7800MHz XMP açılabilen anakart var mı?

713526

Centipat
B760-F'den Z790-H'a geçtim hala 6933 MHz'den ötede stabilite yakalayamıyorum.
iki kart'da 7800Mhz destekliyor.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi. Stok olarak 4800 MHZ gelir. MAX. çıkabildiği 7200.
Max 7200 değildir. Üreticinin test edip ulaşacağını garanti ettiği değerdir kutu üzerinde yazan. Ondan sonrası için bir garanti vermez stabil çalışır diye. Üretici bu yüzden garanti stabil çalıştığı değeri yazar.

E benimki niye 7800 çalışmıyor o halde?
Arkadaş bilmiyor. Satın aldığın RAM'in hızı kaç ise o hız OC ile elde ettiği hızdır. Anakartın desteklediği hıza çıkmasını bekleme RAM'in kaçsa o hızı alırsın. Çünkü temel hız 4800 MHZ.

Anakartta 7800 yazıyor diye, 7200'lük RAM'den 7800 performansı alamazsın. 7800'lük RAM alırsın anakart da destekliyorsa o hıza çıkarsın.

Yanlış bilgi. Stok olarak 4800 MHZ gelir. MAX. çıkabildiği 7200.

Yanlış bilgi deyip uyardıktan sonra yanlış bilgi vermen komik açıkçası. Orada 7200 MHz diye belirtilen XMP'deki frekans. XMP ise üreticinin yaptığı Overclock. Maksimum çıkabildiği hız değil. Manuel Overclock yaparak XMP frekansını geçebilirsin.

E benimki niye 7800 çalışmıyor o halde?

DDR5 Intel'de işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama bellek kontrolcüsü voltajlarını arttırman gerekiyor olabilir. BIOS'unda voltajların olduğu kısma gelip fotoğraf atar mısın?

Anakartta 7800 yazıyor diye, 7200'lük RAM'den 7800 performansı alamazsın. 7800'lük RAM alırsın anakart da destekliyorsa o hıza çıkarsın.
Bu da yanlış bilgi.

Yukarıda söyledim 7200 rate edilen ramlerim 7800 değerine kadar çıkabiliyor. Anakart 7800 desteklediği için XMP profilinden 7800 seçebiliyorum.

Arkadaş bilmiyor derken 1 doğru söyleyip 2 yanlış söylediğiniz zaman sizin aktardıklarınız mutlak doğru olmuyor.

Stok hızdan kastım da ram kitlerinin kutusunda yazan 7200MHz değer.

Yanlış bilgi deyip uyardıktan sonra yanlış bilgi vermen komik açıkçası. Orada 7200 MHz diye belirtilen XMP'deki frekans. XMP ise üreticinin yaptığı Overclock. Maksimum çıkabildiği hız değil. Manuel Overclock yaparak XMP frekansını geçebilirsin.

DDR5 Intel'de işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama bellek kontrolcüsü voltajlarını arttırman gerekitor olabilir. BIOS'unda voltajların olduğu kısma gelip fotoğraf atar mısın?
Araya girmenizde sorun yok fakat Manuel OC konuşmuyoruz. Stok hızın 7200 olduğunu zannediyor arkadaş. Uzman birinin hız aşırtmasından değil, XMP ile olanı konuşuyoruz. Komik olan bir durum yok yani. 🤣

Bu da yanlış bilgi.

Yukarıda söyledim 7200 rate edilen ramlerim 7800 değerine kadar çıkabiliyor. Anakart 7800 desteklediği için XMP profilinden 7800 seçebiliyorum.

Arkadaş bilmiyor derken 1 doğru söyleyip 2 yanlış söylediğiniz zaman sizin aktardıklarınız mutlak doğru olmuyor.

Stok hızdan kastım da ram kitlerinin kutusunda yazan 7200MHz değer.
Stok hız demek basic hız demek oluyor 4800 diye uyarmam normal dikkat ederseniz, böyle itirazlar görmezsiniz. 7800'ü gördüğünüzü de manuel olarak yaptığınızı belirtirseniz sorun olmazdı. XMP konuşuyoruz ya hani.

Stok hız demek basic hız demek oluyor 4800 diye uyarmam normal dikkat ederseniz, böyle itirazlar görmezsiniz. 7800'ü gördüğünüzü de manuel olarak yaptığınızı belirtirseniz sorun olmazdı. XMP konuşuyoruz ya hani.
Haklısınız.

7800'ü manuel yapmadım. XMP profilinde 7800, hatta 8000 değerlerini de gördüm. Ancak 8000 seçmedim çünkü anakart üreticisi 7800 max değer vermiş. Herhangi bir mavi ekran ya da başka bir şey ile uğraşmak istemediğimden o kadar deneme yapmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı