Çözüldü 7800x3D RTX 4060 Ti sistem oyun oynarken birden elektrik gitmiş gibi kapandı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lemofas

Picopat
Daha fazla  
Selam dostlarım, 7800x3D ve 4060 Ti olan sistemim bugün Marvel Rivals oynarken oyunun ortasında birdenbire elektrik gitmiş gibi kapandı. İlk başta elektrikler gitti zannettim ama diğer her şey açıktı. Sadece PC kapanmıştı. PSU'm ENERMAX revolution 1200WATT yani durumu anlayamadım. Windows günlüklerinde de bir şey gözükmüyor. İşlemci gereği bazen CPU sıcaklığı Boost atıp iniyor ama 76'yı da geçmiyor 360mm sıvı soğutucu da takılı yani. Anlayamadım ben durumu. Acaba anlık elektrik kesilmiş olabilir mi?

Çözüm
Bu Log'lara göre bilgisayar Windows tarafından değil, fiziksel olarak güç kaybı sebebiyle kapanmış.
Yani sorun:

• PSU (Enermax) aşırı korumaya geçmiş olabilir,
  • elektrik hattında kısa süreli voltaj düşmesi yaşanmış olabilir,
  • Ya da fiş/priz/çoklayıcı teması gevşemiş olabilir.

Gerekli cevabı söylemiş işte.

Elektrik hattıyla alakalı olsaydı evdeki diğer eşyalarda etkilenirdi ama çok küçük bir kesinti ise ışık vb şeyler etkilenmez.

PSU sorunu da muhtemel. Bilgisayara yük bindirin ve aynı sorunun tekrar olup olmadığını kontrol edin.
Olay kaydı görüntüleyicisinde mutlaka yazar. Kapandığı saat ve dakikada ki hatalara bakın. Sadece Kernel Power hatası veriyorsa dediğiniz ihtimal olabilir.

Sistem Olaylarını "farklı kaydet" yapıp ChatGPT'ye atıp olayın yaşandığı saati söyler misiniz? Muhtemelen daha iyi bir cevap verir size.
Bu log’lara göre bilgisayar Windows tarafından değil, fiziksel olarak güç kaybı sebebiyle kapanmış.
Yani sorun:

• ya da fiş/priz/çoklayıcı teması gevşemiş olabilir.

böyle söyledi

Olay zincirine göre:

• 12:55 civarında sistem güç kaybı (6008) yaşamış.
  • Ardından yeniden açıldığında bazı servisler düzgün yüklenememiş (7009–7031).
  • Kernel-PnP (219) da güç kesintisi anında donanımın aniden erişilemez hale geldiğini doğruluyor.

bir de böyle

Bu Log'lara göre bilgisayar Windows tarafından değil, fiziksel olarak güç kaybı sebebiyle kapanmış.
Yani sorun:

• Ya da fiş/priz/çoklayıcı teması gevşemiş olabilir.

Elektrik hattıyla alakalı olsaydı evdeki diğer eşyalarda etkilenirdi ama çok küçük bir kesinti ise ışık vb şeyler etkilenmez.

PSU sorunu da muhtemel. Bilgisayara yük bindirin ve aynı sorunun tekrar olup olmadığını kontrol edin.

Çözüm

Aida64 extreme ile full çalıştıracağım birazdan her şeyi.

Not: GPU hariç hepsini kökledim ve herhangi bir kapanma olmadı. Furmark ile de test edeceğim.
Not2: Hem Aida64 ile her şeyi hem de Furmark ile ekran kartını kökledim herhangi bir kapanma olmadı.
Sanırım anlık bir voltaj artışı veya düşüşü gerçekleşti elektrikte ondan dolayı oldu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı