Çözüldü 24 GB RAM'e Dual Channel yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shai

Hectopat
Merhaba, kız arkadaşıma sistem topluyorum. 1080P'de Hogwarts Legacy benzeri oyunlar oynayacak sistem. R5 5600 ve RX6600-RX 6700 XT olacak. VRAM sorunundan dolayı emin değilim henüz ekran kartını kararlaştırmadım. Her neyse 16 GB RAM bu oyunda yetersiz görünüyor. Videolarda gördüğüm kadarıyla minimum zaten 12 GB kullanıyor. Windows'ta 4 kullansa kafa kafaya hatta %90 yetersiz kalacak gibi ve 16 GB RAM ömrü de bitiyor gibime geliyor, ancak 32 takmayı gereksiz buluyorum. İşin özü 24 GB RAM takmayı düşünüyorum ama bunu Dual channel vs. mevzularından dolayı nasıl takmam gerektiğini bilmiyorum. Öncelikle almayı düşündüğüm RAM Corsair LPX 3200MHz CL16 2x8 şeklindeydi. Bunun 1 tanesini 16, diğerini 8 alsam, aynı RAM aynı MHz aynı CL olarak 2x8 Dual channel tarzı olmuş olur mu? 3x8 mi takmalıyım yoksa 1x16, 1x8 olarak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba 2 adet 4 GB yani 4+4 8 GB Kingston HyperX Beast DDR3 2400 MHz CL11 RAM'im var.
Ek olarak aynı RAM'den 8+8 16 GB aldım iki tane boş slot var bunları da taktığımda 24 GB olacak sizce nasıl olur?

Eğer anakart destekliyse sorun yok 4-8-4-8 şeklinde takmanızı tavsiye ederim. Çift kanal çalışsınlar.
Ben demek istediğini anlıyorum o yukarıda yazan konuyu okursan 16+8 yaparsan iki Ramin 8lik kısmı çift kanal çalışır kalan 8gb tek kanal çalışır 4 slotlu anakarta 3 ram takmak yerine 16+8 şeklinde al dedim ben yoksa hâlen sana 2x16 öneriyorum farkettiysen illa ki 24 alacaksan dedim ben 32 öneriyorum.

Dual channel olarak çalışabilmesi için aynı boyut olması gerekir sadece boyut değil diğer değerlerin de aynı olması gerekir 2 tane 16gb veya 4 tane 8gb olarak takmak diğer kombinasyonlara göre daha doğru olur eğer anakartta 4 slot yoksa 2 tane aynı 16gb ram almanızı öneririm.
Merhaba 2 adet 4 GB yani 4+4 8 GB Kingston HyperX Beast DDR3 2400 MHz CL11 Ram'im var
ek olarak aynı Ram'den 8+8 16 GB aldım iki tane boş slot var bunları da taktığımda 24 GB olacak sizce nasıl olur ?

Merhaba 2 adet 4 GB yani 4+4 8 GB Kingston HyperX Beast DDR3 2400 MHz CL11 RAM'im var.
Ek olarak aynı RAM'den 8+8 16 GB aldım iki tane boş slot var bunları da taktığımda 24 GB olacak sizce nasıl olur?

Eğer anakart destekliyse sorun yok 4-8-4-8 şeklinde takmanızı tavsiye ederim. Çift kanal çalışsınlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı