8 GB RAM, 4 GB kullanılabilir sorunu

EmreKeleş

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere basıyorum Yüklü Bellek (RAM) : 8 GB (Kullanılabilir 3,96) yazıyor. Bir kaç arkadaşın önerdiği tavsiyeleri yaptım. Bu öneriler şunlardır ; RAM'leri çıkartıp farklı slotlara taktım, RAM üst sınırında tik varsa onu kaldır dediler fakat zaten tik yoktu.

Bu sorun neden vardır ? Bilgisi olan var mı ? Sistemim ise şu :
-AMD FX 8120 İŞLEMCİ
-MSI R7 370 4G GB EKRAN KARTI
-GIGABYTE UD3P ANAKART
-GSKİLL (2×4 GB) DDR3 1600 MHZ RAM
-Windows 10

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımdan farklı bir ram aldım sorun aynı devam ediyor anakartı mı güncellemeliyim?

Anakartın tam modelini yazın lütfen. Bios ayarlarında M.I.T current status bölümünden bellek ayarlarınızı kontrol ediniz. Mevcut bellekleriniz ile aynı ayarlarda olmalılar. Değilse düzeltiniz. En son işlem ise bios update'dir.

Uzun bir zamandır bende aynı sorun ile uğraşıyorum, en sonunda kendimi ram modülünün bozuk olduğuna inandırdım Verceğim linkte bana farklı çözüm yolları söylenmişti benim işime yaramadı ama sen bir bak belki senin sorununu çözecek yanıtlar olabilir.

Windows 7 8 GB RAM Kullanılabilir Miktar 3,90

Sistemim 64 bittir sorunun kaynağı anakart ve ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum dediklerinizi uygulayıp sonuçları buraya yazacağım. Anakartım Gıgabyte 970A-UD3P AMD 970/SB950

Kontrol ettim herhangibir sıkıntı yok. Bios güncellemesine mi kaldım ?

Yardım edermisiniz ? Sorunum hala devam etmekte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…