78 OBP ile ilk bine girilebilir mi?

Hayatımdan bir yıl çalınacak ama geri kalanı BİM'de kasiyer lokantada garson olmaktan kurtulacak.
Orası kısmen yanlış. Nispeten iyi bir üni'ye gidip kendinizi geliştirirseniz gayet iyi bir şekilde iş bulabilirsiniz. Ve mühendislik okursanız yd imkanı da var. Tabii biraz para döküyorsun oraya;)

Orası kısmen yanlış. Nispeten iyi bir üniversite'ye gidip kendinizi geliştirirseniz gayet iyi bir şekilde iş bulabilirsiniz. Ve mühendislik okursanız yurt dışı imkanı da var. Tabii biraz para döküyorsun oraya;)

Reis akademik olarak ilerlemek istiyorum bilgisayar bilimleri alanında en kötü tobb etü ye gitmeyi planlıyorum bence bir yıl mezuna bırakmaya değer en azından ileride keşke bıraksaydım demeye şansım olmaz denenmiş olur. sen ne durumdasın sınav vs olarak?

Reis akademik olarak ilerlemek istiyorum bilgisayar bilimleri alanında en kötü tobb etü ye gitmeyi planlıyorum bence bir yıl mezuna bırakmaya değer en azından ileride keşke bıraksaydım demeye şansım olmaz denenmiş olur. sen ne durumdasın sınav vs olarak?
Ben 90'a sabitledim sanırım tyt'yi. Ayt ise 45-55 arası dolanıyor. Ayt fizik beni düşündürüyor açıkçası.

@508280 görüyorum ki hala düşünme yetinizi kullanmakta zorluk cekiyorsunuz. İlk yüzdeki adamlar 99,8 diploma notuyla geliyor ama sınavda 3-5 yanlış yapıyor. Bu 5 yanlış AYT'den desek kabaca 15 puan demek. Yani 75 OBP ve sıfır yanlış yapan biriyle aynı şey demek.

Bilmiyorsanız veya anlayamiyorsaniz konuşmak zorunda değilsiniz.

Aşağıdakiler Koç Tip, Koç Bilgisayar Mühendisliği, Medipol Tip, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine 2023 yılında yerleşen son kişilerin puanları sıralamaları ve diploma notları.
Screenshot_20240211-131455_Chrome.jpg
Screenshot_20240211-131430_Chrome.jpg
Screenshot_20240211-131513_Chrome.jpg
Screenshot_20240211-131537_Chrome.jpg

545 puan 560'tan 15 eksik. 75 OBP ve tüm soruları doğru yaparak elde edilebilecek bir sıralama görüyorsunuz orada. Tabii bunları okuyup idrak edebiliyorsaniz.

Son kişi OBP'si hesaplandiginda sınavdan yaklaşık 12 puan eksik almış. Standart şapkayı saymazsak bu kabaca 4 AYT neti veya 8-9 TYT neti demek. Standart sapma dahilinde olsa olsa yarıya düşer.

Son düzenleme:
Konuyu hortlatıyorum ama siteler yanlış diyen arkadaş, obp 50k geriye atar diyen arkadaş ve bilimum diğerleri. Dün sabah saatlerinde sonucumu öğrendim, 77,4 OBP ile 1349. oldum (ham sıralamam 221 bu arada :D). 115 TYT ve 77,5 AYT netim var. Oldum olası hep zeki bir insandım, algım çok açıktı. Dersler umrumda değildi, 2021 YKS'de 130 bin sıralama ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği yazdım. 1. sınıfı bitirdikten sonra (hazırlık da okudum) çevremdekilerin benim klasmanımda olmadığından dolayı hep kendimi kötü hissettim. Lisedeki sınıf arkadaşlarım hep Bilkent, ODTÜ gibi yerlerde okuyordu ben ise dandik bi üniversitedeydim ve burayı birinci olarak bitirsem bile bir işe yarayacağını düşünmüyordum. Gerçekleştiremediğim bir potansiyelim olduğunu (Walter Hartwell White), rahat kafayla girersem ne olacağını düşündüm. Üniversite okurken bir yandan da ders çalıştım. Açıkça söylemek gerekirse üniversite okurken sınava girmek çok daha kolaymış. Sorular çocuk oyuncağı gibi geliyor, işin hilesini buldum resmen. Bu konuya daha sonradan girecek olan kardeşlerim; Rahat kafayla girin, sınavınıza rahat kafayla çalışın. Beyninize asla panik yaptırmayın. Ben sınava çalışmaya başlamadan önce realist bir şekilde kaç net yaparım en fazla diyerek önümdeki maksimum sıralamaya baktım, o sıralamayla gelebilecek EEE bölümlerine baktım, ODTÜ gözüme güzel gözüktü. Sıralamasını tutturana kadar net hesabı yaptım ve sonuç olarak istediğime yakın netlerimi alıp Ankara'ya gidiyorum. Sakin olun gün gün konularınızı sayın ve bütün odağınızı ona verin. Odak çok önemli burada, lisedeyken bu odağı OBP yükseltmeye kullansaydım belki bugün ilk 500 içerisinde olurdum. Ben 2 yıl üniversite okumuş, 3. yılımı da okuyorken yapabildim bunu hiçbir şey için geç değil. Hayatıma belki 3-4 yıl geç başlayacağım ama potansiyelimi kendime kanıtlamış oldum.

Konuyu hortlatıyorum ama siteler yanlış diyen arkadaş, obp 50k geriye atar diyen arkadaş ve bilimum diğerleri. Dün sabah saatlerinde sonucumu öğrendim, 77,4 OBP ile 1349. oldum (ham sıralamam 221 bu arada :D). 115 TYT ve 77,5 AYT netim var.
Ortalama netler gösteriyor ki sınav zordu. Eğer herkesin yüksek netler yapabildiği bir sınav olsa OBP'nin etkisini hissederdin. Şansına zor bir sınav denk geldi.

Ortalama netler gösteriyor ki sınav zordu. Eğer herkesin yüksek netler yapabildiği bir sınav olsa OBP'nin etkisini hissederdin. Şansına zor bir sınav denk geldi.
Evet ama o şansı da değerlendirmiş oldum. Sonuçta herkes yüksek netler yapamadı ben yaptım bu da sonucu lehime çevirdi. Yani -15 puan gerideyken netlerimle eşitlemiş bulundum durumu. Şans da yüzümüze güldü huzurlu bir şekilde tercih dönemini bekleyebilirim artık.

Evet ama o şansı da değerlendirmiş oldum. Sonuçta herkes yüksek netler yapamadı ben yaptım bu da sonucu lehime çevirdi. Yani -15 puan gerideyken netlerimle eşitlemiş bulundum durumu. Şans da yüzümüze güldü huzurlu bir şekilde tercih dönemini bekleyebilirim artık.
Evet, aynen öyle olmus. Bu sınavda AYT'de 77 küsür net yapabildiysen daha kolay bir sınavda fullerdin, ama tek fulleyen sen olmayacağın için çok geri atardı. Hayırlı olsun.

78 OBP puanı ile ilk bine girebilmek için sınavı fullemem falan mı gerek?

Hocam bunu net hesaplama sitelerinden bakabilirsiniz. Mesela fullediğiniz bir senaryoda 3 senenin görüntüsü:

1721300579878.png

Evet, aynen öyle olmus. Bu sınavda AYT'de 77 küsür net yapabildiysen daha kolay bir sınavda fullerdin, ama tek fulleyen sen olmayacağın için çok geri atardı. Hayırlı olsun.
Sağolun hocam 22 yaşımdayım ama çocuk gibi sevinçliyim şuan.

Hocam bunu net hesaplama sitelerinden bakabilirsiniz. Mesela fullediğiniz bir senaryoda 3 senenin görüntüsü:

Eki Görüntüle 2256481
Fullenilen senaryo pek mümkün değil gibi hocam. Ayrı ayrı TYT veya AYT fulleyen duydum ancak bir adayın iki oturumu birden fullediğini duymadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı