8 GB RAM, 4 GB kullanılabilir sorunu

EmreKeleş

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere basıyorum Yüklü Bellek (RAM) : 8 GB (Kullanılabilir 3,96) yazıyor. Bir kaç arkadaşın önerdiği tavsiyeleri yaptım. Bu öneriler şunlardır ; RAM'leri çıkartıp farklı slotlara taktım, RAM üst sınırında tik varsa onu kaldır dediler fakat zaten tik yoktu.

Bu sorun neden vardır ? Bilgisi olan var mı ? Sistemim ise şu :
-AMD FX 8120 İŞLEMCİ
-MSI R7 370 4G GB EKRAN KARTI
-GIGABYTE UD3P ANAKART
-GSKİLL (2×4 GB) DDR3 1600 MHZ RAM
-Windows 10

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın tam modelini yazın lütfen. Bios ayarlarında M.I.T current status bölümünden bellek ayarlarınızı kontrol ediniz. Mevcut bellekleriniz ile aynı ayarlarda olmalılar. Değilse düzeltiniz. En son işlem ise bios update'dir.

Sistemim 64 bittir sorunun kaynağı anakart ve ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum dediklerinizi uygulayıp sonuçları buraya yazacağım. Anakartım Gıgabyte 970A-UD3P AMD 970/SB950

Anakartın tam modelini yazın lütfen. Bios ayarlarında M.I.T current status bölümünden bellek ayarlarınızı kontrol ediniz. Mevcut bellekleriniz ile aynı ayarlarda olmalılar. Değilse düzeltiniz. En son işlem ise bios update'dir.
Kontrol ettim herhangibir sıkıntı yok. Bios güncellemesine mi kaldım ?

Yardım edermisiniz ? Sorunum hala devam etmekte

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı