8 Çekirdekli i9-11900, CPU-Z Performans Testine Girdi

Adamların çoklu çekirdekte AMD'yi geçme gibi bir dertleri yok zaten, çünkü geçemeyeceklerini biliyorlar. Onlar da haklı olarak kitlenin fazla olduğu oyun performansı kısmına abanıyorlar. Kendilerine göre onlar da haklı.

Kusura bakmasınlar ancak bir yerlerini sıksınlar ve çalışsınlar. Eskiden AMD Intel'e göre daha kötü iken şu an daha iyi neden? Çünkü AMD adam akıllı işini yapıyor. Intel istese yapar. İsteyen kişi her işi yapar.

%20 IPC artışı dediler sevindik, 8 çekirdek dediler üzüldük. Bakalım sonuç ne olacak.

Kusura bakmasınlar ancak bir yerlerini sıksınlar ve çalışsınlar. Eskiden AMD Intel'e göre daha kötü iken şuan daha iyi neden? Çünkü AMD adam akıllı işini yapıyor. Intel istese yapar. İsteyen kişi her işi yapar.

Bunu duyan Intel hemen çalışmaya başlamış duyduğuma göre... 🤣

Keşke öyle olsa. Intel şu çekirdek sayısını artırsa artık. Bize çitleyecek çekirdek lazım. Bak Intel eğer çekirdek sayını artırmazsan gider Threadripper alır, senin başını yakarım ona göre.

Daha işlemcilerin son test değerleri gelmedi. Evet, çekirdek azaltmaları biraz garip lakin 11. Mesil ile beraber yeni tip çekirdek mimarisine geçiş yapılacak. Bu noktada son kullanıcı örneklerine bakmakta yarar var.

Testlerde işlemci maksimum 4.4 GHz'ye çıkmıştı sanırım. Normalde tek çekirdekte maksimum 5.3 GHz'ye çıkıyor bu işlemciler. İlginç bir işlemci nesli geliyor. Tabii benim gibi, aldı mı 4 5 yıl kullanacak kişilerin, 12. Nesil işlemcileri beklemesi daha iyi olacak.

Eli,nde 10. Nesil anakartı olanlar için ideal olur. Yine F/P model çıkartırlarsa i5/i3 seviyesinde, onlar da satar. Ancak asıl kitle 12. Nesli bekliyor şu an.

Kusura bakmasınlar ancak bir yerlerini sıksınlar ve çalışsınlar. Eskiden AMD Intel'e göre daha kötü iken şu an daha iyi neden? Çünkü AMD adam akıllı işini yapıyor. Intel istese yapar. İsteyen kişi her işi yapar.

Şunu ekleyeyim, bunun isteyip istememek ile alakası pek yok. Bir şeyi ya yapabilirsin ve başarılı olursun, ya da yapamazsın ve başarısız olursun. Hani koca Intel oturup da şöyle düşünmüyor, "Kötü işlemci çıkartayım da millet beni taşa tutsun..."

Tabii benim gibi, aldı mı 4 5 yıl kullanacak kişilerin, 12. Nesil işlemcileri beklemesi daha iyi olacak.
Ben de şu an Ryzen 9 5900X toplamayı düşünüyorum. Şu anki bilgisayarım 6. senesini bitirdi ve gerçekten yetersiz gelmeye başladı. Ben bir PC aldığım zaman en az 5 sene kullanmadan yeni PC almıyorum. Ama 12. nesil ne zaman çıkacak? Intel'in insafına kalırsak yandık.

Aslında bana da Ryzen 5. nesil cazip geliyor. Lakin şu var: Hem desteklenen son platform hem de son DDR4 platform. 12. Nesil işlemcilerin 2021 sonunda çıkacağı söyleniyor. Ryzen'ın yeni nesili de o zamanlarda çıkar belki.

1-1.5 sene bekleyip DDR5, PCI-e 5 (belki, emin değilim) ve soket desteği daha geniş olacak platformlara yatırım yapmak daha cazip geliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı