7800x3D 4090 sisteme uygun AM5 anakart tavsiyesi

ShaddoW

Hectopat
Katılım
12 Nisan 2022
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler! Öncelikle forumdaki benzer başlıklara baktığımı belirteyim. İçlerinde benim aradığım cevapların pek olmadığını fark ettiğimden dolayı, fikirlerinizi almak için bu konuyu açtım.

Temel sorunum genel olarak şu ki, ben mevcut anakartımda (MSI MEG X570 unıfy) 3 adet M.2 kullanıyorum. Bu durum, belli başlı anakartları otomatik olarak benim listemden çıkarıyor. 7800x3D ve gelecekte yeni AMD işlemciler ile uzun ömürlü olarak kullanmaya niyetlendiğimden iyi bir anakart peşindeyim. Genel olarak internete baktığımda X670'ler ve bazı X650'ler benim taleplerime uygun gibi geliyor. Fiyatları ortalama 10K-20K arasında değişen bu ürünlerden, açıkçası 15k altı veya civarı bir tanesini arıyorum. Bu noktada nereye baksam BIOS sıkıntıları, Ethernet çipi sıkıntıları vb. problemler hep listeleniyor. Bu yüzden marka/model kısmında hep kararsız kaldım. Bu konuda kendi kullanıp memnun kaldığınız ya da bilginizin olduğu iyi anakart tavsiyeleriniz var mıdır?

İkinci bir soru olarak da, tavsiye ettiğiniz anakarta uygun 32 GB 6000 MHz üstü DDR5 RAM öneriniz var mı?
 

Attığınız ram UDIMM olarak geçiyor, DIMM'ler ile aynı ama daha ucuz olmalarının sebebi daha az güvenilirler diye geçiyor internette. Attığınız anakart ile MSI Tomahawk marka arasında kaldım biraz.
 
İnternetten alacağın neredeyse bütün RAM'ler UDIMM zaten?
 
Amazonda baktığım RAM markalarının çoğu DIMM olduğunu belirtiyor. Aralarında sizin attığınız Patriot gibi UDIMM olanlar da var.
 
Bu bilgiyi nereden edindin bilmiyorum ama yanlış :D

Gskill, Corsair hepsi UDIMM zaten.
 
Tomahawk candır.

Amazondan alınca cashback alabiliyor muyuz MSI kampanyasıyla?

B650 Tomahawk Wifi de Amazon’da 7.999₺ değerlendirilebilir mi?
 
Ryzen 7 7700x işlemcinin boost hızının 5.4 olduğunu görünce, bir hevesle bilgisayarımı yenilemek istedim. Biraz araştırdım, ancak üstünkörü yaptığım araştırmalarımda. Sizin imzanız dikkatimi çekti ve sizin Asrock marka bir anakart satış ilanınıza rastladım. Özel değilse neden sattınız? ve Asus ROG Strix X670 E-F aldınız?
Bu sayfadaki tavsiyenizi dikkate alıp, anakartı sipariş verdim. Anakarta uygun psu tavsiyesine ihtiyacım var! Benim bilgisayarımda Rtx 3070 Ti var. İleride Pcie 5.0 ekran kartı ile değiştirmek istiyorum. Şimdilik seasonic prime 1200w gold psu var ve uyumlu olurmu bilmiyorum.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı