7900 GRE ile sistem toplama önerisi

Yeterli. Tabii 360mm destekleyen bir kasa tercihinde bulunmanız lazım.
evet sistemi şuan bu şekil düşünüyorum ileride 7800x3d ve 7900xtx e yükseltsem diğer parçaları yükseltmeme gerek kalmaz değil mi?
  • DeepCool CH560 850W 80+ Gold Mesh​

• Kingston Fury Renegade 1TB​

• Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz​

• Sapphire RX 7900 XT Pulse​

• AMD Ryzen 5 7500F​

• ASUS TUF Gaming B650M-E Wi-Fi​

• ENERMAX LIQMAXFLO ARGB 360mm​

evet sistemi şuan bu şekil düşünüyorum ileride 7800x3d ve 7900xtx e yükseltsem diğer parçaları yükseltmeme gerek kalmaz değil mi?
  • DeepCool CH560 850W 80+ Gold Mesh​

• Kingston Fury Renegade 1TB​

• Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz​

• Sapphire RX 7900 XT Pulse​

• AMD Ryzen 5 7500F​

• ASUS TUF Gaming B650M-E Wi-Fi​

• ENERMAX LIQMAXFLO ARGB 360mm​

7900XTX alıyor iseniz tavsiyem ASUS TUF modelini almanız olur.

@Abstrack99

7800x3D için bence 360mm daha mantıklı. 240mm sürümü de kullanılabilir ve gayet iyi soğutur ama o işlemcinin hakkı dediğim gibi 360mm'dir.

LIQMAXFLO 360'ın incelemesi:

Uzun süredir forumda özellikle belirli bazı sıvı soğutma markaları ön plana çıkmaya başladı ve biraz bu durum hakkında araştırma yapmak istedim çünkü doğru olmayan bazı şeyler var.

Burada temelde hatalı olan iki durum var birincisi insanlar sıvı soğutma ile ilgili bilgi verirken işlemcilerin AMD ve İntel temelinde sonuçlarını ayırarak örnek göstermiyor, bunu yazmamın nedeni iki markanın işlemcilerinin de sıcaklık konusunda farklılıkları var, mesela çipin büyüklüğü, çipin IHS'nin yüzeyine sıcaklık etkisi ya da IHS'nin büyüklüğü vs durumlar ve kullanılan sıvı soğutmaların yüzey alanları, yüzey kısmın merkezinin soğuk noktası veya yüzeyden geçen soğuk sıvının yüzeye olan etkisi.

Biraz fazla uzattım fazla detaya girdim lakin önerilen sıvı soğutmaların bir markanın işlemcisinde daha etkili sonuçlar gösterirken diğer markanın işlemcisinde farklı sonuçlar çıkması. Bu yazdıklarımı desteklemek adına bazı kaynaklar paylaşacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunu da belirtmek isterim kendi sistemimi toplarken bu tarz hiçbir kaynağı baz almadım daha çok insanların kullanım sonucu paylaştığı değerlendirmeler benim için alacağım ürünü belirlemede etkili oldu.

@Castiglionets

Toplam ne kadara geliyor hocam? Yahut bütçeniz ne kadar? Belki daha güzel bir sistem çıkabilir.
55 bin civarı hocam

Uzun süredir forumda özellikle belirli bazı sıvı soğutma markaları ön plana çıkmaya başladı ve biraz bu durum hakkında araştırma yapmak istedim çünkü doğru olmayan bazı şeyler var.

Burada temelde hatalı olan iki durum var birincisi insanlar sıvı soğutma ile ilgili bilgi verirken işlemcilerin AMD ve İntel temelinde sonuçlarını ayırarak örnek göstermiyor, bunu yazmamın nedeni iki markanın işlemcilerinin de sıcaklık konusunda farklılıkları var, mesela çipin büyüklüğü, çipin IHS'nin yüzeyine sıcaklık etkisi ya da IHS'nin büyüklüğü vs durumlar ve kullanılan sıvı soğutmaların yüzey alanları, yüzey kısmın merkezinin soğuk noktası veya yüzeyden geçen soğuk sıvının yüzeye olan etkisi.

Biraz fazla uzattım fazla detaya girdim lakin önerilen sıvı soğutmaların bir markanın işlemcisinde daha etkili sonuçlar gösterirken diğer markanın işlemcisinde farklı sonuçlar çıkması. Bu yazdıklarımı desteklemek adına bazı kaynaklar paylaşacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şunu da belirtmek isterim kendi sistemimi toplarken bu tarz hiçbir kaynağı baz almadım daha çok insanların kullanım sonucu paylaştığı değerlendirmeler benim için alacağım ürünü belirlemede etkili oldu.

anladım hocam ben amd ağırlıklı sistem toplayacağım için anladığım kadarıyla bu soğutucudan daha iyileri var sen ne önerirsin

sanki şu daha iyi gibi DarkFlash Twister DX360 V2.6 360mm Siyah Sıvı Soğutma | En Uygun Fiyata GarajOnline'da | Hafta içi 16:00'ya Kadar Aynı Gün Kargo, Depo Teslim Seçeneği

@Castiglionets

Toplam ne kadara geliyor hocam? Yahut bütçeniz ne kadar? Belki daha güzel bir sistem çıkabilir.
varsa bir önerin dinlemek isterim

Son düzenleme:

Özelleştirme kısmından şu şekilde değişiklik yapın:

1730069879488.png

53.650 TL'ye geliyor. Sistemle gelen soğutucu normal kullanımda yeterli. Eğer aklınızda ileride 7800x3D tarzı işlemcilere yükseltmek varsa haricen LİQMAX 240 alabilirsiniz. Kule tipi soğutucu da yedek olarak durur veya bir tanıdığınıza hediye vs. edersiniz.

hocam şimdi biraz daha inceledim Arctic Liquid Freezer III - 240 Intel / AMD Uyumlu, 240mm Radyatörlü, 2x12cm P12 PWM Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00134A) | Teknobiyotik bu ürün değil mi enermaxtan daha iyi olan

Özelleştirme kısmından şu şekilde değişiklik yapın:

Eki Görüntüle 2338731

53.650 TL'ye geliyor. Sistemle gelen soğutucu normal kullanımda yeterli. Eğer aklınızda ileride 7800x3D tarzı işlemcilere yükseltmek varsa haricen LİQMAX 240 alabilirsiniz. Kule tipi soğutucu da yedek olarak durur veya bir tanıdığınıza hediye vs. edersiniz.
maalesef tek seferde alamam 2-3 aya yaymam lazım

Son düzenleme:
Evet lakin şunu belirtmem lazım diğer markaların sıvı soğutmalarına göre daha kalın bir sıvı soğutma sistemi ve bu yüzden kullanacağınız kasanın radyatör takılacak olan üst kısmı ile anakart arasında ki mesafenin ortalama 7.5 santim olması lazım ve bu işlemci için tavsiyem 360mm bir sıvı soğutma olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı