Uzun süredir forumda özellikle belirli bazı sıvı soğutma markaları ön plana çıkmaya başladı ve biraz bu durum hakkında araştırma yapmak istedim çünkü doğru olmayan bazı şeyler var.
Burada temelde hatalı olan iki durum var birincisi insanlar sıvı soğutma ile ilgili bilgi verirken işlemcilerin AMD ve İntel temelinde sonuçlarını ayırarak örnek göstermiyor, bunu yazmamın nedeni iki markanın işlemcilerinin de sıcaklık konusunda farklılıkları var, mesela çipin büyüklüğü, çipin IHS'nin yüzeyine sıcaklık etkisi ya da IHS'nin büyüklüğü vs durumlar ve kullanılan sıvı soğutmaların yüzey alanları, yüzey kısmın merkezinin soğuk noktası veya yüzeyden geçen soğuk sıvının yüzeye olan etkisi.
Biraz fazla uzattım fazla detaya girdim lakin önerilen sıvı soğutmaların bir markanın işlemcisinde daha etkili sonuçlar gösterirken diğer markanın işlemcisinde farklı sonuçlar çıkması. Bu yazdıklarımı desteklemek adına bazı kaynaklar paylaşacağım.
Enermax aims to distinguish itself in the all-in-one liquid CPU cooler market with the LIQMAXFLO 360. Featuring a 60 mm VRM fan, daisy-chainable fans, and a 38 mm thick radiator, it guarantees quiet yet robust performance. Add in a five-year warranty along with a convenient fill port for easy...
www.techpowerup.com
Şunu da belirtmek isterim kendi sistemimi toplarken bu tarz hiçbir kaynağı baz almadım daha çok insanların kullanım sonucu paylaştığı değerlendirmeler benim için alacağım ürünü belirlemede etkili oldu.