7700k Isınma ve Performans Sorunu

Reiz

Hectopat
Daha fazla  
Daha öncesinde de bir kaç konu açıp konu hakkında çözüm için fikirlerinize başvurmuştum. Ancak, ne yaparsam yapayım bir türlü bu sorunları çözebilmiş değilim. Yaşadığım sorunlar ise gerçekten anlaşılması güç cinsten!

Sistemim;
NOT: Eski kullandığım MSI Z97 Gaming 5 anakart artık kullanılamaz hale geldiği için 4790k işlemci 7700k ile, MSI Z97 Gaming 5 anakart MSI Z270 Gaming M5 ile ve son olarak DDR3 ramler DDR4 ile değiştirilmiştir. Bu yüzden eski sisteme sadece bu kalın yazılan bileşenler eklenmiştir.

Ancak, bu sistemde hem FPS drop sorunu yaşıyorum. Hem eski sistemime göre daha az performans ve fps alıyorum, hem drop yaşıyorum, hem de fazlasıyla ısınıyor işlemci. Mevcut sistemim 4790k ve MSI Z97 Gaming M5 olmasına rağmen anakartta yaşadığım sorun nedeniyle değiştirdim ve açıkçası bu kadar para vermeme rağmen eski sistemimin performansını arar hale geldim.

Isınma sorununu çözebilmek için güç seçeneklerini düzenledim. MSI Command Center programı üzerinden IO ve PLL OC voltaj ayalarını düşürdüm. İşlemci macununu yeniledim. Ancak, biraz düzelme olmasına rağmen ne yazık ki çözüm olmadı.

FPS drop konusunda ekran kartı driver güncelledim, yeni bir temiz kurulum yaptım. Ancak, tam olarak çözüm olmasa da nispeten çözdüm. Eskisi gibi CS GO oyununda 300 fps göremiyorum belki ama 180-250 arasında bir FPS alabiliyorum. Ara ara takılmalar haricinde bir nebze olsun bu sorunu çözdüm diyebilirim.

Son olarak, eski sistemimin verdiği tepki, sunduğu performans bu yeni sistemde sanki yok gibi geliyor. Bunu sistemsel olarak değil, algıladığım his olarak söylüyorum. Bunun sebebini de anlamadığım gibi çözüm konusunda da ne yazık ki bir sonuca ulaşamadım.

Nihayetinde, sorunlarım bunlar ve çözüm konusunda gerçekten siz değerli üstatlardan bu konularda yardım bekliyorum. Eğer, sistemde uyumsuz olan parça varsa yenilemeye, "bu yetersiz" dediğiniz varsa tavsiye ettiğiniz modeli almaya hazırım. Sadece artık sorun yaşamak istemiyorum bilgisayar başına oturduğumda. Benim amacım gün içerisinde yaşadığım sorunları, günün sinirini ve stresini oyun oynayarak atmak. Bu yüzden bu kadar masraf yapmışken, bilgisayar başına oturduğumda hem performans, hem fps drop hem de ısınma sorunu ile karşı karşıya kalınca inanın bu işkenceden öteye gitmiyor!

Ekte son aldığım değerleri paylaşıyorum. Zaman ayırıp okuduğunuz için, vakit harcayıp cevapladığınız için teşekkürler!

Dosya Ekleri

• bosta.png
    bosta.png
    204,2 KB · Görüntüleme: 205
  • yukte.png
    yukte.png
    177,9 KB · Görüntüleme: 230
Son düzenleyen: Moderatör:
@ThePunisher90 Isınma sorunu olduğunu bende biliyorum ve konu açanlarıda görüyorum. Ancak 85 derece ısıya normal demeniz doğru değil. i7 7700k da ısınma problemi var demeniz daha doğru olacaktır.

Havanın sıcak olması ve birazda kasanın hava akışının iyi olmadığını düşünürsek çok fazla yük altına sıcaklığı 85 derece normal değerler arasında. Ki şuda var bu işlemcinin yük altına 100 derecede çalıştığından çok fazla konuda görmüştüm 85 derece oldukça normal bi değer bu işlemci ve günümüz sıcakları için.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı