8 çekirdek 2.5 işlemci mi 4 çekirdek 2.33 GHz mi?

Hocam iPhone oyun olarak daha stabil çalışır. Oyunlar buna göre optimize edilir. Android biraz daha farklı. Cihaz ne kadar güçlü ise o kadar fazla performans verir.

Ama söylenene gore Redmi Note 8 Pro 6 ay sonra işlemcisi mediatek oldugu için performans da sıkintı çıkartiyormus.

Hocam iPad uzun vadede tabii ki stabilizesini ve sağlamlığını resmi Note8 Pro'dan daha iyi koruyacaktır. Bu hangi telefon veya hangi modele karşılık olursa olsun kaçınılmaz bir gerçek. Ben sadece performans olarak sorun yaşamayacağınızı belirtiyorum. Fakat böyle bir durum varsa IPad'i tercih edebilirsiniz. Bahsettiğimiz işlemcilerde her ne kadar rakam olarak performans farkı olsa da 'A' serisi bir işlemcinin fazla da geri kalacağını şahsen düşünmüyorum. Aynı şekilde dediğimiz A10 Fusion işlemcisi ile pubgnizi paşa paşa oynayabilirsiniz hiçbir sıkıntı çıkarmaz, performansdan kayıp yaşamazsınız. Tekrardan söylüyorum böyle bir durum varsa rahatlıkla IPad'i seçebilirsiniz.

Hocam iPhone oyun olarak daha stabil çalışır. Oyunlar buna göre optimize edilir. Android biraz daha farklı. Cihaz ne kadar güçlü ise o kadar fazla performans verir.
Katılıyorum. Kağıt üstünde görünen donanım yanıltıcı olabilir.
Mobil üzerinden oyun oynamayı sevmeyen birisiyim. Sırf merak ettiğim için zamanında Samsung telefonlar için Fortnite Mobile çıkmıştı, indirdim. 4GB RAM, 8 Çekirdekli S8'de sürekli takılarak çalışıyordu. 4 Çekirdek 2GB RAM'li iPhone 7 üzerinde yağ gibi aktığını görmesem cihazım güçsüz diyeceğim.

Mobil üzerinden oyun oynamayı sevmeyen birisiyim. Sırf merak ettiğim için zamanında Samsung telefonlar için Fortnite Mobile çıkmıştı, indirdim. 4GB RAM, 8 Çekirdekli S8'de sürekli takılarak çalışıyordu. 4 Çekirdek 2GB RAM'li iPhone 7 üzerinde yağ gibi aktığını görmesem cihazım güçsüz diyeceğim.
Doğru hocam. Aslında mobilde bile tek çekirdek mantığı var. GPU olayı var. Android biraz RAM düşmanı bunun etkisi var. Mesela belirtirken işlemci için Single Core olarak yazar.

Mobil üzerinden oyun oynamayı sevmeyen birisiyim. Sırf merak ettiğim için zamanında Samsung telefonlar için Fortnite Mobile çıkmıştı, indirdim. 4 GB RAM, 8 çekirdekli S8'de sürekli takılarak çalışıyordu. 4 çekirdek 2 GB RAM'li iPhone 7 üzerinde yağ gibi aktığını görmesem cihazım güçsüz diyeceğim.

Mobil üzerinden oyun oynamayı sevmeyen birisiyim. Sırf merak ettiğim için zamanında Samsung telefonlar için Fortnite Mobile çıkmıştı, indirdim. 4 GB
Doğru hocam. Aslında mobilde bile tek çekirdek mantığı var. GPU olayı var. Android biraz RAM düşmanı bunun etkisi var. Mesela belirtirken işlemci için Single Core olarak yazar.

Aga IPad'in kendi sitesine girdim bir baktim 2bin 800 TL olan iPad 5 bin TL olarak gözükuyor Türkiye'de kac TL'ye alabilirim?

Oyunları bilmiyorum ancak çok kısa bir süre Android için uygulama geliştirdim. Her işlem için Thread tanımlayıp onun üzeriden yürütülmesini istiyordu IDE(Android Studio). Yani aslında çoklu çekirdek için uygun yapısı var. Sanırım GPU'yu yeterince verimli kullanamıyorlar veya GPU'lar günümüzde sıkça kullanılan WQHD ekranları besleyemiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı