8 GB kullanılabilir RAM 3.45 GB gözüküyor

burk19

Hectopat
RAM
8 GB
Ekran kartı
Amd Radeon R7 Graphics
Anakart
F2A68HM-DS
İşlemci
AMD A8 7650K
Arkadaşlar merhaba. Sorunum hiçbir şekilde çözülmedi için konu açmam gerekiyor. Sistemimde 8 GB RAM var ama BIOS'ta 4096 MB diyor Total Memory size ye. Bilgisayar özelliklerinden bakınca 8 GB kullanılabilir 3.45 GB diyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodan VRAM'i 2 GB yapınca kullanılabilir RAM'im 1.95e düştü. Bir RAM'im çalışmıyor mu acaba? Resimde Total Memory 4 GB gözüküyor ama özellikler kısmından bakınca dediğim gibi.

Anakartım F2A68HM-DS2.

Dosya Ekleri

• IMG_20230408_181402.jpg
    IMG_20230408_181402.jpg
    250 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Ben de 16 gb ram var ama bilgisayarıma sağ tık özellikler bölümünde 13.5 gözüküyor.
2 gb apu kullanıyor.
Sizin için kontrol etmemi istediğiniz bir yer var mıdır?
Vram 2 gb seçmeden önce kaç gb kullanıyordu?

Ben de 16 GB RAM var ama bilgisayarıma sağ tık özellikler bölümünde 13.5 gözüküyor.
2 GB APU kullanıyor.
VRAM 2 GB seçmeden önce kaç GB kullanıyordu?

Hocam bende 8 GB RAM var 3.45 kullanılabilir diyor bilgisayarım sağ tık özellikler. BIOS'ta Total Memory size 4 GB diyor nedense RAM mi bozuldu bilmiyorum. Oradan 2 GB'ye ayarladım 1.95 düştü bu kullanılabilir RAM sorununu nasıl çözeceğim? Şu an 3.45e geri getirdim.

Ben de 16 GB RAM var ama bilgisayarıma sağ tık özellikler bölümünde 13.5 gözüküyor.
2 GB APU kullanıyor.
VRAM 2 GB seçmeden önce kaç GB kullanıyordu?

Eklediğim fotoğrafa bir bakın hocam dediğimi anlarsınız BIOS'ta 4 GB yok gözüküyor.

Ranların yerini değiştirin, RAM'in birini görmüyor sistem, çentiği tam oturmamış olabilir, ikisini de söküp yer değiştirip güzelce oturtun yerleşsin.

Hocam peki bir sorum olacak. RAM'i görmese diyelim bilgisayarım sağ tık özelliklerde 8 GB yazar mı? Çünkü bende 8 GB yazıyor yanında kullanılabilir 3.45 GB diyor.

Hocam peki bir sorum olacak. RAM'i görmese diyelim bilgisayarım sağ tık özelliklerde 8 GB yazar mı? Çünkü bende 8 GB yazıyor yanında kullanılabilir 3.45 GB diyor.
Siatem görüyor evet, apu için bir güncelleme ile vram 4 gb'ye çıkarılmıştı, sizin bununla ilgili bir inceleme yapmanız gerekebilir.

Bunu sizin için araştıracağım

Siatem görüyor evet, APU için bir güncelleme ile VRAM 4 GB'ye çıkarılmıştı, sizin bununla ilgili bir inceleme yapmanız gerekebilir.

Bunu sizin için araştıracağım.

Çözebilirsek sevinirim hocam. BIOS'ta farklı özelliklerde farklı gözüküyor. Ama sanırım hocam özellikler kısmı yanlış gösteriyor. VRAM'i 2 GB yapınca 1. 95 kullanılabilir oldu. Neyse hocam sizden gelecek bilgiyi bekliyor olacağım bende dediğinize bakacağım. İnşallah kullanılabilir RAM sorununu çözeriz.

Siatem görüyor evet, APU için bir güncelleme ile VRAM 4 GB'ye çıkarılmıştı, sizin bununla ilgili bir inceleme yapmanız gerekebilir.

Hocam ben bu BIOS'ta farklı gözükmesi için başka bir konu açmıştım. Sizce şu an diğer RAM takılı mı takılı ola 8 GB yazmaz mıydı? Diğeri bozuldu mu acaba? Kullanılabilir RAM sorunu ayrı BIOS'ta farklı gözükmesi ayrı kafama takıldı.

Bu da bununla ilgili konum. Ben şimdi şey diyorum hocam. Eğer 2 RAM'da de sorun yoksa. Kullanılabilir RAM sorununu çözmeye çalışıyorum. Ama BIOS'ta 4 GB dediği için bir RAM bozuksa kasadan RAM'lerin yerini değiştireceğim sonra kullanılabilir RAM sorunu için uğraşacağım. Şu anda 2 ramında kullanıldığını nasıl anlayacağım? Kafamı şeyde karıştırdı BIOS'tan VRAM ayarlayınca kullanılabilir RAM'den düştü.

Son düzenleme:
Çözebilirsek sevinirim hocam. BIOS'ta farklı özelliklerde farklı gözüküyor. Ama sanırım hocam özellikler kısmı yanlış gösteriyor. VRAM'i 2 GB yapınca 1. 95 kullanılabilir oldu. Neyse hocam sizden gelecek bilgiyi bekliyor olacağım bende dediğinize bakacağım. İnşallah kullanılabilir RAM sorununu çözeriz.

Hocam ben bu BIOS'ta farklı gözükmesi için başka bir konu açmıştım. Sizce şu an diğer RAM takılı mı takılı ola 8 GB yazmaz mıydı? Diğeri bozuldu mu acaba? Kullanılabilir RAM sorunu ayrı BIOS'ta farklı gözükmesi ayrı kafama takıldı.

Bu da bununla ilgili konum. Ben şimdi şey diyorum hocam. Eğer 2 RAM'da de sorun yoksa. Kullanılabilir RAM sorununu çözmeye çalışıyorum. Ama BIOS'ta 4 GB dediği için bir RAM bozuksa kasadan RAM'lerin yerini değiştireceğim sonra kullanılabilir RAM sorunu için uğraşacağım. Şu anda 2 ramında kullanıldığını nasıl anlayacağım? Kafamı şeyde karıştırdı BIOS'tan VRAM ayarlayınca kullanılabilir RAM'den düştü.
Ramların yerini değiştirip CPU-Z uygulaması ile mevcut ramları kontrol ediniz. Teker teker takıpta kontrol etmeniz daha isabetli olabilir. Sisteminiz 64 bit midir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı