8 GB RAM'im var oyun da normal 70 FPS alıyorum ve koşmaya başlayınca takılmalar başlıyor. Sebebi nedir?
16 yapsam düzelir mi droplar? Çünkü video da gördüm de.
Öncelikle 16 GB yaptığınız zaman kısıtlı olan RAM miktarı rahatlayacak ve FPS artacak. İkinci RAM'i takmanızın ikinci artısı ise çift kanal RAM kullanımı işlemciniz çift kanalda dropsuz bir biçimde çalışacaktır.
i7 7700Hocam işlemciniz nedir?
Sisteminde SSD varsa sanal bellek ata. Başlangıç boyutunu 1.5 katı en büyük boyutunu 3 katı olarak ayarla biraz düzelme olur 16 GB alana kadar.
ssd normalde sadece oyunun yada sistemin hızlı açılmasında işe yarar ama sanal bellek atarsan bellek yetersizliğini kapatmaya çalışır ramin yerini tutmaz o yüzden ram yetmiyorsa ram almadan sıkıntı tam olarak çözülmez.Anladım teşekkürler.
i7 7700
SSD oyunun FPS'sine katkı sağlıyor mu?
ssd normalde sadece oyunun yada sistemin hızlı açılmasında işe yarar ama sanal bellek atarsan bellek yetersizliğini kapatmaya çalışır ramin yerini tutmaz o yüzden ram yetmiyorsa ram almadan sıkıntı tam olarak çözülmez.Anladım teşekkürler.
i7 7700
SSD oyunun FPS'sine katkı sağlıyor mu?
Aslında ramlerde bir depolama birimidir fakat hdd ve ssd den kat ve kat hızlı çalışırlar. Ssd sanal bellek (ram) atayarak bu işi bir nebze görebilir belki oyunda 5 drop oluyorsa 4 e düşürür fakat daha fazlasını beklemeyin.SSD oyunun FPS'sine katkı sağlıyor mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.