Dvtak
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Berber çırak-kalfa, Elektronik Ön Lisans
Anakartını değiştirmen bence saçma olur elindekileri kullanabilirsin. Anakartın en fazla 4GB DDR3 1333*OC RAM destekliyor. Elindeki DDR3 2GB RAM'in yanına bir adet daha DDR3 2GB RAM alıyorsun ve toplam RAM kapesiten olan 4GB sınırına ulaşıyorsun. Elindeki CPU'yu QuadCore bir işlemci ile değiştiriyorsun örneğin Q9400,Q9500 Vb. Elindeki güç kaynağını 400-500W kaliteli bir PSU ile değiştiriyorsun örnek ThermalTake,FSP,Corsair,CoolerMaster benim aklıma gelen kaliteli markalardır.Arkadaşlar önerilerinize açığım aklımda tam oturmadı sistem. Ne toplayacağıma kararsızım
Önerdiğim parçaların genel olarak ikinci el fiyatları şöyledir:
* 2GB DDR3 RAM'i 25-30TL civarına bulabilirsin.
* İşlemciyi 100TL'ye kolay olarak bulabiliceğini düşünüyorum +/- 10TL oynayabilir.
* Güç kaynağını 400-500W arası CoolerMaster marka olarak 150TL civarına bulabilirsin.
Toplam 280TL falan yapıyor indirim yapabilirsen 10-30TL arası daha ucuza alabilirsin. İndirim sonrası fiyatın 260TL olsa ve en fazla 550TL'ye yükseltebilsen bütçeni 290TL yuvarla 300TL'ye de ekran kartı alabilirsin.
* Ekrankartı olarak bana kalırsa en az 2GB VRAM'li HD7850,GTX650Tİ ve muadili kartlar alabilirsin 300TL'ye.
NOT: CS:GO'da 4GB RAM sıkıntı çıkartabilir belki arasıra takılma olabilir 4GB RAM ile oynuyan varsa bizi aydınlatabilir ama ben pek sıkıntı olcağını düşünmüyorum.
NOT2: Fiyatlar genel olarak istanbul avrupa kıtasındaki fiyatları baz alarak yazdım senin orada daha ucuz olabilir ve ya tam tersi pahalı olabilir.
NOT3: HDD önermedim kendi ihtiyacına göre ilerde 2. bir HDD takabilirsin.