8 GB Dual RAM vs 12 GB Single Çalışan RAM

Lysaa

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2018
Mesajlar
18
Merhabalar herkese, ben bir Dell 7577 Gaming laptop kullanıcısıyım ve 4+4 Dual çalışan RAM'lere sahibim ancak fiyatlar biraz düşmüşken RAM miktarımı arttırmak istiyorum. Bunun için de 8 GB bir RAM buldum ve almayı planlıyorum ancak aklıma yatmayan bir olay var. Şu an 4+4 RAM'ler Dual şekilde çalışmakta ve araştırdığım kadarıyla ben bunlardan birini çıkarıp 8 GB RAM takarsam Dual çalışmayabilir. Bu şekilde performans kaybı yaşar mıyım acaba?

Not: Alacağım RAM'in tüm değerlerini kontrol ettim ve sahip olduğum RAM'ler ile aynı değerlerde ki değerleri aşağıya bırakıyorum.

Crucial 8 GB 2400MHZ DDR4 CL17 Notebook RAM
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dell Vostro 5568 yalnız 8 + 4 olarak yükselttim. Dahili 8GB gelenin markası Micron olmasından dolayı alt markası Crucial tercihimdi. Herhangi bir sorun olmadı. 2 farklı yazılımda kontrol ettim Dual görünüyor. 16 GB düşünmüştüm sonradan i7 7500U serisi bir işlemciye fazla olacağı kanatine vardım. Oyun oynamadığımdan FPS hakkında yorum yapamam ama Windows 10 çok küçük bir miktar hızlandı boşta RAM 8-9 GB.

Aklımdayken 4+8 olarak da denediğimde sorun olmamıştı. Ancak 4+8 mi 8+4 mü yani kapasite DIMM1 ve DIMM2 yuvalarına takarken fark ettirir mi ? Araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla farkettirmiyor.

 
Son düzenleme:
Yani genel olarak her koşulda performans artışı elde ediyorum 8 GB RAM'e göre 12 GB RAM'de değil mi ?
Aynen öyle. Ayrıca 16 GB desek bu sefer kit olsa iyi olur, soğutmalı olsa... falan filan deyip uzar. Şimdilik 8 GB alıp 12GB ile dener yetmediğini düşünürseniz 4+4 RAM satıp bir 8GB daha eklerseniz 16GB olur.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı