8.000 TL klavye önerisi

Yer
İstanbul
Merhaba,

Öncelikle bu klavyeyi, E-spor seviyesinde oynayan bir Valorant oyuncusu ile ortak kullanacağımı ve FPS oyunu dışında, günlük kullanımda da, yazı yazarken, yazı yazma hissiyatının ve klavyenin sessiz çalışmasının önemli olduğunu belirtmek isterim.

Bütçe olarak en fazla 8.000 TL'ye kadar çıkabilirim.
5 yıl boyunca Corsair K68 klavyeyi aşkla kullandım.
Bu klavyeyi çok severek kullandığım için, Lineer/Linear switch, yazı yazma hissiyatı ve ev ortamında fazla ses çıkarmaması çok iyiydi.
Aynı zamanda, yaklaşık 5 yıldır, Valorant gibi bir oyunda, mekanik bir klavye olmasına rağmen, yani manyetik switch klavye olmadığı halde beni asla, hiçbir zaman üzmedi.

Wraith W75 V2 klavye bir ay önce satın aldığımda büyük pişman oldum ve bu tel tel dökülen klavyenin değerini daha iyi anladım.

Fakat, klavyem gittikçe ömrünü yitiriyor.. Artık yeni bir klavye alıp bu klavyeye veda etme vaktim geldi.

Uzun zamandır hiç klavyelere bakmadığım için, klavye üreticileri, piyasa istediğim şekilde şekillenmemiş ya da ben çok geleneksel/eski kafalı kaldım.
%60 %65 boyutundaki klavyeler hiç hoşuma gitmiyor.. Çoğu manyetik switchli klavye sanki satış pazarlaması gibi ve gerçekten o performansları FPS oyunlarda gösterebiliyor mu emin olamıyorum.

Klavyede istediğim özellikler:

ÇOK ÖNEMLİ: 1) Birinci öncelik TKL olması. Alternatif seçenek %75 boyutunda olması.
2) Klavyede yazılımsal, donanımsal ya da tasarım olarak hiçbir sorununun olmaması.

ÖZEL İSTEKLER: 4) Klavyenin hot-swap olması. Yani switchleri başka switchlerle değiştirebilme imkanımın olması.
5) 3) Gateron Jade Magnetic Pro gibi çok iyi, bilinen bir tarzda switche sahip olması.
6) Klavyenin çok sessiz olmasa da, sessiz çalışması. Ev ortamında bu bizim için önemli.

İLGİNÇ İSTEK: 7) Wraith W75 V2 klavyedeki gibi tuş dizilimleri olmasını istemiyorum. (Yukarıda da klavyeden hiç memnun kalmayıp iade ettiğimi belirttim.)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Klavye üzerine en az iki gündür kafa patlatıyorum.
Sizlerden, işin ehli olanlardan yardım almak istiyorum.:)

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı