Çözüldü RX 9070XT sistemde ekran donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YusufKacar

Hectopat
  • R5 9600X.
  • B650 Tomahawk.
  • RX9070 XT Nitro+
Sistemim bu. Yakın zamanda topladım. Ekran kartına OC yapmıştım ondan mı oldu bilmiyorum ama oyun testi yaptığımda hiçbir sıkıntı yaşamadım ama video izlerken ekran tamamen dondu, bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım. Açtığımda driverlarda sorunla başladı kontrol ettiğimde.
ACPI\AMDI0204\2&DABA3FF&0
Böyle bir aygıtın da hata verdiğini gördüm. Önceden de var mıydı bilmiyorum. Ama ne yapsam da gitmedi. Yardımları bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bunu yüklemeye çalışıyorum ama uzun süre uyumluluk kontrol ediyor bir ekran gelmiyor.

Bunu dener misin?
Yok hocam 65 ustunu gormedim o da düşük devirde calisiyordu siz onu gec olmada garantiye falan gönderin.
Hocam, Hepsiburada'dan aldım. Bakalım, onarıma yollayacağım. 2 haftada, dediğiniz gibi 65 derecede rahatlıkla oynuyordum. Metal plakanın bu arada mıknatısları da yerinden çıkmaya başladı. Çoğu kişi redditte metal plakadan kaynaklı olduğunu söylemiş, benim de dikkatimi çekti. Komple kartı tekrardan montaj yaptım, metal plakayı takmadım, fanlar çalıştı, tam her şey düzeldi dedim. Tamper camını kapattım, yine aynı sorun devam etti. Sapphire sanki aceleye getirmiş gibi bu Nitro+ modelini ya da yurt dışından gelirken arızalı bir şekilde geldi herhalde, o da beni buldu. 😂

Hocam, Hepsiburada'dan aldım. Bakalım, onarıma yollayacağım. 2 haftada, dediğiniz gibi 65 derecede rahatlıkla oynuyordum. Metal plakanın bu arada mıknatısları da yerinden çıkmaya başladı. Çoğu kişi Reddit'te metal plakadan kaynaklı olduğunu söylemiş, benim de dikkatimi çekti. Komple kartı tekrardan montaj yaptım, metal plakayı takmadım, fanlar çalıştı, tam her şey düzeldi dedim. Tamper camını kapattım, yine aynı sorun devam etti. Sapphire sanki aceleye getirmiş gibi bu Nitro+ modelini ya da yurt dışından gelirken arızalı bir şekilde geldi herhalde, o da beni buldu. 😂

Metal plakadan dolayı 3.fan arizasi yaşayanlar mı oluyormus hocam? Umarim benim kartta da oyle bi sorun çıkmaz o zaman 3 hafta oldu benim inşallah bozulmaz.

Metal plakadan dolayı 3.fan arizasi yaşayanlar mı oluyormus hocam? Umarim benim kartta da oyle bi sorun çıkmaz o zaman 3 hafta oldu benim inşallah bozulmaz.
Hocam öyle deniyor. Kendim de test ettiğimde maalesef böyle bir durum yaşadım. Belki de kartın kendisi sıkıntılıdır; yurt dışından gelirken olabilir. Herkeste aynı hata olacak diye bir durum yok. Trixx uygulamasından fan health check yapın, isterseniz siz de.

Hocam öyle deniyor. Kendim de test ettiğimde maalesef böyle bir durum yaşadım. Belki de kartın kendisi sıkıntılıdır; yurt dışından gelirken olabilir. Herkeste aynı hata olacak diye bir durum yok. Trixx uygulamasından fan health check yapın, isterseniz siz de.
Hocam, kartı tekrar denedim. Metal plaka muhabbeti yalan. Fan kablolarında temassızlık ya da kopukluk mevcut olabilir. Garanti kapsamında olduğu için detaylıca içini açmadım. Karta 4K benchmark testi yaparken bir yanda TriXX uygulamasından fan sağlığı kontrolü yaptım. İki denememde 3. fan çalıştı, 3. denememde tekrar durdu. Şu an bu sıcaklıklar fanları kapattığım halde böyle. Büyük ihtimalle, dediğim gibi, kabloda temassızlık olduğundan voltaj bindikçe sıcaklığa aşırı etkisi olabilir. Fan kabloları PCI Express portuna baktığı için arkada kalıp sıcaklıktan ezilmiş olabilir. Görünürde öyle bir durum söz konusu değil ama servise gidince her şey ortaya çıkar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı