8 GB flash belleğe Linux dağıtımı önerisi

Lucky7

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Şu an Windows 10 kullanıyorum sistemim:
4 GB RAM Intel Celeron N3060 1.6GHz işlemci Intel HD Graphics.
Şu ana kadar hiç Linux kullanmadım o yüzden kullanımı fazla zor istemiyorum. İstediğim özellikler şunlar:
1- Türkçe klavye desteği.
2- Türkçe dil desteği ama zorunlu değil.
3- Oyun zaten oynamıyorum ama gene de uygulama oyun vb. yüklerken sıkıntı yaşatmayacak.
4- Wi-Fi'ya bağlanırken sıkıntı yaşatmayacak. (2 GB flasha puppy Linux kurmuştum ama internete bağlayamamıştım.
5- Şık gözükmesi yani şıklık olarak abartı olarak demiyorum sadece gidip de Windows XP gibi eski gözükmemeli.
Benim aklımda Lubuntu Xubuntu Linux Mint Xfce var ama hangisi karar veremedim bunlardan hangisini tercih edersiniz bu sisteme ya da öneriniz var mı?

Hocam laptop kullanıyorum ondan Wi-Fi kartımı bilmiyorum.
Eğer telefonu kablo ile bilgisayara bağlayıp kısa süreliğine internet paylaşabilirseniz kurulumdan sonra sürücü kurulumu yapabiliriz. 100 MB den fazla internet kullanmayacaktır.

Wifi kartını da linux içerisinde öğreniriz. Dahili sürücüler kernelde sabit olduğundan dağıtımlar arasında pek fark etmez.

Wifi kartınız nedir?

Şıklık açısından Zorin OS veya Fedora öneririm. Hem işlevseldir de, diğer ihtiyaçlarınızı da karşılar.
İkiside güzel değil bana kalırsa. Fedora kullanan arkadaşlar dağıtım içinde pek çok olumsuz şey sayabilir. Zorin bende az kullandım ama hani sıradan geliyor.

Debian veya Linux Mint kullanabilirsiniz.

Eğer telefonu kablo ile bilgisayara bağlayıp kısa süreliğine internet paylaşabilirseniz kurulumdan sonra sürücü kurulumu yapabiliriz. 100 MB'den fazla internet kullanmayacaktır.

Wi-Fi kartını da Linux içerisinde öğreniriz. Dahili sürücüler kernelde sabit olduğundan dağıtımlar arasında pek fark etmez.

Hocam ben flasha kuracağım yine de sürücü kurmam gerekecek mi slax Linux indirmiştim onda sıkıntısız çalışmıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı