78 derece GTX 1660S sıcaklığı normal mi?

morgannn

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartım 1660S ve bu havada 78 derece görüyor. Ortalama 20 derece şu anda hava ve tam yük altında 78 derece.

Ha unutmadan söyleyeyim ben su falan cart curt dökülür diye kasanın üstündeki hava çıkacak yerleri kapadım. Orayı açsam sonuç değişir mi? Sonuçta ısınan hava yükselir.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner.

Deneyeceğim.
Hocam, Afterburner’daki ilk kısımda görünen sıcaklık ekran kartının normal yani çekirdek sıcaklığıdır, hotspot değil. Normalde bu değer en fazla 70-75 derece arasında gidip gelmeli. Eğer bundan daha yüksekse, bu genelde ekran kartının kasada yeterince hava alamadığı anlamına gelir ya da artık bakım zamanı gelmiştir.

Birkaç dakika böyle çalışsın hocam bakalım en fazla ne kadar çıkacak.

Hocam, Afterburner'daki ilk kısımda görünen sıcaklık ekran kartının normal yani çekirdek sıcaklığıdır, hotspot değil. Normalde bu değer en fazla 70-75 derece arasında gidip gelmeli. Eğer bundan daha yüksekse, bu genelde ekran kartının kasada yeterince hava alamadığı anlamına gelir ya da artık bakım zamanı gelmiştir.

Birkaç dakika böyle çalışsın hocam bakalım en fazla ne kadar çıkacak.

Termal macundan kaynaklı olabilir mi PC'yi 2.5 yıl önce aldım ve yalan yok hiç değişmedim ne işlemcininkini ne de ekran kartınkini.

Bakımdan kastınız temizlemek mi termal macun mu?

Toz temizliği + termal macun değişimi. Tozlarda ekran kartının üstündeki fanların verdiği havayı engelliyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı