8.1'e Yükseltmeden önce yapılması gerekenler

Makaleler
36
Yer
Sakarya
Forumda bu konu hakkında çok fazla soru sorulduğundan konuyu açtım.
Mağazada yayınlanan 8.1 Sürümünü Sadece Windows 8.0 Sürümü kullanan Yasal Lisanslı olanlar kullanabilecektir. Crack uygulayan kişilerde gözükmemesinin nedeni budur.

Bir diğer uyarım ise 8.1'e geçmeden önce yapılması gerekenler şunlardır;

1. Windows 8.0 Temiz kurulum yapıp(Orj. lisansları ile) Upgrade yapsınlar.

2. Eğer Temiz kurulum yapmak istemeyen kullanıcılar(Tavsiye etmem) Kullandığı program ve driverlerinizi kaldırın sonra ccleaner ile temizlik yapıp upgrade işlemine geçin.

3. Geçmeden önce Bilgisayarın Virüs olarak temiz olduğundan emin olun.

4. Windows 8.1 sistemine geçen kişiler direk program kurmak yerine Windows'unuzun imajını almanız daha iyi olacaktır.

5. Güncellemeden sonra ilk işiniz windows güncelleştirmelerini kontrol etmek olsun.

6. Güncellemeler bittikten sonra driverlerinizi kurmalısınız.

Driverleriniz ile ilgili sıkıntılarınızı yeni başlık açıp veya Konu altından devam edebilirsiniz. 1. Madde ve 2.den sonra olan maddelere uyup kuran kişilerde sorun çıkmayacaktır driver konusunda(Uyumluluk halinde).

Not: Forumda veya Konu altında Upgrade ile geçenler Sorularında Upgrade ile geçildiğini belirtirse yararınıza olur.

Windows 8'den Windows 8.1'e geçen arkadaşlar, Windows 8.1 geçtikten sonra C sürücüsüne girdiğiniz zaman Windows.old klasörünün oluştuğunu görecekler. Windows disk temizleme aracı ile Windows.old klasörünü silip, sonradan C'nin imajını almanızı öneririm.

Benimkinin driverleri kurulu ne yapmalıyım. Windows.old klasörü yardım başlıklı sayfaya göz atın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey soracağım. 7 den direk 8.1'e geçilmiyor mu ? Önceden W8 kurduğum Acer Extensa 5630EZ'e dün flash bellek ile gayet hızlı bir şekilde temiz kurulum yaptım. Ama ben kendi bilgisayarımda W7 var. Direkt 8.1 Kurulumu denedim. 30 Dakika bekledim Instal Now'dan sonra gelmedi. (W8.1 RTM English var bende)

Merhaba, bende orijinal Windows 8 var, fakat mağazadan direk "indir"e bastım. Bilgisayardaki dolu program, oyun, dosya, müzik vesaire silinecek mi peki?

Merhaba, bende orijinal Windows 8 var, fakat mağazadan direk "indir"e bastım. Bilgisayardaki dolu program, oyun, dosya, müzik vesaire silinecek mi peki?
Mağazada ki oyunlardan bahsetmiyorsanız diğer dosyalar kalacak. Bu işlemi Windows yükseltme olarak düşünün, Format esnasında Gelişmiş yeri değil de Yükselt seçeneği seçilmiş şekilde güncellenmiş olacak. Güncellemeden sonra bazı programlar çalışmayabilir bu yüzden silip tekrar kurduğunuzda sorununuz ortadan kalkacaktır.

- - - Güncellendi - - -

Bir şey soracağım. 7 den direk 8.1'e geçilmiyor mu ? Önceden W8 kurduğum Acer Extensa 5630EZ'e dün flash bellek ile gayet hızlı bir şekilde temiz kurulum yaptım. Ama ben kendi bilgisayarımda W7 var. Direkt 8.1 Kurulumu denedim. 30 Dakika bekledim Instal Now'dan sonra gelmedi. (W8.1 RTM English var bende)
Konuda açıkladığım şekilde bu işlemde elinizde ki iso kayıtları ile alakası yok. Elinizde orj. Win8 var ise bundan sadece güncelleme alabilirsiniz. Elinizde Win8.1 iso kaydı bulunuyorsa bu konu ile alakası yoktur ve orj. lisansınız olmadan Deneme sürümü kullanmış olacaksınız Elinizdekini kurarsanız. Vakit ile ilgili söylediğiniz kullandığınız aygıtın hızındna dolayı kayıp yaşıyorsunuz başka bir aygıt ile deneyin daha hızlı bir usb bellek takabilirsiniz.

- - - Güncellendi - - -

Benimkinin driverleri kurulu ne yapmalıyım. Windows.old klasörü yardım başlıklı sayfaya göz atın.
Silmeniz gerekli konuyu okuyunuz.

Sorun hız değil aslında. Aynı iso ile W8 bir bilgisayara W8.1 formatı attım. Ama aynı iso ile W7 bir bilgisayara format atamıyorum. Kuruluma geçerken donuyor kalıyor. Neyse birde Türkçe ISO'yu deneyim.

Sorun hız değil aslında. Aynı iso ile W8 bir bilgisayara W8.1 formatı attım. Ama aynı iso ile W7 bir bilgisayara format atamıyorum. Kuruluma geçerken donuyor kalıyor. Neyse birde Türkçe ISO'yu deneyim.
Bilgisayarın performansından kaynaklanabilir o zaman. Biosda güncel değilse normaldir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı