7800x3D aşırı ısınıyor

Bütçe
-
Sıcaklık normal. x3D işlemcilerde çekirdek zarının üstünde L3$ belleği olduğu için soğutması daha zor. İstediğin kadar iyi soğutucu kullan gene de çok düşmeyecek sıcaklığın.
Hocam sıcaklık değerleri haricinde ilk paylaştığım fotoğraf a bakarsanız işlemci boştayken ısınıp soğuyor grafik yukarı aşağı onu anlayamıyorum aslında ben.

@nobody11

Son düzenleme:
Öncelikle teşekkür ederim.
Kasanın camını sökerken iç jelatini fark etmemişim onu da söktüm çok daha güzel görünüyor şu anda :) fotoğraflardan anlayamazsanız video çekipyükleyebilirim.
Kusura bakma ama hava sirkülasyonun berbat, o sağdaki 3lü fanıda içeriye hava verecek şekilde yap bence.

7800x3d ve 4080 kullanıyorum gram ısınma yok.

Dosya Ekleri

• pc.png
    pc.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 170
X3D ise ısınması normal. Birde o kasanın içindeki en sağ 3'lü fanı diğer tarafa al daha iyi olur. Kırmızı çember ile gösterdim. Hava akışı mavi ok ile gösterdiğim tarafa doğru olursa daha iyi olur. Ekstra olarak undervolt yapabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• d8a5113a-31df-4ad4-8823-5182fe30a9b2.jpg
    d8a5113a-31df-4ad4-8823-5182fe30a9b2.jpg
    426,9 KB · Görüntüleme: 147
Kusura bakma ama hava sirkülasyonun berbat, o sağdaki 3lü fanıda içeriye hava verecek şekilde yap bence.

7800x3d ve 4080 kullanıyorum gram ısınma yok.
Hocam ekran kartımda öyle yüksek bir ısınma yok 67 dereceleri görüyor. İşlemcide problem var. Bilgisayarı toplayan arkadaşımız alttaki 3 fanın içeri temiz hava verdiğini. Arka 1 tane ve yan 3 tane egzoz görevi gördüğünü söylemişti bende emin olamadım aslında. Tekrardan baktıracağım ve 3 tane daha fan eklemeyi düşünüyorum.

Corsair H150 RGB ile 65 derecede %80 fan gücü veriyorum, radyatör mecburi öne takılı, 64 dereceyi pek geçmiyor ama anlık 70 dereceleri gördüğü oluyor. Anakartın fan ayarlarını gözden geçirmeni tavsiye ederim. Evet bu model ısınan bir model.
Hocam anakartım BIOS güncellemesi yapmam gerekiyor. Çünkü. Eski BIOS yüklü ve RAM'leri dahi Max hızda acamıyoruz geç acılıyor belki de oda bir etken olabilir deneyeceğim.

X3D ise ısınması normal. Bir de o kasanın içindeki en sağ 3'lü fanı diğer tarafa al daha iyi olur. Kırmızı çember ile gösterdim. Hava akışı mavi ok ile gösterdiğim tarafa doğru olursa daha iyi olur. Ekstra olarak undervolt yapabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

X3D ise ısınması normal. Bir de o kasanın içindeki en sağ 3'lü fanı diğer tarafa al daha iyi olur. Kırmızı çember ile gösterdim. Hava akışı mavi ok ile gösterdiğim tarafa doğru olursa daha iyi olur. Ekstra olarak undervolt yapabilirsin.

Tam anlayamadım kusura bakmayın. Kasamızın fanlarını ters çevirme mi mi istiyorsunuz yandaki 3 işaretli olanları? Yoksa ön yüzeye mi takmamı önerdiniz. Kırmızı yuvarlak ile işaretli ön yüze.

Hocam ekran kartımda öyle yüksek bir ısınma yok 67 dereceleri görüyor. İşlemcide problem var. Bilgisayarı toplayan arkadaşımız alttaki 3 fanın içeri temiz hava verdiğini. Arka 1 tane ve yan 3 tane egzoz görevi gördüğünü söylemişti bende emin olamadım aslında. Tekrardan baktıracağım ve 3 tane daha fan eklemeyi düşünüyorum.

Hocam anakartım BIOS güncellemesi yapmam gerekiyor. Çünkü. Eski BIOS yüklü ve RAM'leri dahi Max hızda acamıyoruz geç acılıyor belki de oda bir etken olabilir deneyeceğim.

Tam anlayamadım kusura bakmayın. Kasamızın fanlarını ters çevirme mi mi istiyorsunuz yandaki 3 işaretli olanları? Yoksa ön yüzeye mi takmamı önerdiniz. Kırmızı yuvarlak ile işaretli ön yüze.
Kırmızı çarpı ile gösterdiğim fanları yandaki bölüme alacaksın onları da 3 çember şeklinde gösterdim. Yüzü mavi ok ile gösterdiğim tarafa bakacak.

Kırmızı çarpı ile gösterdiğim fanları yandaki bölüme alacaksın onları da 3 çember şeklinde gösterdim. Yüzü mavi ok ile gösterdiğim tarafa bakacak.
Önde cam var nasıl olacak o ? Sadece bulunduğu yerde kalıp içeri hava verecek şekilde ters çevirecek. Havalandırması yanlış, ön tarafa alsa da aynı, benim dediğimi yapsa da aynı. değişen bir şey yok. Sağdaki 3lü yü ters çevirmesi gerek.

Önde cam var nasıl olacak o ? Sadece bulunduğu yerde kalıp içeri hava verecek şekilde ters çevirecek. Havalandırması yanlış, ön tarafa alsa da aynı, benim dediğimi yapsa da aynı. değişen bir şey yok. Sağdaki 3lü yü ters çevirmesi gerek.
Bende onu anlayamadım önü komple cam olduğu için arkadaşın dediği olmaz. Sizin dediğinizi yapıp tavana da 3 tane egzoz görevi görev fan eklemeyi düşünüyorum sizce faydası olur mu?

Hocam benimki gibi yapacaksınız, sağdaki 3lü içeriye hava üfleyecek, bir tane egsoz fanınız arkada zaten o havayı dışarı atıyor, üstte fanınız var mı kontrol etmedim, bende üstte sıvı soğucu var, sizde yukarda da fan varsa onlarda havayı dısarı atacak şekilde ayarlayacaksınız.

Dosya Ekleri

• pc.png
    pc.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 119
Hocam benimki gibi yapacaksınız, sağdaki 3'lü içeriye hava üfleyecek, bir tane egzoz fanınız arkada zaten o havayı dışarı atıyor, üstte fanınız var mı kontrol etmedim, bende üstte sıvı soğucu var, sizde yukarıda da fan varsa onlarda havayı dısarı atacak şekilde ayarlayacaksınız.

Hocam testlerini yaptım alttaki fanlar içeriye soğuk hava çekiyor 3 tane ancak altta olduğu için yetersiz diyebilirim. Performansı ciddi az altta olduğu için.
Sizin dediğiniz gibi 3 tane yandakini içeriye versin alttaki 3 ise oda temiz hava versin.
Arkadaki ve üste 3 tane egzoz görevi mantıklı olur mu sizce?
Ya da nasıl yapabilirim toplam 10 fan olacak kasada ona göre düşünü sıvı soğutma yok.
Teşekkür ederim şimdiden.

Merak eden arkadaşlar için. Çözümü akvaryum kasadaki sağdaki 3 fanı temiz hava olarak ayarladım ve tavana 3 tane gameforce marka 4'lü fan aldım 4'ünü taktım. Egzoz olarak. Sonuç.
4 egzoz.
6 temiz hava oldu kasamızda. Sıvı soğutma olmadan işlemciyi %100 yük altında testte 80 derecelerden 63-64'e düşürmeyi başardım. Ekran kartım ise 70'lerden 65-66'lara kadar düştü.
7800x3D kule tipi çok güzel soğutuyormuş :)

Dosya Ekleri

• 416351093_1106183080510189_5105885525024213070_n.jpg
    416351093_1106183080510189_5105885525024213070_n.jpg
    162,9 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı