Çözüldü 7800x3D + RAM OCCT testinde hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Daha fazla  
Hocalarım selamlar, özet geçmek gerekirse 7800x3D için PBO Advanced, PBO Limits motherboard, Precision Boost override scalar CTRL manuel 10X, Boost clock override +200, Curve Optimizer all Core -35 girdim. OCCT 10 dakikalık CPU testte hata bulunamadı. Fakat CPU+RAM testinde hata veriyor. AIDA64 CPU+SSD+Anakart+RAM testinde 10 dakikada hata bulmadı. 1 saattir mavi ekran yemedim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-13 162847.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-13 162847.png
    64,6 KB · Görüntüleme: 62
Çözüm
Son sonuç, diğer ayarları autoya aldığımda testte hata çıkmadı.

PBO Limits: Auto, Precision Boost override scalar CTRL: Auto, Boost clock override +200, Curve Optimizer all Core -35 girdim. 10 Dakikalık OCCT CPU+Ram testi hata bulunamadı. 10 Dakikalık OCCT CPU testi hata bulunamadı. İşlemcim Golden Chip sanırım.

@bluerr 10 dakikalık OCCT testi yeter mi sence hocam? Saatlerdir mavi ekran almıyorum.
All Core -35 belki bir tık fazla gelmiştir. Hiçbir şeyde hata verip, çökmeyip durduk yere boşta resetlenen OC sonuçlarım oldu. Bence -30'da bir dene.
-30 da OCCT'de hem CPU testinde hem CPU+Ram testinde sorun bulmadı. -35 Girdiğimde CPU testinde sorun çıkmadı ama CPU+Ram'de çıkıyor.

Son sonuç, diğer ayarları autoya aldığımda testte hata çıkmadı.

PBO Limits: Auto, Precision Boost override scalar CTRL: Auto, Boost clock override +200, Curve Optimizer all Core -35 girdim. 10 Dakikalık OCCT CPU+Ram testi hata bulunamadı. 10 Dakikalık OCCT CPU testi hata bulunamadı. İşlemcim Golden Chip sanırım.

@bluerr 10 dakikalık OCCT testi yeter mi sence hocam? Saatlerdir mavi ekran almıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Son sonuç, diğer ayarları Auto'ya aldığımda testte hata çıkmadı.

PBO limits: Auto, Precision Boost override scalar CTRL: Auto, Boost clock override +200, Curve Optimizer all Core -35 girdim. 10 dakikalık OCCT CPU+RAM testi hata bulunamadı. 10 dakikalık OCCT CPU testi hata bulunamadı. İşlemcim golden chip sanırım.

13.dakikada hata aldığım oldu. Prime95 testi de yap. En az 30 dakika öneririm. Ekstra olarak AIDA64 yapabilirsin. Tüm çekirdeklerin all Core 35 stabil olacağını düşünmüyorum. Saatlerce tut bence. Mutlaka birkaç tanesi hata verecektir.

13.dakikada hata aldığım oldu. Prime95 testi de yap. En az 30 dakika öneririm.
O prime95'i hiç sevmiyorum hocam. O zaman OCCT yarım saat test yapıyorum eğer hata almazsam stabil diyorum. Daha da test yapmam :).

13.dakikada hata aldığım oldu. Prime95 testi de yap. En az 30 dakika öneririm. Ekstra olarak AIDA64 yapabilirsin. Tüm çekirdeklerin all Core 35 stabil olacağını düşünmüyorum. Saatlerce tut bence. Mutlaka birkaç tanesi hata verecektir.
O zaman 1 saatlik AIDA64 cpu,ram,ssd,anakart testi başlatıyorum. Tüm sistemin stabilitesini görelim.

Son düzenleme:
O Prime95'i hiç sevmiyorum hocam. O zaman OCCT yarım saat test yapıyorum eğer hata almazsam stabil diyorum. Daha da test yapmam :).

O zaman 1 saatlik AIDA64 CPU, RAM, SSD, anakart testi başlatıyorum. Tüm sistemin stabilitesini görelim.

All Core -35 aşırı agresif bir değer. All Core 15-20 falan olsa 30 dakika neyse de ben olsam saatlerce teste sokarım. 50 tane oyunda hata almazsın 1 tanesinde alırsın sürücü veya Windows sorunu falan sanarsın sonra. Bazen stabil olmasa da hata vermiyor. Özellikle AMD CPU'larda böyle bir şey var. -50 bile versen PC açıldıysa kolay kolay hata vermiyor. Mesela benimki -35'te oyunlarda hiç hata yok testlerde var sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı