8 GB kullanılabilir RAM 3.45 GB gözüküyor

burk19

Hectopat
RAM
8 GB
Ekran kartı
Amd Radeon R7 Graphics
Anakart
F2A68HM-DS
İşlemci
AMD A8 7650K
Arkadaşlar merhaba. Sorunum hiçbir şekilde çözülmedi için konu açmam gerekiyor. Sistemimde 8 GB RAM var ama BIOS'ta 4096 MB diyor Total Memory size ye. Bilgisayar özelliklerinden bakınca 8 GB kullanılabilir 3.45 GB diyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodan VRAM'i 2 GB yapınca kullanılabilir RAM'im 1.95e düştü. Bir RAM'im çalışmıyor mu acaba? Resimde Total Memory 4 GB gözüküyor ama özellikler kısmından bakınca dediğim gibi.

Anakartım F2A68HM-DS2.

Dosya Ekleri

• IMG_20230408_181402.jpg
    IMG_20230408_181402.jpg
    250 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Merhaba, sizin RAM'ları yer değiştirdiniz mi acaba? Ben de 16 GB RAM böyle görünüyor.

Dün denemeye vaktim olmadı. Bugün deneyeceğim yerlerini değiştirmeyi. Parlak yerlerini silgi ile sileceğim.

Merhaba, sizin RAM'ları yer değiştirdiniz mi acaba? Ben de 16 GB RAM böyle görünüyor.

Hocam bir de eskiden baktığımda öyleydi bugün yine bakarım ama görev yöneticisinde donanıma ayrılmış 4.6 GB diyordu. Buna ne diyebiliriz? Bir RAM bozuk olsa 4.6 nasıl donanıma ayrılacak.

Hocam burayı diyorum bir bakarsanız anlarsınız zaten.

Ben de 16 GB RAM var ama bilgisayarıma sağ tık özellikler bölümünde 13.5 gözüküyor.
2 GB APU kullanıyor.
Sizin için kontrol etmemi istediğiniz bir yer var mıdır?
VRAM 2 GB seçmeden önce kaç GB kullanıyordu?

Hocam RAM'lerin yerini değiştireceğim ya. Bu donanıma ayrılmış olan 4.6 GB bununla alakalı mı? Kullanılabilir RAM 3.45 gözüküyor bunun yüzünden sanırım. Donanıma ayrılmışı nasıl düzelteceğimi bulmalıyım.

@Kayseri Mantısı hocam sizi bu konularda gördüm konunun bilgilisisiniz sanırım. Benim 8 GB RAM'im var. Ama kullanılabilir RAM 3.45 gözüküyor. Görev yöneticisinde 4.6 GB donanıma ayrılmıs görünüyor. Buradan sonra farklı bir şeyde fark ettim BIOS'ta Total Memory size kısmında 4 GB yazıyor. Ama bilgisayarım sağ tık özelliklerde takılı RAM 8 kullanılabilir 3.45 diyor. Bunu nasıl çözeceğim? Baştan sonra dikkatli okursanız sevinirim hocam karışık yazdım biraz. Çoğu zamandır çözemedim siz yardımcı olursunuz umarım.

@Kayseri Mantısı hocam eğer bakarsanız ayrı konu açarım yardım edebilecekseniz.

Dosya Ekleri

• IMG_20230413_075831.jpg
    IMG_20230413_075831.jpg
    168,1 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı