8.000 TL'ye alınan GTX 1660S sistem kötü mü?

Gayet güzel ama şimdiden söylemek lazım r5 3600'e yakın zamanda paran olunca soğutucu al yoksa ilerde pişman olursun işlemci boştayken 1.4-1.5v çekiyor anlık olarak 10derecelere kadar zıplama yapıyor bilgine. Kendim kullanıyorum ondan biliyorum.
Tavsiyeniz için teşekkürler acaba hızı sabitlemek mantıklı olur mu? 1-3 ay sonra fan alınca tekrardan kaldırırım.

Olur mu olur, dolar kuru bu.
Doların ciddi manada düşmesi demek bu ki düşmesi çok daha işime gelir :D.
Sistemin fiyatı şuanki piyasaya göre gayet normal. Mis gibi sistem, keyfini çıkarın masrafını boşverin.
Görüşünüz için teşekkürler kafam rahatladı biraz arkadaşlarım bu konuda sanki dolandırılmışım gibi davrandı da.

Tavsiyeniz için teşekkürler acaba hızı sabitlemek mantıklı olur mu? 1-3 ay sonra fan alınca tekrardan kaldırırım.
UV yapabilirsin yada CPB yi kapayabilirsin biraz performans kaybı olur ama ısınma sorununu kökten çözer. Ben CPB yi kapayınca stok fanda 15-20 dereceye yakın bi sıcaklık düşüşü gördüm.
Aynı durum UV için de geçerli biraz performans kaybı olur ama ahım şahım bir kayıp değil. Zaten ne olursa oldun R5 3600 1660S'yi darboğaza sokmaz.

UV yapabilirsin yada CPB yi kapayabilirsin biraz performans kaybı olur ama ısınma sorununu kökten çözer. Ben CPB yi kapayınca stok fanda 15-20 dereceye yakın bi sıcaklık düşüşü gördüm.
Aynı durum UV için de geçerli biraz performans kaybı olur ama ahım şahım bir kayıp değil. Zaten ne olursa oldun R5 3600 1660S'yi darboğaza sokmaz.
CPB'yi kapatmak bana mantıklı geliyor çok fazla performans sorunu yaşayacağımı sanmıyorum.

CPB'yi kapatmak bana mantıklı geliyor çok fazla performans sorunu yaşayacağımı sanmıyorum.
İşlemci anlık olarak 1.4v ye çekiyor kendini eğer kapamazsanız. Hal böyle olunca anlık olarak sıcaklıklarda sıçramalar zıplamalar meydana geliyor. CPB kapanınca işlemci kendini 3.6ghz'e kitliyor. Ben kapalı kullanmadım çünkü ekran kartım CPB açıkken bile darboğaza giriyordu ondan ben çok çektim uyarıda bulunmak istedim.

Kötü değil ama iyi de değil çünkü bundan 5-6 ay sonra o paraya RTX3000 serili sistem alınabilir olacak hatta belki daha kısa zaman içinde. Sistem geliştirilebilir, ram şimdilik yeterli ancak 3600 yerine 5600x takılabilir ileride.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı