7900x3D vs 14700k

yex_emre

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İyi sosyaller öncelikle. Başlıkta da gördüğünüz gibi bu iki işlemcinin arasından birini alacağım. Ekran kartı olarak ocak/şubata kadar gelirse 4070 Ti super, gelmezse 7900 XTX veya 4070 Ti alacağım. Genel olarak aşırı fazla oyun oynayan biri olmamakla beraber iş için istiyorum ama oyun için de performansı iyi olmasını istiyorum ki o yüzden 3D olmasını istedim. 1080p, 1440p oynarım 4K bana gerek yok amacım zaten profesyonel oyunculuk değil dediğim gibi. Almanya'dan alabilirim fiyat uygunsa. Bir de ikisi arasından seçtiğinizde bir anakart önerinizde varsa (b serisi ideal) çok iyi olur. Okuduğunuz ve şimdiden mesaj yazdığınız için teşekkürlerimi iletiyorum.

İyi sosyaller öncelikle. Başlıkta da gördüğünüz gibi bu iki işlemcinin arasından birini alacağım. Ekran kartı olarak ocak/şubata kadar gelirse 4070 Ti super, gelmezse 7900 XTX veya 4070 Ti alacağım. Genel olarak aşırı fazla oyun oynayan biri olmamakla beraber iş için istiyorum ama oyun için de performansı iyi olmasını istiyorum ki o yüzden 3D olmasını istedim. 1080p, 1440p oynarım 4K bana gerek yok amacım zaten profesyonel oyunculuk değil dediğim gibi. Almanya'dan alabilirim fiyat uygunsa. Bir de ikisi arasından seçtiğinizde bir anakart önerinizde varsa (b serisi ideal) çok iyi olur. Okuduğunuz ve şimdiden mesaj yazdığınız için teşekkürlerimi iletiyorum.

Hocam oyun açısından yüzde yüz eminim ki 14700k daha iyi olur, fakat iş kısmında işlemciyi hangi hacimde kullanacaksınız bilmiyorum ama 14700K'nın yine iş açısındanda size yeterli olacağını düşünüyorum 7900x3D'nin yeterli olabileceği gibi.

Adama neden arasında kaldığı iki iyi işlemciden daha düşük bir işlemcinin linkini bırakıyosun ki?

İyi Sosyaller öncelikle. Başlıkta da gördüğünüz gibi bu iki işlemcinin arasından birini alacağım. Ekran kartı olarak ocak/şubata kadar gelirse 4070 Ti super, gelmezse 7900 XTX veya 4070 Ti alacağım. Genel olarak aşırı fazla oyun oynayan biri olmamakla beraber iş için istiyorum ama oyun için de performansı iyi olmasını istiyorum ki o yüzden 3D olmasını istedim. 1080p, 1440p oynarım 4K bana gerek yok amacım zaten profesyonel oyunculuk değil dediğim gibi. Almanya'dan alabilirim fiyat uygunsa. Bir de ikisi arasından seçtiğinizde bir anakart önerinizde varsa (b serisi ideal) çok iyi olur. Okuduğunuz ve şimdiden mesaj yazdığınız için teşekkürlerimi iletiyorum.

1080p oyunculuk diyorsan 7800x3D al. Ekran kartı olarak da 4080 kullan. 4080 ne kadar şu an 4K sistem parçası olsa da 3 sense sonra o da 2K kartına dönüşecek uzun süreli bir şeyler istiyorum dersen dediğim gibi yapılabilir. Onun dışında bütçeyi fazla zorlamak istemiyorum 2K oyunculuk için yetsin ileride sistemi güncellerim derseniz de 7600X ve 4070 alıp diğer sistem parçalarına odaklanın. Kaliteli anakart kasa güç kaynağı ve M.2 ve işlemci soğutucu alarak. İlerleyen nesillerde rahatça sistem parçalarını upgrade eder devam edersiniz.

Adama neden arasında kaldığı iki iyi işlemciden daha düşük bir işlemcinin linkini bırakıyosun ki?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen, daha düşük. Arada 2K'ya yakın fiyat var bir de.

7900X ile 7900x3D çok farklı işlemci kardeşim benim lütfen sus.
Değiştirdim linki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buyur.

Değiştirdim linki.

Buyur.

7900x3D daha iyi zaten attığın benchmark videosunda da? Adam sadece oyunculuk değil iş olarak da kullanacağını belirtmiş zaten o bütçeye çıkabilen daha iyisini alabilen birine neden daha düşük olanı önerdin onu soruyorum sana.

7900x3D daha iyi zaten attığın benchmark videosunda da? Adam sadece oyunculuk değil iş olarak da kullanacağını belirtmiş zaten o bütçeye çıkabilen daha iyisini alabilen birine neden daha düşük olanı önerdin onu soruyorum sana.
Daha düşük değil. Soldaki 7800X3D, sağdaki 7900X3D. 1 oyunda sadece 7900X3D önde.

Yanlış bilgi - Ryzen 7800X3D Oyunlarda daha iyi performans göstermektedir.
Daha düşük değil. Soldaki 7800x3D, sağdaki 7900x3D.

Farkındayım ama attığın video 4K ve Ultra ayarlar arkadaş 4K oynamayacağını belirtmiş zaten 1080p de 7900x3D daha iyi performans veriyor her şeyden önce bir sonra çıkan işlemci ve daha pahalı mantıken 7800x3D'nin daha iyi olma ihtimali var mı Allah aşkına neyi diretiyosun şu an.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı