7800x3D sistem bir anda donuyor ve reset atmadan düzelmiyor

baranxozdemir

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Patriot Viper Venom RGB RAM 32 GB (2x16)
SSD veya HDD modeli
Kingston Renegade 1TB SSD
Ekran kartı
MSI RTX 3070 Ti Suprim X
Anakart
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800x3d
Merhaba, yeni sistem topladım.

MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
AMD 7800x3D işlemci.
Corsair H150 360mm sıvı soğutucu.
MSI RTX 3070 Ti Suprim X
Kingston Renegade 1TB SSD.
Raijintek ponos Ultra ms4.
Corsair RM750e 750W güç kaynağı.

Valorant oynarken veya internette gezerken bir anda sistem donuyor her şeyin ışığı yanıyor fakat hiçbir şey yapamıyorum ses de gelmiyor. Reset atmadan düzelmiyor ve reset atmazsam 1-2dk sonra kendisi reset atıyor. BIOS'tan EXPO 1 açtım ondan kaynaklı diye düşündüm ama EXPO 2 de açtım hatta EXPO açmayıp düz orijinal ayarlarla bile girdim ama sonuç yine aynı. BIOS'um güncel, sürücülerim güncel internette birçok kişi benimle aynı sorunu yaşamış fakat hiç çözüldü diyeni görmedim. Yardımlarınızı bekliyorum. :(

Prizde falan sorun olabilir mi?

Yok kral bu prizi bir önceki sistemimde de kullandım 2 yıl oldu.

FurMark testinde ekran kartı 65 derece geçmedi işlemcim oyun oynarken Max 67 derece görüyor SSD testi sonuçlarını da fotoğrafa bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• SSD TEST.png
    SSD TEST.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Acaba işlemci belli watt'ı geçince mi oluyor bu sorun onu anlamak önemli.

Sen kasayı al bir bilgisayarcıya götür başka PSU takıp test etsin. Belki PSU da sorun vardır.

Son düzenleme:
Merhaba, yeni sistem topladım.

MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
AMD 7800x3D işlemci.
Corsair H150 360mm sıvı soğutucu.
MSI RTX 3070 Ti Suprim X
Kingston Renegade 1TB SSD.
Raijintek ponos Ultra ms4.
Corsair RM750e 750W güç kaynağı.

Valorant oynarken veya internette gezerken bir anda sistem donuyor her şeyin ışığı yanıyor fakat hiçbir şey yapamıyorum ses de gelmiyor. Reset atmadan düzelmiyor ve reset atmazsam 1-2dk sonra kendisi reset atıyor. BIOS'tan EXPO 1 açtım ondan kaynaklı diye düşündüm ama EXPO 2 de açtım hatta EXPO açmayıp düz orijinal ayarlarla bile girdim ama sonuç yine aynı. BIOS'um güncel, sürücülerim güncel internette birçok kişi benimle aynı sorunu yaşamış fakat hiç çözüldü diyeni görmedim. Yardımlarınızı bekliyorum. :(

Olay görüntüleyicisinde aldığınız hata nedir?

Olay görüntüleyicisinde aldığınız hata nedir?

11:15:13, ‎19.‎05.‎2025 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

11:15:13, ‎19.‎05.‎2025 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Ekran görüntüsü paylaşır mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı