8 bin TL PC toplanabilir mi?

O sistemi gördüm bende. Özelleştirilmemiş haliyle alınmaz kesinlikle. Diğer bileşenleri çok kaltiesiz.
Ben size zaten söylemiştim apu sistemde almanızı.
4300GE'li değilde, 5600G'li sistem almanızı öneririm. Dahili ekran kartları güçlü ikisininde ( Gtx 750 Ti'ya yakın performansları var) fakat yeni bir ekran kart taktığınızda çok düşük kalıyor 4300GE. Darboğaz yaşarsınız yani. Ekran kartı taktığınızda işlemcide değişmesi lazım.
5600G, Ryzen 5 5500 ile aynı güçte sayılırlar. Bu işlemci, Rtx 4060, Rx 7600'a kadar kullanma imkanı verir. Hiç değişmeye felan gerek kalmaz 5600G'de. Direk yeni ekran kartını tak kullan, başka bir parça değişimine gerek kalmaz.
Dilerseniz sadece işlemcinin ikinci el olduğu sıfır bir sistem toplayalım.

Apu sistem almanız bu bütçede daha mantıklı olur açıkcası, RX 580 gibi kartlar çok eskidi artık, temiz, tamir görmemiş ve doğru düzgün çalışan bir model bulmak çok zor. İleride bütçeniz arttıktan sonra direk yeni, güçlü bir ekran kartı takar geçersiniz direk.

O zaman APU sistem alayim zaten 1050 Ti baktığımda 4 GB vardı keza RX580'de de wattman sorunu varmış hiç uğraşmak istemem

Hocam sonradan ekran kartı aldığımda islemcinin icindeki ekran karti da kullanilmaya devam ediliyor degil mi?

O zaman APU sistem alayim zaten 1050 Ti baktığımda 4 GB vardı keza RX580'de de wattman sorunu varmış hiç uğraşmak istemem

Hocam sonradan ekran kartı aldığımda islemcinin icindeki ekran karti da kullanilmaya devam ediliyor degil mi?
Hayır, işlemcinin içinde ki dahili ekran kartı kullanılmıyor, hariciye geçiyor direk.
Eğer dahili ekran kartından güçsüz bir ekran kartı alırsanız çok saçma olur zaten. Gtx 750 Ti'da aldığınızı düşünün hocam 5600G'nin ekran kartını kullanırken.

Değmez bencede hocam, performansı bir süre az olsun ama en azından sağlam bir şey olsun.
Wattman insanı delirtiyor gerçekten

Şuan ufak bir işim var, az sonra toplayayım. Birde çıkabilidiğiniz maksimum bütçe 8000₺'miydi?

İşlemci:https://www.sahibinden.com/ilan/iki...paign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269
3300₺

Anakart:
2150₺

Ram:
780₺

Ssd:
380₺

Psu:
1500₺

Hocam sıfır ürünlerin kargoları bedava, işlemcinin üzerine ekledim sadece. Ufak bir pazarlık yapmanızı öneririm onun içinde.
Pazarlıksız fiyatı direk 8110₺ oluyor. Birde Kasa yoktur maalesef. Ana parçalara öncelik vermemiz lazım.
Daha altınada düşmenizi önermem. Toplanılabilir 7000₺'ye belki ama riskli olur. 1000₺ için kalitesiz parçalar alıpda o topa girmeye değmez. Az daha verir kafam rahat olur.
İnanın olabildiğince kaliteden düşmeden, uygun fiyatlı parçaları bulmaya çalıştım. Maalesef 8000₺ altında olmuyor hocam 5600G'li bir sir sistem.
Bu sistem de ki parçalar gayet kalitelidir, üzmez sizi hocam. Kafanız çok daha rahat olur Rx 580'li sisteme göre.

Eğer PSU'da ki bütçeyi 400₺ daha artırabilirseniz:
Şu modeli almanızı öneririm. 550W'da fazlasıyla yeter ama 650W yeterde artar bile. Rtx 4060'dan veya Rx 7600'dan daha güçlü bir ekran kartı takmayı düşünürseniz yukarıda ki modeli almanızı öneririm. 550W ile biraz zor olur o kartların üstü modellerinde. Eğer o kadar çıkmam derseniz direk 550W olan, paylaştığım modeli alın geçin direk.

Ha son olarak, apu sistemlerde, çift kanal bellek kullanmak performansı çok artırıyor. Şuanda bu sistemde 1x8 Gb ram bulunuyor. Bu şekilde bir süre kullanırsınız, bütçeniz biraz daha rahatladıktan sonra yeni bir tane daha 1x8 GB ram alırsınız, çift bellek kullanarak daha fazla performans alırsınız.

Peki hocam teşekkür ederim 1000tlyi 2.el bir monitör alirim diye ayırmıştım da hallederim ben onu sağolun
Rica ederim hocam, hayırlı olsun şimdiden. Apu sisteme yönelmenize sevindim açıkçası. Şimdi gidecekseniz, 1050Ti veya Rx 580 li sistemi alacaksanız. Bir süre sonra arızalanacak, insanın tüm hevesini kaçıracak. Niye o topa gireyim ki yani, o kadar para vereceğiz öyle değilmi.
Birde o ekran kartlarının bir çoğunda Mining yapıldı. Temiz bir şey bulmanız çok zor.

Ryzen 5 5600G'nin dahili ekran kartıda bir süre çoğu oyunu 1080P de oynatmaya yeter hocam. Ona eşdeğer Gtx 750Ti ekran kartının oyun test videolarını izleyip görebilirsiniz YouTube'dan.

Son düzenleme:
Bütçem 8.5 bin TL. 10 bin TL'ye çıkarabilir miyim bilmiyorum. İkinci el ya da sifir sistem toplanabilir mi? Nasıl toplanir pek bir bilgim de yok zaten.

Maalesef kötü bir sistem olur.
Ben 4 yıl önce 6000'e APU R32200G sistem topladım. Şimdi monitörler sadece 2-3K. Onun yerine 2. el Xbox Series S bulabilirseniz güzel olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı