Çözebilirsek sevinirim hocam. BIOS'ta farklı özelliklerde farklı gözüküyor. Ama sanırım hocam özellikler kısmı yanlış gösteriyor. VRAM'i 2 GB yapınca 1. 95 kullanılabilir oldu. Neyse hocam sizden gelecek bilgiyi bekliyor olacağım bende dediğinize bakacağım. İnşallah kullanılabilir RAM sorununu çözeriz.
Hocam ben bu BIOS'ta farklı gözükmesi için başka bir konu açmıştım. Sizce şu an diğer RAM takılı mı takılı ola 8 GB yazmaz mıydı? Diğeri bozuldu mu acaba? Kullanılabilir RAM sorunu ayrı BIOS'ta farklı gözükmesi ayrı kafama takıldı.
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde 8 GB RAM takılı. Aşağıya ekledim cihaz özelliklerinde 3.45 GB kullanılabilir diyor. Bugün BIOS üzerinden VRAM ayarlayacaktım ama onu da aşağıya ekledim Total Memory size 4 GB diyor. Neden BIOS'ta farklı cihaz özellikleri kısmında farklı gösteriyor? Sistem 64 Bit.
Bu da bununla ilgili konum. Ben şimdi şey diyorum hocam. Eğer 2 RAM'da de sorun yoksa. Kullanılabilir RAM sorununu çözmeye çalışıyorum. Ama BIOS'ta 4 GB dediği için bir RAM bozuksa kasadan RAM'lerin yerini değiştireceğim sonra kullanılabilir RAM sorunu için uğraşacağım. Şu anda 2 ramında kullanıldığını nasıl anlayacağım? Kafamı şeyde karıştırdı BIOS'tan VRAM ayarlayınca kullanılabilir RAM'den düştü.