8 GB DDR3 1600 Mhz CL9 RAM yükseltme

Mecnun pehlivan

Kilopat
Daha fazla  
Yıllar önce 5100 TL'lik bir PC toplamıştım konusu hala mevcut burada. O zamanlar param yetmediginden tek 8GB almıştım. Şimdi onu 16 çıkarmak istiyorum.

Bendeki RAM Corsair 8 GB DDR3 1600 Mhz CL9. Yanina 8 GB farkli marka CL 10 taksam sıkıntı olur mu?

Beraber çalışabilecek çözümler nedir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı marka takabilirsiniz fakat, CL değerleri aynı olması gerekir uyuşmazlık yaratabilir işi garantiye almak istiyorsanız CL değerleri aynı olması gerekir. Ve çift kanal RAM yapmak istiyorsanız RAM'ınızın aynısından alıp FPS'inizi arttırabilirsiniz de RAM'larınız çok eski DDR3 1600 Mhz nasıl oynuyorsunuz? :D

Farklı marka takabilirsiniz fakat, CL değerleri aynı olması gerekir uyuşmazlık yaratabilir işi garantiye almak istiyorsanız CL değerleri aynı olması gerekir. Ve çift kanal RAM yapmak istiyorsanız RAM'ınızın aynısından alıp FPS'inizi arttırabilirsiniz de RAM'larınız çok eski DDR3 1600 Mhz nasıl oynuyorsunuz? :D
CL 9 bulamıyorum malesef. 8 GB 1600Mhz CL 10 var piyasada en yakın. IT'ci bir arkadaşıma sordum çalışır dedi, emin olmak istiyorum.

PC iyi sorun yaşamıyorum hatta suan ki 8 hali bile sorunsuz işimi görüyor ancak ben çok fazla internet sekmesi kullanmaktayım. Aynı anda baska seyleri de daha rahat açayım uzun vadede sıkıntı olmasın diye istiyorum. GTX 970 var, işlemci i7 overlocklu 4.5 Ghz gayet verimli.

CL 9 bulamıyorum malesef. 8 GB 1600Mhz CL 10 var piyasada en yakın. IT'ci bir arkadaşıma sordum çalışır dedi, emin olmak istiyorum.

PC iyi sorun yaşamıyorum hatta suan ki 8 hali bile sorunsuz işimi görüyor ancak ben çok fazla internet sekmesi kullanmaktayım. Aynı anda baska seyleri de daha rahat açayım uzun vadede sıkıntı olmasın diye istiyorum. GTX 970 var, işlemci i7 overlocklu 4.5 Ghz gayet verimli.
Takarsınız da daha rahat daha hızlı olmasını istiyorsanız aynısından almalısınız, dediğim gibi çift kanal çok fark ettiriyor.

Takarsınız da daha rahat daha hızlı olmasını istiyorsanız aynısından almalısınız, dediğim gibi çift kanal çok fark ettiriyor.

Aynısını bulamamam durumundaki alternafi öğrenmek istiyorum. Mesela CL 11 de var. CL9 ve 10 birlikte çalıştırmak ile CL9 ile 11 birlikte çalıştırmak arasında ne gibi fark var. Dediğiniz en doğrusu tabiki ama aynısı yok ve hani mevcut RAM'i hiçe sayıp yeniden rual RAM almak istemiyorum fiyat olarakta daha pahalı zaten.

RAM Belleklerdeki CL nedir? Ne işe yarar? - Technopat Sosyal
Yukarıda ki linkte CL'yi daha ayrıntılı öğrenebilirsiniz CL ne kadar düşükse o kadar iyidir.
firmaların çoğu CL'si yüksek RAM'lar üretiyor buna bir şey yapamayız. CL'si farklı bir RAM takarsınız da ondan sonrasını ben bilemem ben araştırdığıma göre bazı kişiler uyuşmazlık yaratır bazıları çalışır diyor o konuda emin değilim kusura bakmayın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı