8+4 pinlik CPU güç girişi işlevi nedir?

Alfa Ömer

Hectopat
Yer
Gebze
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar. Kare içine aldığım yer 8+4 pinlik CPU güç girişi (cpu_power1 ve cpu_power2). Diğer bir fotoğrafta güç kaynağımı görüyorsunuz (sadece 8 pinlik CPU güç kablosu var) 2.güç girişi boşta ve sistemi topladığımdan beri öyle kullanıyorum.

1) Bu girişin işlevi nedir? Biraz araştırma yaptım OC ile alakası var sanırım ama emin değilim.
2) 8+8 CPU Power pinli en az 750W 80+ güç kaynağı almak istesem öneriniz ne olur?

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 9786483015730.jpg
    9786483015730.jpg
    24,7 KB · Görüntüleme: 215
  • TeoriV2-107460-1_large.jpg
    TeoriV2-107460-1_large.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 393
Son düzenleyen: Moderatör:
1- Yüksek güç çeken işlemciler için, OC ile fazla güç gerektiren işlemler için kaliteli anakartlarda olur genellikle. 8 Pin girişli bir anakart üzerinden 4 pin takarak dahi CPU çalıştırılabiliyor. Hatta kendim 8 pin güç girişli bir PSU olmadığı için arkadaşım 4 pin takarak kullanıyor. Tabi işlemci 45W olunca pek problem olmuyor.

2-PSU Tier List

1) Bu girişin işlevi nedir? Biraz araştırma yaptım OC la alakası var sanırım ama emin değilim.
2) 8+8 CPU Power pinli en az 750W 80+ güç kaynağı almak istesem öneriniz ne olur?
  1. Ek güç beslemesi için kullanılıyor. Normal şartlarda 1 adet 8 pin bağlantısı 235W'a kadar düzenli güç aktarımı kapasitesiyle üst düzey sistemler için bile yeterli geliyor. Fakat kabloyu ve o hatta bağlı bileşenleri fazla yormamak ve daha güvenli limitlerde serin çalışmasını sağlamak için üreticiler ek 8 pin bağlantısı daha ekliyor. Tabi OC severler için de daha fazla güç girişi demek daha temiz ve daha stabil güç beslemesi demek. Bu da otomatik olarak daha yüksek frekans demek oluyor.
  2. Corsair RM750 modelini önerebilirim. İndirimlerde 1000 lira ve altına bulunabiliyor.
Mesela 5900X takarsanız orası dolmak zorunda.
Hayır, dolmak zorunda değil. Tek 8 pin ile gayet rahat çalıştırabilirsiniz hatta üstüne rahatlıkla OC bile yapabilirsiniz.

1. Ek güç beslemesi için kullanılıyor. Normal şartlarda 1 adet 8 pin bağlantısı 235W'a kadar düzenli güç aktarımı kapasitesiyle üst düzey sistemler için bile yeterli geliyor. Fakat kabloyu ve o hatta bağlı bileşenleri fazla yormamak ve daha güvenli limitlerde serin çalışmasını sağlamak için üreticiler ek 8 pin bağlantısı daha ekliyor. Tabi OC severler için de daha fazla güç girişi demek daha temiz ve daha stabil güç beslemesi demek. Bu da otomatik olarak daha yüksek frekans demek oluyor.
  2. Corsair RM750 modelini önerebilirim. İndirimlerde 1000 lira ve altına bulunabiliyor.

Hayır, dolmak zorunda değil. Tek 8 pin ile gayet rahat çalıştırabilirsiniz hatta üstüne rahatlıkla OC bile yapabilirsiniz.

Biz çalıştıramadık. Başka bir sorun vardı herhalde.

arkadaşlar belirtmeyi unuttum işlemcim i7 10700k oc yapmak istiyorum fakat bilgisayarı toplarken bütçem olmadığı için elimde ki psu yu kullanmak zorunda kaldım. Şuan 8 pin takılı ya sadece, sizce bu oc yaptığımda yeterli olur mu yoksa kalan 4 pini de takıp mı oc yapayım

Biz çalıştıramadık. Başka bir sorun vardı herhalde.
Anakartınız Asus ise Asus'un her pinin doldurulmasını zorunlu kılmayla alakalı bir takıntısı var. Örneğin GTX 780 Ti ekran kartında da 3 adet 8 pin mevcut. Normal şartlarda 2 adet 8 pin dolu olduğunda yeteri kadar beslenebilen kartta görüntü vermek için 3 adet 8 pinin dolu olmasını şart koşuyordu. Siz doldurana kadar ekrana yalnızca uyarı POST ediyor cihaz.
Arkadaşlar belirtmeyi unuttum işlemcim i7 10700K OC yapmak istiyorum. Fakat bilgisayarı toplarken bütçem olmadığı için elimde ki PSU'yu kullanmak zorunda kaldım. Şu an 8 pin takılı ya sadece, sizce bu OC yaptığımda yeterli olur mu yoksa kalan 4 pini de takıp mı OC yapayım?
8 pin ile OC yapabilirsiniz ama 10700K'ya OC yapmanız bence gerek yok. Önceliğiniz frekans düşürmeden undervolt ile işlemcinin stabil şekilde güç tüketimini kısmak olsun.

Anakartınız Asus ise Asus'un her pinin doldurulmasını zorunlu kılmayla alakalı bir takıntısı var. Örneğin GTX 780 Ti ekran kartında da 3 adet 8 pin mevcut. Normal şartlarda 2 adet 8 pin dolu olduğunda yeteri kadar beslenebilen kartta görüntü vermek için 3 adet 8 pinin dolu olmasını şart koşuyordu. Siz doldurana kadar ekrana yalnızca uyarı POST ediyor cihaz.

MSI MEG X570 Ace.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı