Çözüldü Dual channel 16 GB vs 16+8 GB

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OrayBey

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Masaüstü :

İşetim Sistemi: Windows 10 Home SL

Ekran Kartı: Asus Nvidia RTX 2070 Super Dual 8GB OC

İşlemci: AMD R5 2600

Ram: 8 GB NeoForza + 4 GB Kingston

Anakart: Gigabyte B450m S2H

HDD/SSD: 240GB HV SSD / 3TB WD HDD

Dizüstü:

Dell Vostro 1015

İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium

Ekran kartı: Intel 4 Series

İşlemci: Intel Core2 Duo T6570

Ram: 3GB

HDD: 100GB

Oyun Konsolu:

Xbox: 360S 1TB
Meslek
Öğrenci
Anakart
Gigabyte A520m S2H
İşlemci
Ryzen 5 2600
Arkadaşlar sorum basit fiyatları aynı RAM'den 8+8 Dual channel mi yoksa farklı RAM'lerden 8+16 mı daha fazla FPS verir?

Çözüm
Arkadaşlar sorum basit fiyatları aynı RAM'den 8+8 Dual channel mi yoksa farklı RAM'lerden 8+16 mı daha fazla FPS verir?

Flex channel çalışmasında 16+8 RAM kullanırken ilk olarak bellek 8+8 doldurulur. Sonrasında 16 GB olan RAM bellek dolmaya devam eder. 16 GB'den fazla RAM ihtiyacı olan senaryoda 16+8 RAM swap ihtiyacı olmayacağı için bu senaryoda daha fazla FPS verecektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yok ben sizin demek istediğinizi anladım. Ben eski RAM'lerle birlikte kullanmayacağım. Elimdeki RAM'ler şu anda 3600 MHz CL18 2x8 GB. Ben bunları satıp yerine 2x16 GB 3600 MHz CL16 verdiğim linkteki RAM'i almak istiyorum. Fakat anakartımın sitesinden baktığında RAM'in kodunu arattığımda uyumlu listesinde yok o kod. Bu yüzden bir problem yaşar mıyım o listede olup olmaması çok önemli mi öğrenmek istediğim bu?

Yüksek ihtimalle sorun yaşamazsınız. Listede RAM'lerin benzer modüllerine sahip başka RAM'lerde mevcut. DDR4 sistemlerde büyük çoğunlukla sorun yaşanmamakta. DDR5'te Support list dışı RAM almak problem yaratabiliyor fakat dediğim gibi DDR4 sistemlerde bu sorunları yaşamanız çok düşük ihtimal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı