7900x3D vs 14700k

Farkındayım ama attığın video 4K ve Ultra ayarlar arkadaş 4K oynamayacağını belirtmiş zaten 1080p de 7900x3D daha iyi performans veriyor her şeyden önce bir sonra çıkan işlemci ve daha pahalı mantıken 7800x3D'nin daha iyi olma ihtimali var mı Allah aşkına neyi diretiyosun şu an.
Yine 7800X3D daha iyi kardeşim. Evet, daha iyi olma ihtimali var ve öyle. İsme bakarak mı işlemci seçiyorsun? :D R9 7950X3D ile 7800X3D denk. Ayrıca 1080p'de daha iyi performans veriyorsa, kanıtlayacaksın. Yoksa yanlış bilgiden raporlayacağım. Kanıtlayamazsın çünkü öyle de değil zaten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yine 7800x3D daha iyi kardeşim. Evet, daha iyi olma ihtimali var ve öyle. İsme bakarak mı işlemci seçiyorsun? :D R9 7950x3D ile 7800x3D denk. Ayrıca 1080P'de daha iyi performans veriyorsa, kanıtlayacaksın. Yoksa yanlış bilgiden raporlayacağım. Kanıtlayamazsın çünkü öyle de değil zaten.

Kanıtlanacak bir şey yok ortada arkadaş iş içinde kullanacağını söyledi gel bir de bana render, ve yayın yaparken oynanan oyun benchmarkı paylaş hangisi daha iyi görürsün.

Kanıtlanacak bir şey yok ortada arkadaş iş içinde kullanacağını söyledi gel bir de bana render, ve yayın yaparken oynanan oyun benchmarkı paylaş hangisi daha iyi görürsün.
Benchmark'taki değerin önemi yok ve öyle bir benchmark kıyas videosu da bulamadım. Benchmark'taki değerin yüksek olması, sana bana bir şey katmıyor ve öyle bir karşılaştırma videosu da bulamadım dediğim gibi. Pratikteki performans önemlidir.

7800X3D tavsiye ederim oyun için. 7900X3D'den bir tık daha önde genel olarak. Fiyat farkına değmez çekirdek sayısı farkı için bence.

Benchmark'taki değerin önemi yok ve öyle bir benchmark kıyas videosu da bulamadım. Benchmark'taki değerin yüksek olması, sana bana bir şey katmıyor ve öyle bir karşılaştırma videosu da bulamadım dediğim gibi. Pratikteki performans önemlidir.

Hocam başta yanlış yazmışım beni eksileme :D Aynı fikirdeyiz yoksa.

Hocam oyun açısından yüzde yüz eminim ki 14700k daha iyi olur, fakat iş kısmında işlemciyi hangi hacimde kullanacaksınız bilmiyorum ama 14700K'nın yine iş açısındanda size yeterli olacağını düşünüyorum 7900x3D'nin yeterli olabileceği gibi.

Adama neden arasında kaldığı iki iyi işlemciden daha düşük bir işlemcinin linkini bırakıyosun ki?

Hocam öncelikle 7800x3D zaten almam 8 çekirdek aşırı az kalır. Zaten büyük dosyalarla uğraşıyorum kaldı ki zaten iş amaçlı yarı yarıya fark var neredeyse. 14700k herkes çok kötülemiş ama gene de hoş bence ve 7900x3D hiç göremedim bir incelemesi falan o yüzden sormak istedim yoksa ben de biliyorum 7800x3D'nin.

1080p oyunculuk diyorsan 7800x3D al. Ekran kartı olarak da 4080 kullan. 4080 ne kadar şu an 4K sistem parçası olsa da 3 sense sonra o da 2K kartına dönüşecek uzun süreli bir şeyler istiyorum dersen dediğim gibi yapılabilir. Onun dışında bütçeyi fazla zorlamak istemiyorum 2K oyunculuk için yetsin ileride sistemi güncellerim derseniz de 7600X ve 4070 alıp diğer sistem parçalarına odaklanın. Kaliteli anakart kasa güç kaynağı ve M.2 ve işlemci soğutucu alarak. İlerleyen nesillerde rahatça sistem parçalarını upgrade eder devam edersiniz.

Hocam oyunculuk demiyorum iş benim için daha önde sadece oyunda oynamak istiyorum güzel bir şekilde. Ayrıca 4080 çok pahalı eğer NVIDIA 4080 Super ile fiyatı dengelerse düşünülebilir.

Daha düşük değil. Soldaki 7800x3D, sağdaki 7900x3D. 1 oyunda sadece 7900x3D önde.

Öncelikle önceliğim oyun değil ki zaten AMD Intel gibi apo çıkarırsa 7900x3D katlayacak oyun olarak. İkincisi 8 çekirdeği var Allah aşkına en basit bir render uygulamasında bile yarı yarıya puan veriyor 7800x3D, kaldı ki büyük dosyalarla uğraşıyorum yarım saat daha geç mi yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle 7800x3D zaten almam 8 çekirdek aşırı az kalır. Zaten büyük dosyalarla uğraşıyorum kaldı ki zaten iş amaçlı yarı yarıya fark var neredeyse. 14700k herkes çok kötülemiş ama gene de hoş bence ve 7900x3D hiç göremedim bir incelemesi falan o yüzden sormak istedim yoksa ben de biliyorum 7800x3D'nin.
Çekirdek, pek bir işe yaramıyor. Kağıt üstünde bir değer olarak kalıyor genelde. Render kıyas testi atar mısınız?

Hocam oyunculuk demiyorum iş benim için daha önde sadece oyunda oynamak istiyorum güzel bir şekilde. Ayrıca 4080 çok pahalı eğer NVIDIA 4080 Super ile fiyatı dengelerse düşünülebilir.

Öncelikle önceliğim oyun değil ki zaten AMD Intel gibi apo çıkarırsa 7900x3D katlayacak oyun olarak. İkincisi 8 çekirdeği var Allah aşkına en basit bir render uygulamasında bile yarı yarıya puan veriyor 7800x3D, kaldı ki büyük dosyalarla uğraşıyorum yarım saat daha geç mi yapayım?
Hocam iş yazdınız nekadar büyük dosyalarla uğraştığınızı söylemediniz. Ben bilemem nekadar büyük ve zorlayıcı olarak render aldığınızı.

Çekirdek, pek bir işe yaramıyor. Kağıt üstünde bir değer olarak kalıyor genelde. Render kıyas testi atar mısınız?

Hocam 7800x3D'nin 7900x3D'yi ‘'oyunlarda" geçmesinin tek sebebi çekirdek/önbellek konusunda daha yüksek olması. Ki dediğim gibi eğer AMD de Intel'in apo su gibi App çıkartırsa tokatlayacak bir şey ve bu destek muhtemelen 7000 serisinede gelecek çünkü 2025e kadar geliştirilme sözü var.

Hocam iş yazdınız ne kadar büyük dosyalarla uğraştığınızı söylemediniz. Ben bilemem ne kadar büyük ve zorlayıcı olarak render aldığınızı.

Hocam iş için en küçük dosyayla düşünelim sallıyorum 5 saniye. E bu büyük dosya olursa bunlarda üssel olarak artacak.

Hocam 7800x3D'nin 7900x3D'yi ‘'oyunlarda" geçmesinin tek sebebi çekirdek/önbellek konusunda daha yüksek olması. Ki dediğim gibi eğer AMD de Intel'in apo su gibi App çıkartırsa tokatlayacak bir şey ve bu destek muhtemelen 7000 serisinede gelecek çünkü 2025e kadar geliştirilme sözü var.
Hani daha düşüktü çekirdek ve önbellek olarak?
Screenshot_14.png

7900X3D, kağıt üstünde daha iyi ama pratikte pek bir olayı yok.
Bunu düşünebilirsiniz.

Hani daha düşüktü çekirdek ve önbellek olarak?Eki Görüntüle 2016050
7900x3D, kağıt üstünde daha iyi ama pratikte pek bir olayı yok.

Hocam beni yanlış anlıyorsunuz ben çekirdek/önbellek sayısını söylüyorum siz başka bir şey gösteriyorsunuz. Öncelikle ben bu konuyu açarken bu ikisinden biri olarak açtım ve tüm işlemcileride elimden geldiğinde araştırdım ve sizin daha önceden attığınız tüm videoları ssleri daha önceden izledim/gördüm.Ki kaldı ki hala bana oyunlarla ilgili atıyorsunuz ama benim birinci amacım oyun değil :) sadece AMD alırsam 3D ile almak istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı