8+4 Dual Channel yapılabilir mi?

Bu konu ile alakalı, Sosyal'de o kadar konu var ki, kimileri olmaz diyor, kimileri olur ama düzgün çalışmaz diyor, kimileri sorunsuz Dual Channel olur diyor. O yüzden kafam karıştı ve temiz bir konu açmaya karar verdim.

Anakartımda 8 GB RAM var fakat şu anda 8 GB'lık RAM 600 TL civarında satılıyor. O kadar bütçem yok. Fakat yarı fiyatından biraz daha fazlasına 4 GB RAM'ler satılıyor. Bu anakart Dual Channel destekliyor mu ve mevcut 8 GB RAM'ın yanına 4 GB aynı marka model RAM takarsam, 8+8 Dual Channel performansını elde edebilir miyim?

Anakart: ASUS H81M-D R2.0
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8 GB 1600 MHz DDR3 CL10

Şimdi, ankartımın Dual Channel desteklediğini internet sitesinde görmüştüm fakat yine de size sormak istiyorum. Bu anakart Dual Channel destekliyor mu?

Dual-Channel çalışmaz. Flex Mode çalışabilir. Yani 2 RAM modülü takarsınız ama 3 adet 4 GB RAM modülü gibi davranır. Bu da şöyle işler, 4+4 eşdeğer olarak dual çalışmış gibi davranır, 8 GB RAM'in kalan 4 GB miktarı ayrı bellek gibi performans sergiler. Fark görürsünüz ama Dual-Channel kadar değil ve her RAM ile çalışmayabilir.

Dual-Channel çalışmaz. Flex Mode çalışabilir. Yani 2 RAM modülü takarsınız ama 3 adet 4 GB RAM modülü gibi davranır. Bu da şöyle işler, 4+4 eşdeğer olarak dual çalışmış gibi davranır, 8 GB RAM'in kalan 4 GB miktarı ayrı bellek gibi performans sergiler. Fark görürsünüz ama Dual-Channel kadar değil ve her RAM ile çalışmayabilir.
Peki bu anakarta 8+8 ram takarsam, çift kanal verir mi? Yani, Dual Channel desteği var mı?

Aynısını veya kit olarak alırsanız olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı