8-10 bin TL'ye 2K 180Hz IPS monitör önerisi

jotarokujo

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 8-10k bütçem var buna en uygun 2K, pivot, 180Hz ve üzeri, 27inç, IPS panel monitör önerebilir misiniz?

Amazon.com.tr

Şu iki monitör arasında kaldım kafam çok karıştı bunlardan birisini alacağım muhtemelen ama kararı veremiyorum. Hikayeli oyun da oynarım, dizi de izlerim, rekabetçi fps oyunda oynarım.

Arkadaşlar merhaba, 8-10k bütçem var buna en uygun 2K, pivot, 180Hz ve üzeri, 27inç, IPS panel monitör önerebilir misiniz?

Amazon.com.tr

Şu iki monitör arasında kaldım kafam çok karıştı bunlardan birisini alacağım muhtemelen ama kararı veremiyorum. Hikayeli oyun da oynarım, dizi de izlerim, rekabetçi fps oyunda oynarım.
Gerekliyse fiyatı yukarılara çıkartabilirim 15kya kadar

Son düzenleme:
G65B daha iyi görüntü kalitesine sahip ve daha hızlı. MSI'ın iki tane artısı var. Daha yüksek renk gamutu ve parlaklık.

G6'nın renk gamutu zaten yüksek. Daha ucuza aldıklarınız şunlar.
Daha iyi siyah.
Daha yüksek kontrast.
10 bit 240Hz kayıpsız vermesi (MSI veremiyor)
Daha hızlı ve net göstermesi.
Tizen işletim sistemi.

İkisi de zaten yüksek parlaklık sunduğu için ekstra parlaklığa ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum. Ama artı olarak yazar tabii. Daha detaylı da yazabilirim isterseniz ama, özet bu şekilde.

Ekstra 4K vermeye değecek bir şey yok MSI'da.

G65B daha iyi görüntü kalitesine sahip ve daha hızlı. MSI'ın iki tane artısı var. Daha yüksek renk gamutu ve parlaklık.

G6'nın renk gamutu zaten yüksek. Daha ucuza aldıklarınız şunlar.
Daha iyi siyah.
Daha yüksek kontrast.
10 bit 240Hz kayıpsız vermesi (MSI veremiyor)
Daha hızlı ve net göstermesi.
Tizen işletim sistemi.

İkisi de zaten yüksek parlaklık sunduğu için ekstra parlaklığa ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum. Ama artı olarak yazar tabii. Daha detaylı da yazabilirim isterseniz ama, özet bu şekilde.

Ekstra 4K vermeye değecek bir şey yok MSI'da.
Ağzına sağlık. Benim sıcak baktığım fiyat olarak samsungdu ama va panel olması çok korkutmuştu. şu an ips panel aoc bir monitör kullanıyorum hatta direkt olarak https://www.sinerji.gen.tr/aoc-27-27g2spu-1ms-165hz-hdmidisplayport-g-sync-gaming-monitor-p-46147 şunu kullanıyorum. çok bir kayıp yaşamadan ekstra artı kazanırım değil mi

Ağzına sağlık. Benim sıcak baktığım fiyat olarak Samsung'du ama VA panel olması çok korkutmuştu. Şu an IPS panel AOC bir monitör kullanıyorum hatta direkt olarak https://www.sinerji.gen.tr/aoc-27-27g2spu-1ms-165hz-hdmidisplayport-g-sync-gaming-monitor-p-46147 şunu kullanıyorum. Çok bir kayıp yaşamadan ekstra artı kazanırım değil mi?

Kazanırsınız tabii ki. G6 diğer VA'lar gibi kötü değil. G3 ve G5 VA'lar kötü mesela kesinlikle önermem. G6 ve üstü iyi. Neo G7 taş gibi mesela. Neo G8 ise daha da iyi olmasına rağmen 240Hz'de scanline sorunu var. O yüzden onu da önermiyorum mesela. G6 da oluyor mu derseniz nadiren olabiliyor. Satıcısı güvenilir olanlardan alırsan sıkıntı olmaz.
G6 da biraz Black smearing var ama önemsiz düzeyde.

IPS ile kıyaslamasını istersen diye UFO testini paylaşıyorum. UFO'daki IPS modellerden net gösteriyor gördüğünüz gibi.

IMG_2730.jpeg

Amazon'dan alacağım direkt.

Lenovo'ya karşı bir ısınamadığım için bunu görüp eledim. Teşekkür ederim yine de.

https://www.amazon.com.tr/dp/B0D2P16BW6?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title sipariş oluşturdum.

Hayırlı olsun. Oyun modunu açmayı ve tepki süresi modunu standart olarak ayarlamayı unutmayın. OSD menüsü çok dolu kendinize göre bir ayar yapabilirsiniz. Kullanan arkadaşlar genelde renk ayarını 25 yerine 30-35 aralığına yükseltiyor. Size gelen monitörün kalibrasyonu nasıl olur bilemeyeceğim için kendiniz renk ayarı ayarlamalısınız.

Hayırlı olsun. Oyun modunu açmayı ve tepki süresi modunu standart olarak ayarlamayı unutmayın. OSD menüsü çok dolu kendinize göre bir ayar yapabilirsiniz. Kullanan arkadaşlar genelde renk ayarını 25 yerine 30-35 aralığına yükseltiyor. Size gelen monitörün kalibrasyonu nasıl olur bilemeyeceğim için kendiniz renk ayarı ayarlamalısınız.
Sana ulaşabileceğim bir yer var mı gerektiğinde sorayım ve çok teşekkür ederim zahmet ettirdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı