775 Pin Anakartlı Bilgisayara Yükseltme Önerisi

Arkadaşlar önerilerinize açığım aklımda tam oturmadı sistem. Ne toplayacağıma kararsızım
Anakartını değiştirmen bence saçma olur elindekileri kullanabilirsin. Anakartın en fazla 4GB DDR3 1333*OC RAM destekliyor. Elindeki DDR3 2GB RAM'in yanına bir adet daha DDR3 2GB RAM alıyorsun ve toplam RAM kapesiten olan 4GB sınırına ulaşıyorsun. Elindeki CPU'yu QuadCore bir işlemci ile değiştiriyorsun örneğin Q9400,Q9500 Vb. Elindeki güç kaynağını 400-500W kaliteli bir PSU ile değiştiriyorsun örnek ThermalTake,FSP,Corsair,CoolerMaster benim aklıma gelen kaliteli markalardır.

Önerdiğim parçaların genel olarak ikinci el fiyatları şöyledir:

* 2GB DDR3 RAM'i 25-30TL civarına bulabilirsin.
* İşlemciyi 100TL'ye kolay olarak bulabiliceğini düşünüyorum +/- 10TL oynayabilir.
* Güç kaynağını 400-500W arası CoolerMaster marka olarak 150TL civarına bulabilirsin.

Toplam 280TL falan yapıyor indirim yapabilirsen 10-30TL arası daha ucuza alabilirsin. İndirim sonrası fiyatın 260TL olsa ve en fazla 550TL'ye yükseltebilsen bütçeni 290TL yuvarla 300TL'ye de ekran kartı alabilirsin.

* Ekrankartı olarak bana kalırsa en az 2GB VRAM'li HD7850,GTX650Tİ ve muadili kartlar alabilirsin 300TL'ye.

NOT: CS:GO'da 4GB RAM sıkıntı çıkartabilir belki arasıra takılma olabilir 4GB RAM ile oynuyan varsa bizi aydınlatabilir ama ben pek sıkıntı olcağını düşünmüyorum.
NOT2: Fiyatlar genel olarak istanbul avrupa kıtasındaki fiyatları baz alarak yazdım senin orada daha ucuz olabilir ve ya tam tersi pahalı olabilir.
NOT3: HDD önermedim kendi ihtiyacına göre ilerde 2. bir HDD takabilirsin.

Anakartını değiştirmen bence saçma olur elindekileri kullanabilirsin. Anakartın en fazla 4GB DDR3 1333*OC RAM destekliyor. Elindeki DDR3 2GB RAM'in yanına bir adet daha DDR3 2GB RAM alıyorsun ve toplam RAM kapesiten olan 4GB sınırına ulaşıyorsun. Elindeki CPU'yu QuadCore bir işlemci ile değiştiriyorsun örneğin Q9400,Q9500 Vb. Elindeki güç kaynağını 400-500W kaliteli bir PSU ile değiştiriyorsun örnek ThermalTake,FSP,Corsair,CoolerMaster benim aklıma gelen kaliteli markalardır.

* İşlemciyi 100TL'ye kolay olarak bulabiliceğini düşünüyorum +/- 10TL oynayabilir.
* Güç kaynağını 400-500W arası CoolerMaster marka olarak 150TL civarına bulabilirsin.

Toplam 280TL falan yapıyor indirim yapabilirsen 10-30TL arası daha ucuza alabilirsin. İndirim sonrası fiyatın 260TL olsa ve en fazla 550TL'ye yükseltebilsen bütçeni 290TL yuvarla 300TL'ye de ekran kartı alabilirsin.

* Ekrankartı olarak bana kalırsa en az 2GB VRAM'li HD7850,GTX650Tİ ve muadili kartlar alabilirsin 300TL'ye.

NOT: CS:GO'da 4GB RAM sıkıntı çıkartabilir belki arasıra takılma olabilir 4GB RAM ile oynuyan varsa bizi aydınlatabilir ama ben pek sıkıntı olcağını düşünmüyorum.
NOT2: Fiyatlar genel olarak istanbul avrupa kıtasındaki fiyatları baz alarak yazdım senin orada daha ucuz olabilir ve ya tam tersi pahalı olabilir.
Gerçekten çok teşekkür ederim beklediğim cevapda tam buydu. Kafamda tek soru işareti var o da Xeon ve q serisi işlemcinin benim anakartda pinler uysada desteklememesiydi. Modlu bios listesinde kendi anakart modelim yok çünkü. Xeon E5450'ye uyumlu değil sanırım ama quad core oluyor mu siz bu konuda emin misiniz ? Bilgili birine benziyorsunuz. Teşekkürler

Gerçekten çok teşekkür ederim beklediğim cevapda tam buydu. Kafamda tek soru işareti var o da Xeon ve q serisi işlemcinin benim anakartda pinler uysada desteklememesiydi. Modlu bios listesinde kendi anakart modelim yok çünkü. Xeon E5450'ye uyumlu değil sanırım ama quad core oluyor mu siz bu konuda emin misiniz ? Bilgili birine benziyorsunuz. Teşekkürler
Evet QuadCore işlemcilerin çoğunu destekliyor. Anakartınızın resmi MSİ sitesindeki CPU destek linki: Support For G41M-P21 | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global

Yazdığım yorumlar beğenilince mutlu oluyorum gerçekten güzel bir hismiş.

Q9500 işlemci, 2GB DDR3 1066MHz ram, birde ekran kartı taksam psu yeterli gelir mi?
Q9500'ü pahalıya satıyorlar onun yerine Q9400 alabilirsiniz. PSU değiştirmeniz gerekiyor, 250W çok düşük bir değer 400-450W kaliteli bir PSU işinizi görür. RAM frekansını 1333 Mhz olarak alsanız da 1066Mhz olarak çalışır. Ekran kartı olarak üstte bahsettiğim ve muadili olan kartlar size yetecektir.

4GB DDR2 RAM ile CS GO oynuyordum. 2 ay öncesine kadar. Ekran kartı ile işlemcisi yeterli olursa RAM fazla sorun olmaz.

Elimde bulunan G41M-P21 (MS-7592) anakart tabanlı eski sistemi değerlendirmek istiyorum.

Sizce ne gibi bir değişiklikler yapılarak AutoCAD, 3Dmax gibi çizim programları rahatlıkla kullanılabilir? Ayrıca CS: GO da oynatabilir hale gelir mi?

Sistemin Özellikleri:
  • İşlemci: Intel Pentium E6700
  • Anakart: MSI G41M-P21 (MS-7592)
  • RAM: 2GB DDR3 1066MHZ
  • PSU: FSP250-60HSN
  • HDD: 80GB

Sistemde anakart değişikliğine gitsem biraz fazla mı olur harcamam ?

İşlemci olarak Xeon E5450 3.0Ghz alacağın bütün qserisi işlemcilerden iyi olacaktır muhtemelen.
Ram olarak anakartınızın desteklediği max rakam 4GB olduğu için 4GB 1333Mhz bir ram kullanabilirsiniz
Hdd kişisel kullanımdır onu yükseltme kararı sizin.
İşlemci ve Ram 170 - 200 TL civarı tutacaktır üzerine kalacak parayla 400W bir PSU öneririm.

İşlemci olarak Xeon E5450 3.0Ghz alacağın bütün qserisi işlemcilerden iyi olacaktır muhtemelen.
Ram olarak anakartınızın desteklediği max rakam 4GB olduğu için 4GB 1333Mhz bir ram kullanabilirsiniz
Hdd kişisel kullanımdır onu yükseltme kararı sizin.g
İşlemci ve Ram 170 - 200 TL civarı tutacaktır üzerine kalacak parayla 400W bir PSU öneririm.
Xeon serisi işlemcileri anakartım desteklemiyor. Quad serisi destekliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı