8 bin TL'ye kadar RX 9070 XT sisteme anakart ve RAM önerisi

nazımyv

Femtopat
Daha fazla  
Sapphire Pulse AMD radeon™ RX 9070 XT Gaming 16 GB Dual için.

İşlemci: Ryzen 7 7800x3D düşünüyorum.

Anakart: Önerirsiniz? 8 bin en fazla bütçem var. Wi-Fi olursa çok iyi olur. 2 adet M.2 takacağım. M.2 soğutucusu gerekli mi tam bilmiyorum, olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

RAM: RAM için öneriniz nedir? Bana ışıklı olması şart değil, yeter ki fiyat/performans olsun.

İşlemci soğutucu: Çift kuleli kule tipi soğutucu düşünmüştüm ama sıvı soğutucu da tercih edebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakart: Önerirsiniz? 8 bin en fazla bütçem var. Wi-Fi olursa çok iyi olur. 2 adet M.2 takacağım. M.2 soğutucusu gerekli mi tam bilmiyorum, olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

RAM: RAM için öneriniz nedir? Bana ışıklı olması şart değil, yeter ki fiyat/performans olsun.

İşlemci soğutucu: Çift kuleli kule tipi soğutucu düşünmüştüm ama sıvı soğutucu da tercih edebilirim.
B650m Gaming Plus anakart bakabilirsin

Hocam XPG, Corsair, G.Skill markalarından DDR5 2x16 (32 GB) alırsanız yeterli olacaktır, tabii isteğe bağlı olarak 2x32 veya 4x16 şeklinde 64 GB da alabilirsiniz tamamen size kalmış

XPG

XPG Caster RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016G-DCCARGY DDR5 RAM​

Kingston Beast EXPO Black 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 KF560C30BBEK2/32TR DDR5 RAM​

ikisinden birini almayı düşünüyorum sizce nasıl olur​

Son düzenleme:
XPG

XPG Caster RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016G-DCCARGY DDR5 RAM​

Kingston Beast EXPO Black 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 KF560C30BBEK2/32TR DDR5 RAM​

ikisinden birini almayı düşünüyorum sizce nasıl olur​

Hocam ikside çok güzel markalar beğendiğinizi veya fiyatı düşük olanı alın, CL ve hız larıda aynı zaten

Çift kule tipi hava soğutucu çok daha uzun ömürlü olur. Bende de daha önce sıvı soğutma vardı. Pompası bozuldu ve çöp oldu. Fanlarını söküp gerisini çöpe attım. Kasanın hava akışı iyiyse kule tipi soğutucu alman daha iyi bence. En fazla fanı bozulur yeni fan alır takarsın.
Bellek markasına gelecek olursak, ben sistemimde yükseltme yapmak için Hikvision marka bellek aldım. Üzerindeki çipler Hynix marka çıktı. Önemli olan üzerindeki çip markası ve gecikme süresi. Tabii benim aldıklarım DDR4 ve şu an o markada DDR5 yok sanırım. Ama almadan önce bunları araştırmalısın. Sırf etiket için fazladan para verme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı