7800x3D, 9070XT sistem donuyor

cansuwx

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle çoğunlukla bir sorun yaşamıyorum fakat ara sıra YouTube'da video izlerken ya da diğer normal işlemlerde bilgisayar komple birkaç saniye donuyor, mouse imleci de hareket ediyor. Hatta bir kez AMD sürücüsü zaman aşımına uğradı tarzı bir hata gördüm, tam ne yazdığını okuyamadım. BIOS'um güncel, AMD sürücüleri güncel. Başka bir şey indirmedim, kurmadım sisteme. Sadece BIOS, AMD sürücü güncellemesi yaptım bir de EXPO açtım. Yapmam, indirmem gereken bir şey mi var? Sorun nedir? Ek olarak aynı sorun Edge'de de var Chrome'de de hatta şu an komple dondu cevap yok birkaç dakikadır.

Cyberpunk testi FPS değerlerini de aşağıya bırakıyorum FSR açık, ışın izleme açık her şey ultrada 2K. Sıcaklıklar da bana fazla geldi ama genel olarak oyunda aşırı sorun yaşamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250929_231028.jpg
    IMG_20250929_231028.jpg
    155,8 KB · Görüntüleme: 30
Tüm sürücüleri silip yeniden kurmayı deneyin. Yine olmazsa sıfır format atmayı deneyiniz. Çakışan sürücü olabilir.
Yine olmaz ise bileşenleri yazın, uyumsuzluk sorunu olabilir.
Ramler ne hocam, bana sorun ramlerle alakalı gibi geldi. Expo kapatip dene bakalım düzelecek mi? Bir de ramleri test et memtestle, nasıl yapılacağıyla ilgili yazı vardi burada.
DDU ile driver silip eski sürücüleri deneyin. 9070 XT'de bir sorun yaşamıştık ve sorun Windows güncellemesi kaynaklı çıktı mesela. Temiz bir Windows kurmayı deneyin.

@Pentium D, 5070Ti kullanıyoruz 2 haftadır. Ekranda kararma, donmalar oluyor. Driver kaynaklı oyun çökmeleri yaşanıyor. Hangi alternatifi deneyeyim? AMD'de de sorunlar var, NVIDIA tarafında da. Hatta NVIDIA tarafında şu an daha fazla sorun var.
Kötü bir şey fark ettim sıvı soğutucu ekran kartının bulunduğu pci slotunun üzerine damlama yapıyor ve ekran kartına.

Sıvı soğutucuyu direkt çıkartın sistemden çok geç olmadan. Garantiye yollayın. Ekran kartı elinizde kalabilir aksi durumda.

Ekran kartı veya anakart zarar görebilir. Sıvı soğutucuyu bir an önce çıkarın. Sanırım hazır sistem kullanıyorsun. Üstteki hocamın dediği gibi garantiye yollayın.

Kötü bir şey fark ettim sıvı soğutucu ekran kartının bulunduğu pci slotunun üzerine damlama yapıyor ve ekran kartına.
@GKD Sence ekran kartımda ki bu siyah ekran, donma, fps düşmeleri hataları sıvı soğutucu yüzünden mi yoksa ekran kartında başka bir sorun mu var? O sıvı iletken değil diye biliyorum ama.

@GKD Sence ekran kartımda ki bu siyah ekran, donma, fps düşmeleri hataları sıvı soğutucu yüzünden mi yoksa ekran kartında başka bir sorun mu var? O sıvı iletken değil diye biliyorum ama.
İletken değilse de saf su bile korozif yani aşındırıcı ve oksitlenmeye sebep olan bir maddedir. Ayrıca içeriğine konan sıvı iletken olmasa bile sıvının içindeki mineraller onun iletken olmasına neden olduğu için çevresel etkenlerden dolayı zamanla iletken hale gelebilir.

Kısacası evet içindeki sıvıda çoğu zaman iletken olmayan glikol karışımı sıvılar kullanılır ama bunlar bile zamanla iletkenlik kazanabilir. O yüzden sıvı soğutmanın payı olması mümkün. Yine de birkaç test yapmadan net bir şey söylenemez.

OCCT ve Furmark programları ile ekran kartına testler yapın ve çökmeler ya da hataları takip edin. Sıvı soğutucuyu da sökün bir an önce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı