Çözüldü 7900x3D ve 7900XT sisteme 650W PSU yeterli olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NailCoo

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
Sistemimi DDR5 olarak güncellemiştim fakat artan maliyetler sebebi ile son 2 parçam yani PSU ve 3060 Ti ekran kartım değişmemişti. Daha sonra değiştirmek üzere idareten kullanıyordum fakat ekran kartım yandı. Arızasını gideremedim ve yeni ekran kartı almaya karar verdim. 6900XT alacaktım fakat 8+8+6 güç bağlantısına yetecek çıkış PSU'da mevcut olmadığından 7900XT aldım. 8+8 güç girişi ile çalışıyor. Sistem bileşenlerim aşağıdaki gibi olmakla beraber sormak istediğim konu şu şekildedir;

Rampage 650W 80+ Bronze PSU bu sistemde yeterli gelir mi? İdareten şu anlık kullanmaya devam etmem gerek maalesef. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem:

• MSI Pro B650M-A Wi-Fi anakart.
  • Ryzen 9 7900x3D işlemci.
  • MSI MAG CoreLiquid 360mm sıvı soğutucu.
  • RX 7900XT ekran kartı.
  • 32 GB DDR5 CL32 6400MHz RAM.
  • 512 GB M.2 SSD.
  • Rampage 650W 80+ Bronze PSU.

3 ön yüzey 1 arka yüzey olmak üzere 4 120mm fan ve 3 adet sıvı soğutucuya ait 120mm fan ile birlikte toplam 7 adet 120mm fan sistemde havalandırma görevi görmekte.

Çözüm
Sistemin tümüyle güç tüketimi 500W'ı bulmaz, ama ekran kartını besleyemez, yeterli PCI-e çıkışı yok.

Kaliteden hiç bahsetmiyorum.

@NailCoo
Hocam maalesef. Haklısınız. Parça parça anakart işlemci sıvı soğutma ve RAM aldım. Sona PSU ve ekran kartı kaldı maalesef maliyetler belimi büktü alamadım. Ekran kartının yanması ile birlikte mecburiyetten ekran kartını aldım ama PSU'ya güvenemiyorum. Bu nedenle sizlere danışmak istedim. Sıfırı da tükettim en önemlisini sanırım en sona bıraktık gibi 🥹

Evet hocam sisteminize elektrik verecek şeyin yetersiz olması hatta ve hatta kalitesiz olması daha büyük problem en az uygun fiyat aramanız gereken parça gibi bir şey.

Ekran kartının 8+8 güç girişi var hocam. Bu nedenle zaten 6900XT seçmedim. Daha ucuzdu ama yeterli güç girişi yoktu benim PSU'da

Tek kablodan 2 sokete ayrılıyor, güç değişmiyor, 220v duvar prizine 3'lü priz taktığınızda 660v mu oluyor? Hayır, bu da aynı, çıkış tek olunca 10 soketlide olsa aynı gücü verir.

O ekran kartı için 2 PCI-e kablolu PSU gerekir.

BU kadar kallavi parçalara 650w ne alaka, 1000W Gold fsp/thermaltalk tak geç.
Hangi marka model önerirsiniz hocam uygun olabilecek bir şekilde alayım?

Doğru bir yorum. Küçük bir ek yapacak olursam PSU için limit olarak belirlenen Watt'a çıkıldıkça verim düşecektir. En azından %10'luk bir pay bırakılmalı.
Hangi marka modeli önerebilirsiniz hocam ? Pek bir bilgi birikimim yok ne almalıyım bu sisteme Psu olarak?

Tek kablodan 2 sokete ayrılıyor, güç değişmiyor, 220v duvar prizine 3'lü priz taktığınızda 660v mu oluyor? Hayır, bu da aynı, çıkış tek olunca 10 soketlide olsa aynı gücü verir.

O ekran kartı için 2 PCI-e kablolu PSU gerekir.
Evet şimdi anladım demek istediğinizi. Peki ne önerirsiniz hocam ne marka model almalıyım? Psu hakkında pek bir bilgim yok.

PSU öneri konusu açın yardımcı olalım.

Bilgi olarak vereyim.

Ektan kartı 300W.

PSU tek kablo ve slot ile birlikte 225W verir, bunu 2 kablodan birer soket ile bağlantı yaparsanız kablolar 300W, slot 75W verir 375W güç sağlar, kartlardaki soket sayısının artmasının sebebi de bu ayrı bağlantı yapılması için.

Son düzenleme:

Bilgi olarak vereyim.

Ektan kartı 300W.

PSU tek kablo ve slot ile birlikte 225W verir, bunu 2 kablodan birer soket ile bağlantı yaparsanız kablolar 300W, slot 75W verir 375W güç sağlar, kartlardaki soket sayısının artmasının sebebi de bu ayrı bağlantı yapılması için.
Anladım hocam. Sanırım 35dk beklemem gerekiyor yeni konu açamıyorum 😇

Bilgi olarak vereyim.

Ektan kartı 300W.

Konu açtım hocam

Son düzenleme:
Merhaba.
Sistemimi DDR5 olarak güncellemiştim fakat artan maliyetler sebebi ile son 2 parçam yani PSU ve 3060 Ti ekran kartım değişmemişti. Daha sonra değiştirmek üzere idareten kullanıyordum fakat ekran kartım yandı. Arızasını gideremedim ve yeni ekran kartı almaya karar verdim. 6900XT alacaktım fakat 8+8+6 güç bağlantısına yetecek çıkış PSU'da mevcut olmadığından 7900XT aldım. 8+8 güç girişi ile çalışıyor. Sistem bileşenlerim aşağıdaki gibi olmakla beraber sormak istediğim konu şu şekildedir;

Rampage 650W 80+ Bronze PSU bu sistemde yeterli gelir mi? İdareten şu anlık kullanmaya devam etmem gerek maalesef. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem:

• MSI Pro B650M-A Wi-Fi anakart.
  • Ryzen 9 7900x3D işlemci.
  • MSI MAG CoreLiquid 360mm sıvı soğutucu.
  • RX 7900XT ekran kartı.
  • 32 GB DDR5 CL32 6400MHz RAM.
  • 512 GB M.2 SSD.
  • Rampage 650W 80+ Bronze PSU.

3 ön yüzey 1 arka yüzey olmak üzere 4 120mm fan ve 3 adet sıvı soğutucuya ait 120mm fan ile birlikte toplam 7 adet 120mm fan sistemde havalandırma görevi görmekte.

Hocam kesinlikle yetmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı