7700XT sistem için F/P monitör önerisi

Bütçe
7000-9000

Jiyunotameni

Hectopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm, hayırlı geceler arkadaşlar. Sizce bu sistem için alınabilecek en güzel ve ileriye dönük F/P monitör hangisi? Başka öneriniz var mı?
Daha önce masaüstü sistem ya da monitör kullanmadığım için bu konu hakkında bilgim yok. Yoldaşım olacak monitör arıyorum.
Aradığım özellikler:
-Valorant/CS2/PUBG/Rainbow six: Siege/Warzone vb. FPS oyunlarını en akıcı en güzel şekilde gecikme olmadan oynamak istiyorum.
-İleride ekran kartı odaklı oyunlar oynamak istersem de onları en iyi şekilde olmasa da kendimce güzel şekilde deneyimlemek istiyorum.
-Ghosting, ölü piksel, kronik vb. sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Bu konuda en güvenilir ve ileriye dönük olanı hangisi acaba?
- Dizi film izlerken de gözleri yormadan en akıcı şekilde izlemek istiyorum. (Tabii bu söylediklerim diğer modellere kıyasla ve fiyatına göre.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes farklı öneriyor çünkü kimse test sonuçlarına bakmıyor. Monitörler diğer teknolojik ürünlere benzemez. 1 ms yazsa bile gerçekte 5ms te olabilir 10 ms te olabilir. 1000:1 kontrast yazıp 900:1 kontrast olanda gördüm 1450:1 kontrast olanda gördüm. %110 sRGB yazar bazısı %90 çıkar bazısı da %125 çıkar. Ghosting olabilir de olmayabilirde. Tarama sorunu olaibilir de olmayabilirde. IPS glow olabilir de olmayabilirde. Birebir aynı monitör alırsınız sende tarama çizgileri çıkar onda çıkmaz. OLED monitör alırsınız birisinde coil whine çıkar diğerinde çıkmaz.

Aynı monitör olmasına rağmen birebir aynı değerleri de vermez. Ekran kartındaki silikon kalitesi gibi şans işidir. Testler büyük oranda ne çıkacağını söyler ama. Teknik özelliklerine göre monitör alma. 1ms yazıyor ya hani monitörlerde. Onun sebebi anlık gördüğü en düşük ms değeri oluyor genelde. Ortalamaya bakıyorsun 4-10ms civarı çıkıyor.

Peki bunu satın almadan önce nasıl öğrenebilirim?
YouTube'daki test videoları birebir aynısını gösterir mi, 1 ms mi yoksa 10 ms mi olduğunu vs.
Ben teknik özelliklerini ya da söylediğin şeyleri de çok anlamıyorum.
O yüzden size danışıyorum.

VA panelin de tek artisi bu maalesef. Illa OLED alacağız, o da aşırı pahali.

OLED'de de yanma ve VRR titreme sorunu yaygın. Ayrıca bazı modellerde coil whine sorunu veya açılmama gibi sorunlar da var.

Peki bunu satın almadan önce nasıl öğrenebilirim?
YouTube'daki test videoları birebir aynısını gösterir mi, 1 ms mi yoksa 10 ms mi olduğunu vs.
ben teknik özelliklerini ya da söylediğin şeyleri de çok anlamıyorum.
O yüzden size danışıyorum.

Monitors unboxed ve rtings gibi inceleme yapan teknoloji kanallarını izlemen lazım. Benzeri inceleme yapanlar da var tabii.

OLED'de de yanma ve VRR titreme sorunu yaygın. Ayrıca bazı modellerde coil whine sorunu veya açılmama gibi sorunlar da var.

Monitors unboxed ve rtings gibi inceleme yapan teknoloji kanallarını izlemen lazım. Benzeri inceleme yapanlar da var tabii.
Siyahlarin duzgun olup renklerin canli olmasi açısından soyledim va ve ips ozelliklerini barindirmasi acisindan.

Teknik detaylarını çok anlayamıyorum, Türkçe objektif kanal var mı peki?
Herkes reklam yapıyor, öve öve biteremiyor.
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A 2K 180Hz monitör'ü Akakçe'de arattığımda Amazon çıkmıyor fakat amazona yazınca bu monitör çıkıyor aynı mı? Satıcı ve gönderici Amazon olduğu için muhtemelen bunu alacağım. Dell'ya da Philips vb. markaların öyle değil

Teknik detaylarını çok anlayamıyorum, Türkçe objektif kanal var mı peki?
Herkes reklam yapıyor, öve öve biteremiyor.
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A 2K 180Hz monitör'ü Akakçe'de arattığımda Amazon çıkmıyor fakat amazona yazınca bu monitör çıkıyor aynı mı? Satıcı ve gönderici Amazon olduğu için muhtemelen bunu alacağım. Dell'ya da Philips vb. markaların öyle değil

Amazon da cikiyor hocam, fiyata gore siraladigin icin asagiya inmen lazim. Idefix/vizyon bilgisayar'dan hemen sonra.

Amazon da cikiyor hocam, fiyata gore siraladigin icin asagiya inmen lazim. Idefix/vizyon Bilgisayar'dan hemen sonra.

Peki sence bu monitör alınır mı? Forumlarda okudum, Amazon iade konusunda diğer yerlere kıyasla çok daha iyiymiş.
Gerçi iade süreci ile uğraşmak istemiyorum çünkü PC'yi test etmem gerek, iade gidip gelecek vs açıkta kalmak istemem.
Dell, Philips ve MSI da çok öneriliyor. Of kararsızım ya

Peki sence bu monitör alınır mı? Forumlarda okudum, Amazon iade konusunda diğer yerlere kıyasla çok daha iyiymiş.
Gerçi iade süreci ile uğraşmak istemiyorum çünkü PC'yi test etmem gerek, iade gidip gelecek vs açıkta kalmak istemem.
Dell, Philips ve MSI da çok öneriliyor. Of kararsızım ya
Bu asus'un eski bir versiyonu arkadaşımda var, oldukca memnun. Parlaklik bir 250 nit, o biraz az ama kisiye bagli bir sey bu. Bana az gelmez mesela, yeterli gelir. Benim Dell G2724D'yi (400 nit) 40% parlaklikta kullaniyorum genelde, bana yetiyor ve yeterince parlak, goz yormuyor. Satici amazon'sa soyle, iadeyi gozunde buyutme birkac gunde aliyorlar ve hic sorun cikarmiyorlar. Ben pc'yi tek tek topladim ve nerdeyse her parcayi daha uygununu buldukca iade ettim, bazilarini değiştirdim. Sen bir monitor değiştirmişsin cok mu :D

G2724D 8k'ya dusmustu, simdi tekrar 9.5k yapmislar.

Bu ASUS'un eski bir versiyonu arkadaşımda var, oldukca memnun. Parlaklik bir 250 nit, o biraz az ama kisiye bagli bir şey bu. Bana az gelmez mesela, yeterli gelir. Benim Dell G2724D'yi (400 nit) 40% parlaklikta kullanıyorum genelde, bana yetiyor ve yeterince parlak, goz yormuyor. Satici Amazon'sa soyle, iadeyi gozunde buyutme birkac gunde aliyorlar ve hiç sorun cikarmiyorlar. Ben PC'yi tek tek topladim ve neredeyse her parcayi daha uygununu buldukca iade ettim, bazilarini değiştirdim. Sen bir monitor değiştirmişsin cok mu :D

G2724D 8K'ya dusmustu, simdi tekrar 9.5k yapmislar.

Evet ama 14 gün süresi var ya ondan hemen test vs etmek gerekiyor.
Bu arada gözü daha az yorması benim için en önemli şey.
Bu konuda hangi özelliğe bakarak diğerlerinden ayırabilirim monitörleri acaba?
Uzun kullanımda gözü diğerlerine göre daha az yoracak bir şey daha iyi olur

1 hafta yeter de artar. Mavi isik teknolojilerini araştırabilirsin goz yorma konusu icin. Dusuk mavi isik teknolojisi olabilir ASUS'unki.

Şimdi Akakçe'den sitelere girdiğimde nasıl anlayacağım acaba bu durumu?
Belirli bir adı var mı?.. Değeri diye sayısı diye

Asus monitör pivot değilmiş çok bir şey değişir mi acaba ?

Ve kendi hopörleri var sanırım, iyi midir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı