? Ve evde modem yok. Telefondan bağlanıyorum USB kablosu ile, ancak Alpine OS komut satırında USB internetini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Birkaç yerde araştırdım ama sonuç bulamadım. Bilgisayarda Wi-Fi var ama FN+F10 kombinasyonu ile açılıyor ve bu kombinasyon komut satırında çalışmıyor nedense. Bu yüzden Wi-Fi kullanamıyorum.

Kullanabilirim galiba. Şu an içinde Alpine OS var. Sadece komut satırı arayüzüne sahip. Ben bu pencere yöneticilerinden birini şu anda kurulu olan Alpine OS üzerine kurabilir miyim? Ve evde modem yok. Telefondan bağlanıyorum USB kablosu ile, ancak Alpine OS komut satırında USB internetini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Birkaç yerde araştırdım ama sonuç bulamadım. Bilgisayarda Wi-Fi var ama FN+F10 kombinasyonu ile açılıyor ve bu kombinasyon komut satırında çalışmıyor nedense. Bu yüzden Wi-Fi kullanamıyorum.
ping -c 3 gentoo.org yazıp fotoğraf atın.
WM kurabilirsiniz tabii.

Aslında Antix daha iyi.

FTP Server fikri iyi. Disk boşa gitmez böylece.
Bundan önce Zorin os lite kullanıyordum onda kurmaya çalıştım ftp server. Ne yazık ki error veriyordu her şeyde bi yerden sonra komut satırını açamaz oldum

Hemen açıp deniyorum hocam.
ping: bad address 'gentoo.org'

Bu çıktıyı alıyorum hocam.

Bundan önce Zorin os lite kullanıyordum onda kurmaya çalıştım ftp server. Ne yazık ki error veriyordu her şeyde bi yerden sonra komut satırını açamaz oldum

Telefonu internet paylaşma modunda bilgisayara bağladınız mı?

FTP Server kuramazsan internet trafiğini incelemek için kullanabilirsiniz. Onun dışında kurcalayıp bir şeyler öğrenmek için. En kötü bozulur zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı