8+4 Pin CPU ve 8+6 Pin GPU Destekli PSU Tavsiyesi

Tamamdır. İnşallah pişman olmayız bu PSU ile ileride demeyelim keşke FSP alsaydık falan diye 😅
Problemli bir cihaz denk gelmedikten sonra, hiçbir şikayetin olmayacağına adım gibi eminim. Zaten problem çıkarsa da 14 gün içerisinde iade ya da değişim isteyebiliyorsun.

Bu PSU'yu çok yakın bir arkadaşıma ve bu forumdan da 2 kişiye aldırdım. Hepsi memnun.

@Viktor R3znov
Merhaba. Dediğim gibi 850 watt ürünü aldım lakin elime ulaştığı an kutuyu açıp baktım birde ne göreyim. 20+4 PIN kablosunda 20 PIN lik kablonun 1 PIN i eksik çıktı. Daha detaylı bilgi için PSU Modüler Kablo - Technopat Sosyal bu açtığım konuya bakabilirsin. Başına böyle bir olay geldi mi?

PSU kablon 8-pin to 8-pin olsa yine kullanırsın. Anakart üzerindeki 16-pin'i de doldurmana gerek yok bir adet 8-pin güç kablosu 336W güç verebiliyor. Sıvı nitrojen kullanarak overclock yapmadığın sürece bunun sana yetmemesi mümkün değil.

Seninkinde durum biraz garip aslında sonuçta 8-pin çıkışı var. Benim PSU'da ayrı ayrı iki tane 8-pin çıkışı var. Kablonun PSU dibinin fotoğrafını atabilir misin? Her pine 2 kablo mu bağlı yoksa kablo bir yerden sonra mı ayrılıyor?

PSU kablon 8-pin to 8-pin olsa yine kullanırsın. Anakart üzerindeki 16-pin'i de doldurmana gerek yok bir adet 8-pin güç kablosu 336W güç verebiliyor. Sıvı nitrojen kullanarak overclock yapmadığın sürece bunun sana yetmemesi mümkün değil.

Seninkinde durum biraz garip aslında sonuçta 8-pin çıkışı var. Benim PSU'da ayrı ayrı iki tane 8-pin çıkışı var. Kablonun PSU dibinin fotoğrafını atabilir misin? Her pine 2 kablo mu bağlı yoksa kablo bir yerden sonra mı ayrılıyor?

Tek bir kablo 4+4 ve 4+4 olmak üzere iki kola ayrılıyor. YouTube'da 8+4 CPU Pinli bir anakarta benim PSU ile montaj yaptıkları videoyu buldum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun;

6:35 zaman dilimine gel. Orada gösteriyor. Yaklaşık 6:37 ya da 6:38'de kablonun ikiye ayrılmış şeklini göreceksin.

Yani PSU kutusu üzerinde tek bir 8 Pinlik CPU girişi var fakat kablo 2x 4+4 Pin şeklinde. Videoda da o anakarta benim PSU'yu takıp, sistemi çalıştırdıklarına göre sıkıntı olmaz sanırım.

Sizin kablonuz teoride tek 8-pin kablo gibi 336W taşıyabiliyor. Teoride ikinci kabloyu takmanız veya takmamanız bir şeyi değiştirmiyor.

Yine de hiçbir problem olmaz.

Belki de olay devrelerde ve üretim şeklinde bitiyordur. 8 pin üzerinden daha fazla güç verebilecek şekilde üretilmiş olamaz mı mesela?

Yani bir yiyeceği bütün olarak değil de ikiye bölerek servis etmek gibi. Çünkü eğer ikinci kabloyu takmaya gerek yoksa, onu oraya eklemeleri saçma olmaz mı? 8+4 Pin anakartın sadece 8 Pinine takın, yeterli olur demezler miydi? Sonuçta amatör bir firma değil.

Bir fikrim yok belki girişlere gelen gücü ikiye bölmüşlerdir. Ben de bunlara çok hakim değilim, ne dersem yalan olur.
Muhtemelen öyle çünkü izlediğim videolarda bu PSU ile 8+4 Pin anakartlı sistem kurmuşlar. Mühendislik bilgim yok fakat mantıkla düşündüğüm zaman; 8 Pin üzerinden 2x 4+4 pin çift başlı kablo vermek ile 2 adet 8 Pin üzerinden 2 farklı 4+4 pin kablo vermek aynı gibi. Çünkü ikisi de enerjiyi PSU'dan alıyor. Tek fark enerjiyi dağıtma şekilleri.

20190729_140116.png

20190729_140150.png

Yani şu şekilde.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı