8 GB 2400 MHz CL 16 DDR 4 RAM önerisi

İşlemcim Ryzen 3 2300X Quad Core Processor, anakartım 2933 MHz destekliyor en fazla, nasıl RAM'im 3000 MHz çalışabiliyor?
Başlığa 2400 MHZ cl16 ram yazmışsın ama aldığın RAM hakkında fikrin yok. Anakartında 2400 yazsa bile 3200'e bile rahatça çıkabilirsin elindeki RAM ile.

Hiçbir fikrim yok.

Micron E die varmış. Büyük bir problem var bide. Aslında RAM'in 3000 Mhz çalışabiliyor XMP ile. 2400 yazman garip olmuş. Herhangi bir Crucial ram alıp beraber kullanabilirsin frekansı farketmez. İşlemcin ne?

Sonuç olarak Rev.E, Micron E Die'dan daha iyi olduğu için hiçbir problem yaşamazsın.

Ben de aynısını düşünmüştüm. Ballistix oldukça esnek bir RAM, konu sahibinde de Sport olanı varken neden uyum sağlayamasınlar? 3000Mhz'e birbirlerini tamamlarlar gibi duruyor, hali hazırda Sport 3000Mhz'i seviyor.

İşlemcim Ryzen 3 2300X Quad Core Processor, anakartım 2933 MHz destekliyor en fazla, nasıl RAM'im 3000 MHz çalışabiliyor?

Ben eskiden Ballistix Sport 2666Mhz kullanıyordum ve 3200Mhz'e otomatik çok rahat çıkmıştı. Şu anda da o linkteki RAM'lere sahibim. Bence onu sipariş ver hem fiyatı uygun hem de güzel alet. Sport modelleri çok uzun süredir piyasada yok.

Peki bana tavsiye edebileceğiniz RAM nedir 1000 TL bütçem var? Anlamıyorum çünkü.
Linkte attığımı alabilirsin.

Ben de aynısını düşünmüştüm. Ballistix oldukça esnek bir RAM, konu sahibinde de Sport olanı varken neden uyum sağlayamasınlar? 3000Mhz'e birbirlerini tamamlarlar gibi duruyor, hali hazırda Sport 3000Mhz'i seviyor.

Ben eskiden Ballistix Sport 2666Mhz kullanıyordum ve 3200Mhz'e otomatik çok rahat çıkmıştı. Şu anda da o linkteki RAM'lere sahibim. Bence onu sipariş ver hem fiyatı uygun hem de güzel alet. Sport modelleri çok uzun süredir piyasada yok.
Kötü haber vereyim. Artık neredeyse Crucial kalmayacak piyasada :( üretimi durdu.

Linkte attığımı alabilirsin.

Kötü haber vereyim. Artık neredeyse Crucial kalmayacak piyasada :( üretimi durdu.

Hocam çok teşekkür ederim ama kafam çok karıştı benim RAM'im 2400 MHz kadar hızı var ama 3200 MHz öneriyorsunuz ve anakartım 2933 MHz kadar destekliyor sadece kusura bakmayın ama çözemedim bu işi? Bu attığınız linkteki RAM'i alsam uyumlu çalışmazsa ne yapacağım?

Hocam çok teşekkür ederim ama kafam çok karıştı benim RAM'im 2400 MHz kadar hızı var ama 3200 MHz öneriyorsunuz ve anakartım 2933 MHz kadar destekliyor sadece kusura bakmayın ama çözemedim bu işi? Bu attığınız linkteki RAM'i alsam uyumlu çalışmazsa ne yapacağım?
Dostum yazdıklarımı ya okumadın ya da anlamak istemiyorsun. Kullandığın RAM XMP ile 3000 MHZ'a çıkabilen bir RAM. Anakartına gelirsek benim eski anakartımda 3200MHZ yazıyordu ama ben RAM'lerimi 3800'de kullanabiliyordum o yüzden Anakart RAM desteğini kafana takma.

Kısacası ; Kullandığın RAM 3000MHZ. Anakartın 3200 MHZ'yi destekler.

Dostum yazdıklarımı ya okumadın ya da anlamak istemiyorsun. Kullandığın RAM XMP ile 3000 MHz'a çıkabilen bir RAM. Anakartına gelirsek benim eski anakartımda 3200MHz yazıyordu ama ben RAM'lerimi 3800'de kullanabiliyordum o yüzden anakart RAM desteğini kafana takma.

Kısacası; kullandığın RAM 3000MHz. Anakartın 3200 MHz'yi destekler.

Bu işlerden fazla anlamıyorum o yüzden sordum, şimdi attığınız linkteki RAM'i satın alıyorum o zaman çok teşekkür ederim, taktığımda RAM ile ilgili ne gibi ayarlar yapacağım BIOS menüsünde?

Bu işlerden fazla anlamıyorum o yüzden sordum, şimdi attığınız linkteki RAM'i satın alıyorum o zaman çok teşekkür ederim, taktığımda RAM ile ilgili ne gibi ayarlar yapacağım BIOS menüsünde?
RAM frekansını manuel olarak 3200'e alıp zamanlamaları girmek gerekiyor. Bir de voltaj vereceğiz bu kadar basit. Ya da hiç uğraşmam diyorsan tak 2 RAM'ide 2133/2400'te kullan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı