8 fanlı bir bilgisayarda yaz aylarında kullanılması gereken fan ayarları

CPU sıcaklıkları nedir?
Stok fanla mı kullanıyorsun.
Stok fansa normal.
Ben bile R5 5500 ile stok fanla stress testinde 95 derecelere çıktım. Kapandı bilgisayar, soğutucu sipariş ettim.
 
Eğer ortam sıcaklığı 35-40 derece civarındaysa, bilgisayarda yüksek grafikli bir oyun açıldığı taktirde hiçbir fanın fayda etmeyeceğini düşünüyorum.
 
İşlemcinize curve optimizer yapabilirsiniz. Performanstan ufak bir ödün vererek ortalama 15⁰-20⁰ arasında bir sıcaklık düşüşü elde edersiniz. Stres testinde 90⁰-93⁰ çıkan 7600X işlemcimi curve optimizer yaparak 2 saatlik stres testinde 72⁰ sabitlemiş oldum.
 
8 fanlı bir kasada sağlıklı soğutma olacağını düşünmüyorum, nasıl bir sirkülasyon olabilir ki içeride? Sıcak havayı birbirlerine üfleyip duruyorlardır. Hem kasa NZXT diyorsun hava almayan bir çöp olma ihtimali yüksek.

Al şöyle bir Lancool Mesh III mis gibi kasa.
 
Hocam bana sorunun fan ayarlariyla ilgili gibi gelmedi. Stok fanla islemci isinir 80-85'i görebilir. Ama bu isi kasayi isitmaz. Kasanin ısınması içeride sıcak hava dolaştığı anlamina gelir.

Tahliye fanı yetersiz geliyor olabilir. Düzgün bir hava sirkülasyonu yaşanmıyor olabilir.

Kasanizin fotoğrafını atabilir misiniz? Ne kadar mantıksız gelsede daha az fanla doğru hava sirkülasyonu ile daha düşük sıcaklık görmeniz mümkün. Tabii kasa değiştirmek kule tipi islemci soğutucusu almakta iyi çözümler.
 
SpeedFan ?


Bios da fan ayarlarını yapabilirsin, oyundayken kasanın ısınmaması lazım. Baktın ısınıyor fan hızını biraz daha arttır.
Hocam speed fan benim pcdede yüklü ama sadece sıcaklık gösteriyor başka bir ayar yapilmiyor.
 
Fanları olması gereken yönlerde takmamışsın demekki, sıcak hava içeride kalmış.

Kasa ve fanların ayrı ayrı fotolarını atmadan bir şey diyemeyiz. Kasa nerede r de köşe bir yerde sıkışık mı?
8 fanlı bir kasada sağlıklı soğutma olacağını düşünmüyorum, nasıl bir sirkülasyon olabilir ki içeride? Sıcak havayı birbirlerine üfleyip duruyorlardır.
10 fan var benim kasa radyayörsüz. Ne yaptığını bilirsen gayet soğutur. Ama ön taraf kapalıysa büyük sıkıntı.
 
Hocam MSI BIOS menüm varv NZXT kasam yalnız CPU'yu kontrol ettim CPU sekmesinde (BIOS'tan bahsediyorum) CPU sekmesinde CPU'ya belirli ayarlar yaptım ama chipset diye bir şey var CPU sekmesinde fanları kışın abim ayarladı ve işlemciye 3 fan verdi CPU'ya 3 fan yakınındaydı onları CPU verdi ben demin normal CPU ayarlarını arttırdım 69 derecede %100 dedim ona rağmen 77'den düşmedi orada chipset yazan yerdemi CPU acaba onu anlayamadım.



Yok hocam 70-80'lerde CPU ekran kartım zaten güçlü oyunlarda Max %50 kullandıgı için 45 derecelerinde falan CPU'yu ayarlayamamışım.
NZXT CAM buradan indir, fanlara bir bak. Sıkıntı kasadan mı değil mi (bence değil ama yinede bak.) O olmazsa bence BIOS'tan eski ayarlara (defaulttur genelde) döndür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı