7800x3D için Curve Optimizer ayarları ne olmalı?

Programı açtıktan sonra PBO sekmesine gelip her çekirdeğe istediğin değeri verdikten sonra apply diyorsun bu kadar. + ve - koymalısın değerlerin önüne, negative co yapacaksan - pozitif yapacaksan +.

Ppt ve diğerlerine değer vermiyoruz yani. Mesela 5800x3D kullanırken Debug da 120 75 110 değer verip -30 ayarlıyordum. Bunda öyle bir şey yok o zaman.

PBO Advanced,
PBO limit: Manuel.
Ppt: Ayarını deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. Ben 105W olarak kullanıyorum.
Edc ve tdc Auto.
CPU thermal throttling: 85-90⁰
CPU Boost override: Pozitif +150
Curve Optimizer: İsterseniz all Core negatif yapıp -30 ile başlayıp stabilite durumuna göre -25 -20 olarak deneyebilirsiniz. (tercihim per Core negatif yapıp her bir Core için en ideal değeri bulmanız olur ama çok uğraştırıcı) işlemciniz yanmaz veya bozulmaz merak etmeyin. Kendinize göre en iyi ayarı deneme yanılma yaparak bulabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada ki video da yapılan işlemler de eksik var mıdır?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada ki video da yapılan işlemler de eksik var mıdır?

Hayır yok. Ama ppt limitini ne kadar az tutarsanız işlemci ısısı o kadar az olur ama performans kaybınız daha fazla olur. Ppt limitini 110 olarak ayarladıktan sonra sıcaklık değerlerine bakın. Eğer uygunsa devam edin, fazla ise 105 verip tekrardan deneyebilirsiniz.

Hayır yok. Ama ppt limitini ne kadar az tutarsanız işlemci ısısı o kadar az olur ama performans kaybınız daha fazla olur. Ppt limitini 110 olarak ayarladıktan sonra sıcaklık değerlerine bakın. Eğer uygunsa devam edin, fazla ise 105 verip tekrardan deneyebilirsiniz.

Tamam çok teşekkür ederim. Aksi bir durumda yazarım sağ olasın.

Burada yapmam gereken başka ne var. Tdc ve edc 0 gözüküyor ayar yapamıyorum.

Tdc ve edc değer vermem gerekiyor mu? Auto olmuyor.

Dediklerinizi yaptım ama sıcaklıklar hala aynı.

Dosya Ekleri

• IMG_20240726_004816.jpg
    IMG_20240726_004816.jpg
    133,9 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Arkadaşlar bu ayarın bize ne gibi bir faydası var merak ettim. Gerekli bir şey ise bende yapayım :D
,ilemcim 7800x3d oyunlarda max 75 derecelerde kule tipi soğutma kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı