8+8 yerine 8 pin kullanılsa sorun olur mu?

Poette

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler hocalarım PC'yi topladım bugün ama fark etmediğim şey PSU da sadece CPU 8 pin var anakart 8+8 istiyor. Sadece 8 pin taksam sorun olur mu?
Anakart MSI MAG B650 Tomahawk.
İslemci R5 7500F.
Ekran kartı 1660 Ti.
PSU MSI MAG A600dn 600W 80+
Not: Bir de CPU yerine ekran kartı kablosunu taksam olur mu? Ona da dönüştücü alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de MSI MAG 750W var.
4 tane PCI-e çıkışım var. 2 tanesi CPU'ya 1 tanesi anakartın saçma sapan bir beslemesine gidiyor.
Geriye tek kanalım ve tek kablom kalıyor.
Mecburen RX6800'ü paralel yapılmış (y denilen kablo) ile tek 8 pin kanalından besliyorum.
2 yıldır bir sorun yaşamadım.

Bende de MSI MAG 750W var.
4 tane PCI-e çıkışım var. 2 tanesi CPU'ya 1 tanesi anakartın saçma sapan bir beslemesine gidiyor.
Geriye tek kanalım ve tek kablom kalıyor.
Mecburen RX6800'ü paralel yapılmış (y denilen kablo) ile tek 8 pin kanalından besliyorum.
2 yıldır bir sorun yaşamadım.

Hocam ekran kartı 8 pin istiyor. Ekran kartın için 8+8 kablo var o kabloyu cpu beslemeye sorun olur mu

Hocam ekran kartı 8 pin istiyor. Ekran kartın için 8+8 kablo var o kabloyu cpu beslemeye sorun olur mu

İşte onu kestiremedim. Gerekirse ekran kartını Y kablo ile besle ama işlemciye 2x 8 ver demek istemiştim.
3 tane PCIE olsa bile 2 tanesini anakart cpu'ya 1 tanesini de ekran kartına verirsin ?
Kaç tane PCIE çıkışın var ?

İşte onu kestiremedim. Gerekirse ekran kartını y kablo ile besle ama işlemciye 2X 8 ver demek istemiştim.
3 tane PCI-e olsa bile 2 tanesini anakart CPU'ya 1 tanesini de ekran kartına verirsin?
Kaç tane PCI-e çıkışın var?

8+8 var 1 tane boşta kalıyor yanar diye korkuyorum sistemi yeni topladım.

Çalıştırabilirsin 4+4 pin yapıp cpupwr_1 yazan kısma bağlayın 2. Giriş güçlü cpular için ek güç girişi sisteminiz kararsız çalışırsa yada kapanmalar olursa psuyu değiştirin
IMG_20241218_114402.png
images (6).jpeg

Hocam denedim uyuyor ama CPU kablosu ekran kartına uymuyor.
Pinleri birleştiriyormusun 6+2 birleştirip 8 pin yapın ekran kartına bağlayın
6+2 aşağıda
indir (1).jpeg

4+4 pini birleştirin 8 pin yapıp cpupwr1 e bağlayın 4+4 pin aşağıda
images (6).jpeg

Tek pinle çalıştırmazı öneririm zaten 600 w psunuz var tek pin yeterli olacaktır
Dönüştürücü kullap gpu pinini cpu ya takmanızı önermem

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı