78 OBP ile ilk bine girilebilir mi?

Hepsinde mümkün.

Hocam TYT 110 AYT 70-75 civarı yapsam girebilir miyim?
TYT'de 10 net size 13-15 civarı bir puan kaybettirir. AYT'de 75 de 14-16 civarı. Düz hesap olsun diye ikisini de 15 sayarsak ilk yüz imkansız. Bin olabilir. Beş bin çok büyük ihtimal.
Bir 15 puan daha inildiğinde ise ilk bin imkansız. Beş bin kuvvetli olmayan ihtimal. On bin kuvvetli.

Tabii ki de kesin dediklerim dışımdakiler tahmin ama kesin dediklerimde iddiaya girerim. ÖSYM sitesinden kontrol edilebilecek bilgiler sağlanacak bir sınav sonucu sunulmasını şart koşuyorum ama.
Kesin dediklerimin olmaması için tüm zamanların en kolay sınavı falan olması lazım.

Bu OBP ile evet çok zor sana masal anlatmayacağım. Eğer sıkı çalışırsan başarabilirsin sıkı çalışmaktan kastım günde 12-15 saat çalışmak.

Hocam okul olan günler 6-7 saat evde kalan okulda Full çalışıyorum ders falan yok seneye mezuna bırakırım büyük ihtimal ile bence fule yakın yaparım gibi geliyor en kötü hangi üniversiteye gidebilirim sence bu OBP ile bilgisayar mühendisliği için.

Hocam okul olan günler 6-7 saat evde kalan okulda Full çalışıyorum ders falan yok seneye mezuna bırakırım büyük ihtimal ile bence fule yakın yaparım gibi geliyor en kötü hangi üniversiteye gidebilirim sence bu OBP ile bilgisayar mühendisliği için.

Kendine daha gerçekçi hedefler koy. Hedefin ilk 30k olsa tamam derim ama ilk bin çok zor. Mesela benim hedefim TYT'de 500k 2 yıllık bölüm yazıp DGS ile mühendisliğe bitirmeyi planlıyorum.

Sınavda fulleyenler çok az kişi mi var?

Evet fulleyen az kişi var.

Hepsinde mümkün.

TYT'de 10 net size 13-15 civarı bir puan kaybettirir. AYT'de 75 de 14-16 civarı. Düz hesap olsun diye ikisini de 15 sayarsak ilk yüz imkansız. Bin olabilir. Beş bin çok büyük ihtimal.
Bir 15 puan daha inildiğinde ise ilk bin imkansız. Beş bin kuvvetli olmayan ihtimal. On bin kuvvetli.

Tabii ki de kesin dediklerim dışımdakiler tahmin ama kesin dediklerimde iddiaya girerim. ÖSYM sitesinden kontrol edilebilecek bilgiler sağlanacak bir sınav sonucu sunulmasını şart koşuyorum ama.
Kesin dediklerimin olmaması için tüm zamanların en kolay sınavı falan olması lazım.

Siteye göre son 4 senede mümkün görünüyor. Sandığımdan daha az etkiliyormuş OBP.

https://vepuan.com/yks-puan-hesaplama/
1707597139466.png

TYT Full aldım.
Diploma Notu: 78
Sayısal için 80/78 Net
EA için 80/63 Net
Sözel için 80/47 Net
Dil için 80/68 Net
2023 te TYT tam AYT yukarıdaki netler ile yaklaşık 1000 oluyor.

Sınavda fulleyenler çok az kişi mi var?
Sınav bildiğiniz gibi özünde 560 puan üzerinden. Olimpiyat vb. yerlerden gelen puanları saymıyorum. Zaten geçse bile çok nadir oluyor ve pek geçmiyor.

En yüksek puanlar;
2018 yılında sözelden 555, eşit ağırlıkta 553, dilde 559.
2019 yılında TYT 558, eşit ağırlık 557.
2020 yılında sayısal 559, sözel 556, eşit ağırlık 559, dil 559. TYT'de ise 561 alan birisi var.
2021 yılında sözelde 529. Evet, 529.

Diğer testlerde tam puan veya çok yakın alan olmuş.

Puanlar küsuratlı. Yani 555 dediğim kişi 555,99999 almış olabilir. Yuvarlanıp yuvarlanmadığını bilmiyorum.
Kaynak ÖSYM değerlendirme raporları. Daha güncel verileri paylaşmadılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı