8 GB RAM 4 GB görünüyor

AIDA64 ile veya komut istemi yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Komut istemi (CMD) ile öğrenmek için : wmic memphysical get MaxCapacity komutunu yazın ve ekran görüntüsü paylaşın.

Daha güvenilir olan AIDA64 ile yapmak için ise :

AIDA64 ile aşağıda gösterdiğim bilgileri paylaşın bizimle.
AIDA64'ü indirip solda anakart sekmesinden SPD ve Chipset kısmının görselini atın lütfen.
screenshot_23-png.658277
Ekran Görüntüsü (10).png
Ekran Görüntüsü (9).png
Ekran Görüntüsü (8).png

Sisteminiz en fazla 32GB destekliyor. 4GB gölümü olarak geldiği için 16GB'ın üzerinde tek slot ara GB olmadığı için en fazla 16GB takabilirsiniz.
Toplam 20 GB desteklemiyorsa taktığınız bellek çalışmaz. Sadece 4 GB olarak çalışır. Eğer desteği varsa 20 GB olarak kullanırsınız.

Cihaz 12 GB bellek destekliyor. O yüzden 8 GB bellek takabilirsiniz.

Eki Görüntüle 661701
Yanlış bilgilendirme yapmayın hocam, orada yazan değerler model bazında ki alternatifleri.

Örneğin; Lenovo İdeapad 320 modelinde

Lenovo İdeapad 320_a modeli 4GB RAM ile geliyor.
Lenovo İdeapad 320_b modeli 4+4GB ile geliyor. Bunun gibi.

Sisteminiz en fazla 32GB destekliyor. 4GB gölümü olarak geldiği için 16GB'ın üzerinde tek slot ara GB olmadığı için en fazla 16GB takabilirsiniz.

Yanlış bilgilendirme yapmayın hocam, orada yazan değerler model bazında ki alternatifleri.

Örneğin; Lenovo İdeapad 320 modelinde

Lenovo İdeapad 320_a modeli 4GB RAM ile geliyor.
Lenovo İdeapad 320_b modeli 4+4GB ile geliyor. Bunun gibi.
Peki ben bu RAM'i sipariş ettim: Kingston 8GB 2400MHz DDR4 Ram KVR24S17S8/8 Fiyatı
Benim anakartımda gömülü olan 4gb RAM ile MHz değeri aynımıdır.Gömülü olan 4gb RAM'in MHz değerini nasıl öğrenebilirim?

Eki Görüntüle 662527

Verdiğiniz kod ile ramimin 2133 MHz olduğunu öğrendim ancak ben ddr4 2400 MHz bir RAM sipariş ettim bu sorun yaratır mı?
Çalışmasına çalışır bir uyumsuzluk olmazsa ancak 2400MHz olarak değil 2133MHz'de çalışır. Zamanlamadan ve frekans farkından dolayı mavi ekran sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Önerilen bir durum değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı