7800x3D vs 13700k

desper8

Megapat
Şu an aktif bir Z790 Gigabyte siparişim var hala kargolanmadı ama 7800x3D çok kafamı karıştırıyor 5-6 sene upgrade yapmayı düşünmüyorum sonuçta i7 alıyoruz gerek olacağını sanmam ekran kartı olarak 4080 düşünüyorum şu an ama i7 mi alsam 7800x3D mü bilemedim. Yardımcı olur musunuz?

Şu an aktif bir Z790 Gigabyte siparişim var hala kargolanmadı ama 7800x3D çok kafamı karıştırıyor 5-6 sene upgrade yapmayı düşünmüyorum sonuçta i7 alıyoruz gerek olacağını sanmam ekran kartı olarak 4080 düşünüyorum şu an ama i7 mi alsam 7800x3D mü bilemedim. Yardımcı olur musunuz?

7800x3D ve alternatiflerinin testlerini bekleyip öyle satın almanı öneririm ama 3D modelleri kesinlikle Intel'i geçecek gibi duruyor.

7800x3D ve alternatiflerinin testlerini bekleyip öyle satın almanı öneririm ama 3D modelleri kesinlikle Intel'i geçecek gibi duruyor.

Ne kadar farkla geçer ki? 5800x3D üzerine %21-25 arası testler yapmış bazı oyunlarda AMD kendi sitesinde. Fiyatı ne olur tahmini bir şey söyler misiniz?

Oyun temelli ise kullanım kesinlikle x3d modelleri alınır. Zamanında çıktığındaki işlemcilere oyunda verdiği fark çok farklıydı.

Bir de intel soket değiştirecek ve değişecek olan şeye yüksek yatırım yapmak manasız bence. Yada 14.nesil bekleyin :D Şahsi oyum x3d modelleri.

Şu kadar süre güncellemem vs demek ne yazık ki geçerli olmuyor. Elinize fırsat geçer ve bir değiştirmek istersiniz komple sistem yerine işlemci olması bütçenize yarar. O yüzden ileriyi düşünmek her zaman mantıklı.

Oyun temelli ise kullanım kesinlikle x3d modelleri alınır. Zamanında çıktığındaki işlemcilere oyunda verdiği fark çok farklıydı.

Bir de intel soket değiştirecek ve değişecek olan şeye yüksek yatırım yapmak manasız bence. Yada 14.nesil bekleyin :D Şahsi oyum x3d modelleri.

Şu kadar süre güncellemem vs demek ne yazık ki geçerli olmuyor. Elinize fırsat geçer ve bir değiştirmek istersiniz komple sistem yerine işlemci olması bütçenize yarar. O yüzden ileriyi düşünmek her zaman mantıklı.
İnanır mısın 10.nesilden beri şunu bekle bunu bekle bunu bekle şunu bekle 13. nesile geldik şimdi de 14. nesil duymaya başladım. Ayrıca Intel zaten 14-15 çıkarır sonra yine soket değişir o yüzden onu beklemek pek de mantıklı değil dostum :D şu an ya soket 1700 olacak ya da AM5 başka seçeneğim yok bence. Onda da bir şartım var AAA oyunları 2K oynatsın ve Squad gibi tarkov gibi zart zurt lepleş optimize oyunları az da olsa iyi oynatsın gibi bir derdim olduğu için Intel 13700k almayı düşünmüştüm. Hata mı etmişim? Ayrıca 5 sene garanti güncelleme olmaz sen bana güven zaten 5 sene de 30-40 FPS bandına düşcekse 4080 ve 13700k vay halimize yani.

10.

10 k üstüne çıkacağını sanmıyorum. 7800x3D'nin.

7800x3D için minimum nasıl bir anakart gerekli? B650 rahatça besleyebilir mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı