8 bin TL PC toplanabilir mi?

Anakart:

İşlemci:
1500₺

Ram:
750₺

Ssd:
648₺

Psu: Aerocool 650W VX PLUS Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-VXP650) | Teknobiyotik
1400₺

Bu şekilde kargo dahil 6700₺'ye yakın bir şey oluyor.
Hangi şehirde olduğunuzu bilmediğimden ekran kartı önerisi yapmadım. 1500-2000₺ arasında Rx 580 satılıyor. Bir çoğu param güvendeye kapalı, elden teslim almak çok daha güvenli ve mantıklı. Normal kargo ile sorun yaşarsınız biraz.

İşlemci bilgisayarın en sağlam parçaları olduğundan alırken korkmanıza gerek yoktur ikinci el alırken. Param güvendeye pek gerek kalmaz. Pinleri net bir şekilde görünen bir fotoğraf isteyin. Yamuk, kırık v.s. olmasın birde ufak bir test yaptırıp alabilirsiniz.

Yani olabildiğince parçaları uygun fiyatlı ve kaliteli seçmeye çalıştım ve bu bütçede en çok F/P olması açısından elimden bu kadar geldi.
Belki diğer arkadaşlar daha iyi öneri yaparlar, almaya karar vermeden önce acele etmeyin yine de.

Eğer ki apu sistem düşünürseniz, Ryzen 5 5600G'li bir sistem toplayabiliriz direk. İşlemci sadece ikinci el olur onda da.
Apu sistemin mantığı, işlemcinin içinde dahili ekran kartı olması demek. Harici bir ekran kartı takılmadan kullanılabilir. 5600G'nin gücüde Gtx 750Ti ile neredeyse aynı bir performans veriyor.

Unutmadan, bütçe kısıtlı olduğundan topladığım sistemde kasa yoktur maalesef. Önceliği ana parçalara vermek daha mantıklı olur.
Uzay sistem ile kullanırsınız bir süre, daha sonra kasaya montajını yaparsınız.

Birde Rx 5xx serilerinde maalesef wattman hatası denen illet olabiliyor çoğu modelde. Ve eski bir kart olduğundan bir çoğu tamir görmüş. Temiz bir kart bulmak biraz zor olabilir bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Hocam anakartı 2.el alınıp ekran kartı olarak daha sağlam bir şey alinabilir mi?
Fark etmez ki. İkinci el ve sıfır neredeyse çok yalın birbirlerine. Riske girmeye gerek yoktur.
Diğer parçalar içinde geçerli bu. Sıfır fiyatlarına yakın olduğundan direk sıfırını almak daha mantıklı.

@sero42
Yani ekran kartı bu bütçede alınabilecek en performanslı model Rx 580 olur.
Ha derseniz ki wattman hatlarıyla hiç uğraşamam ben, ozaman direk 1050Ti'ya bakın. Fakat Rx 580 den biraz daha güçsüz bir karttır bilginiz olsun.

Yani elimden geldiği kadar ortalama bir sistem toplamaya çalıştım. Diğer arkadaşlar belki daha iyi öneri yaparlar, acele etmeyin bekleyin biraz. Son kararı bekletin biraz.

@sero42
Yani ekran kartı bu bütçede alınabilecek en performanslı model Rx 580 olur.
Ha derseniz ki wattman hatlarıyla hiç uğraşamam ben, ozaman direk 1050Ti'ya bakın. Fakat Rx 580 den biraz daha güçsüz bir karttır bilginiz olsun.

Yani elimden geldiği kadar ortalama bir sistem toplamaya çalıştım. Diğer arkadaşlar belki daha iyi öneri yaparlar, acele etmeyin bekleyin biraz. Son kararı bekletin biraz.
Bayramdan sonra almayı düşünüyorum.

Hocam vatan da sıfır 8000tl r3 4300g 16gb ram sistem var alıp daha sonra ekran kartı alsam mantıklı mı

Hocam vatan da sıfır 8000tl r3 4300g 16gb ram sistem var alıp daha sonra ekran kartı alsam mantıklı mı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı