Çözüldü 8+16 GB RAM takılırsa Dual channel bozulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirhankync

Decapat
Daha fazla  
Ben bir oyuncu laptop kullanıcısıyım. Harici 3050 Ti ekran kartım var. 8+8 de RAM'im var. Ben buradaki 1 adet 8 GB yerine 16 GB takarak 24 GB RAM'e yükseltmeyi düşünüyorum. Tabii ki aynı marka aynı model yani uyumlu cihazlar fakat Dual channel bozulur mu ya da performans düşüşü olur mu bilemedim. Takmam fayda sağlar mı takmasam da olur mu? Bunun önerisini rica ediyorum.

Çözüm
8 GB ile 16 GB'ı birleştirirseniz, doğru RAM yuvalarını kullandığınızı varsayarak, 8 GB modül 16 GB modülün yarısıyla çift kanalda çalışırken, 16 GB modülün kalan 8 GB'ı tek kanalda çalışacaktır.
Ben bir oyuncu laptop kullanıcısıyım. Harici 3050 Ti ekran kartım var. 8+8 de RAM'im var. Ben buradaki 1 adet 8 GB yerine 16 GB takarak 24 GB RAM'e yükseltmeyi düşünüyorum. Tabii ki aynı marka aynı model yani uyumlu cihazlar fakat Dual channel bozulur mu ya da performans düşüşü olur mu bilemedim. Takmam fayda sağlar mı takmasam da olur mu? Bunun önerisini rica ediyorum.
Bozulmaz. Aynı modelin MHz'i ve ve Frekansları aynıysa bir sorun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı