78 OBP ile ilk bine girilebilir mi?

Sağolun hocam 22 yaşımdayım ama çocuk gibi sevinçliyim şuan.

Fullenilen senaryo pek mümkün değil gibi hocam. Ayrı ayrı TYT veya AYT fulleyen duydum ancak bir adayın iki oturumu birden fullediğini duymadım.
Çok zor zaten, önemli olan yapabildiğinizin en iyisini yapmak.

Hocam konu dışı olucak ama sınava gireceklere bir tavsiyeniz var mı?
Nasıl çalıştığınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Hocam planlı çalışmak önemli. Ben hiç saat hesabı yapmadım hep konu konu ilerledim. Konuyu bilsem de gün gün ayırdım. Tercihen hafta veya aya da bölünebilir ancak 1 ayda ve haftada oluşabilecek kaytarma miktarı yüzünden ben günlük planlar yapmayı tercih ettim. Bildiğin yeri elbette pekiştireceksin ancak en önemli nokta eksiklerin üzerine yoğunlaşmak. Zaten biliyorum diyip de tonlarca eksiğim olan konular vardı (Bitki biyolojisi, organik kimya vs.). Onun harici en ama en önemli nokta rahat olmak. Stres beynin çalışmasını çok olumsuz etkiliyor. Yani ne kadar söylersem söyleyeyim yine heyecan ve gerginlik olacaktır ama üniversite okurken hazırlanıp tekrardan girenlerin bir ortalaması alınsa emin olun sonuçlar gayet elle tutulur olur. Nedeni ise zaten kaybedilecek bir şey olmaması. Benim 1. sınıf derslerim zaten AYT fen ve matematikle neredeyse birebirdi o yüzden aşırı da çalışmama gerek kalmadı. Ana odağı sınava çekince iyi bir sonuç elde ettim. Kısacası odağın hepsi derslerde olmalı, stres yapılmamalı ve eksiklerin üzerine gidilmeli. Başarılar diliyorum umarım istediğiniz sonucu elde edersiniz.

Hocam planlı çalışmak önemli. Ben hiç saat hesabı yapmadım hep konu konu ilerledim. Konuyu bilsem de gün gün ayırdım. Tercihen hafta veya aya da bölünebilir ancak 1 ayda ve haftada oluşabilecek kaytarma miktarı yüzünden ben günlük planlar yapmayı tercih ettim. Bildiğin yeri elbette pekiştireceksin ancak en önemli nokta eksiklerin üzerine yoğunlaşmak. Zaten biliyorum deyip de tonlarca eksiğim olan konular vardı (bitki biyolojisi, organik kimya vs.). Onun harici en ama en önemli nokta rahat olmak. Stres beynin çalışmasını çok olumsuz etkiliyor. Yani ne kadar söylersem söyleyeyim yine heyecan ve gerginlik olacaktır ama üniversite okurken hazırlanıp tekrardan girenlerin bir ortalaması alınsa emin olun sonuçlar gayet elle tutulur olur. Nedeni ise zaten kaybedilecek bir şey olmaması. Benim 1. sınıf derslerim zaten AYT fen ve matematikle neredeyse birebirdi o yüzden aşırı da çalışmama gerek kalmadı. Ana odağı sınava çekince iyi bir sonuç elde ettim. Kısacası odağın hepsi derslerde olmalı, stres yapılmamalı ve eksiklerin üzerine gidilmeli. Başarılar diliyorum umarım istediğiniz sonucu elde edersiniz.

Teşekkürler hocam bana da sizin gibi derece yapmak nasip olur inşallah.

Ham sıralaman eğer ilk 100 olursa seni 900 civarına atar, en kötü 1200-1300 civarına atacağını düşünüyorum. Tabii buna o sene sınavın zorluğu da etki eder. 2021 gibi bir sınav yapılırsa OBP'nin etkisi düşer ama 2023 gibi olursa OBP'nin etkisi artar. Sınavın zorluğu arttıkça OBP'nin etkisi düşer. Yine de evet 78 OBP ile ilk 1000 mümkün.

Konuyu hortlatıyorum ama siteler yanlış diyen arkadaş, obp 50k geriye atar diyen arkadaş ve bilimum diğerleri. Dün sabah saatlerinde sonucumu öğrendim, 77,4 OBP ile 1349. oldum (ham sıralamam 221 bu arada :D). 115 TYT ve 77,5 AYT netim var. Oldum olası hep zeki bir insandım, algım çok açıktı. Dersler umrumda değildi, 2021 YKS'de 130 bin sıralama ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği yazdım. 1. sınıfı bitirdikten sonra (hazırlık da okudum) çevremdekilerin benim klasmanımda olmadığından dolayı hep kendimi kötü hissettim. Lisedeki sınıf arkadaşlarım hep Bilkent, ODTÜ gibi yerlerde okuyordu ben ise dandik bi üniversitedeydim ve burayı birinci olarak bitirsem bile bir işe yarayacağını düşünmüyordum. Gerçekleştiremediğim bir potansiyelim olduğunu (Walter Hartwell White), rahat kafayla girersem ne olacağını düşündüm. Üniversite okurken bir yandan da ders çalıştım. Açıkça söylemek gerekirse üniversite okurken sınava girmek çok daha kolaymış. Sorular çocuk oyuncağı gibi geliyor, işin hilesini buldum resmen. Bu konuya daha sonradan girecek olan kardeşlerim; Rahat kafayla girin, sınavınıza rahat kafayla çalışın. Beyninize asla panik yaptırmayın. Ben sınava çalışmaya başlamadan önce realist bir şekilde kaç net yaparım en fazla diyerek önümdeki maksimum sıralamaya baktım, o sıralamayla gelebilecek EEE bölümlerine baktım, ODTÜ gözüme güzel gözüktü. Sıralamasını tutturana kadar net hesabı yaptım ve sonuç olarak istediğime yakın netlerimi alıp Ankara'ya gidiyorum. Sakin olun gün gün konularınızı sayın ve bütün odağınızı ona verin. Odak çok önemli burada, lisedeyken bu odağı OBP yükseltmeye kullansaydım belki bugün ilk 500 içerisinde olurdum. Ben 2 yıl üniversite okumuş, 3. yılımı da okuyorken yapabildim bunu hiçbir şey için geç değil. Hayatıma belki 3-4 yıl geç başlayacağım ama potansiyelimi kendime kanıtlamış oldum.
"Şu OBP ile şu sıralama imkansız.." algısını yıktığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ham sıralaman eğer ilk 100 olursa seni 900 civarına atar, en kötü 1200-1300 civarına atacağını düşünüyorum. Tabii buna o sene sınavın zorluğu da etki eder. 2021 gibi bir sınav yapılırsa OBP'nin etkisi düşer ama 2023 gibi olursa OBP'nin etkisi artar. Sınavın zorluğu arttıkça OBP'nin etkisi düşer. Yine de evet 78 OBP ile ilk 1000 mümkün.

"Şu OBP ile şu sıralama imkansız.." algısını yıktığınız için teşekkür ederim.
Rica ederim hocam. Çevremde öyle diyen insanlar çok vardı, çalışınca belirli bir düüzeye kadar gelinebileceğini görmüş oldular.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı